ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ


1.     ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΜΠΑΛΑΣ (ΛΑΘΗ) ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

%  ΛΑΘΩΝ = ΛΑΘΗ / ΚΑΤΟΧΕΣ
 %  ΠΟΝΤΟΙ ΑΠΟ ΛΑΘΗ = ΠΟΝΤΟΙ / ΛΑΘΗ

2.  ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΜΠΑΛΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ

%   ΛΑΘΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ / ΚΑΤΟΧΕΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ
 ΠΟΝΤΟΙ ΑΠΟ ΛΑΘΗ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ / ΛΑΘΗ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ

3.  ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΡΗΜΠΑΟΥΝΤ

 %  ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΡΗΜΠΑΟΥΝΤ = ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΡΗΜΠΑΟΥΝΤ / ΑΣΤΟΧΑ  ΣΟΥΤ (ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΡΗΜΠΑΟΥΝΤ + ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΡΗΜΠΑΟΥΝΤ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ)
 ΠΟΝΤΟΙ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ = ΠΟΝΤΟΙ / ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΡΗΜΠΑΟΥΝΤ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ

4.  ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΩΝ ΡΗΜΠΑΟΥΝΤ

%  ΕΠΙΘΕΤΙΚΩΝ ΡΗΜΠΑΟΥΝΤ = ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΡΗΜΠΑΟΥΝΤ / ΑΣΤΟΧΑ ΣΟΥΤ (ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΡΗΜΠΑΟΥΝΤ + ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΡΗΜΠΑΟΥΝΤ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ)
 ΠΟΝΤΟΙ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ = ΠΟΝΤΟΙ / ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΡΗΜΠΑΟΥΝΤ

Euroleague Chronicles (week 3)

Κυριακή, 28 Οκτώβριος 2012 19:10 | Τάκης Πανούλιας

Η τρίτη αγωνιστική της κανονικής περιόδου στην Euroleague έδωσε μπόλικη τροφή για συζήτηση όσον αφορά την παρουσία των δύο ελληνικών ομάδων στην διοργάνωση και περισσότερο στο στρατόπεδο των "ερυθρολεύκων". Το1-1 διατηρήθηκε και σε αυτήν την αγωνιστική αποδεικνύοντας ότι ο δρόμος για το Λονδίνο δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. 

Οι ομάδες μας είναι κάτι σαν σκωτσέζικο ντους όσον αφορά στην απόδοση τους και το ερώτημα είναι αν απλά δεν έχουν διαμορφώσει το αγωνιστικό τους στυλ ή τα προβλήματα είναι βαθύτερα. 

Στο προηγούμενο άρθρο είχαμε αναφέρει ότι συνήθως είναι πολύ νωρίς για να θεωρήσουμε κάποιο πρόβλημα άλυτο, αλλά μια προσεκτικότερη ματιά σε αρκετά θέματα δεν βλάπτει. 

Ο κορμός και η ανοικοδόμηση 

Σοκολατένιος κορμός με πουρέ κάστανο με
στήσιμο που θυμίζει κούτσουρο έτοιμο για το τζάκι! 

Στην Ελλάδα αν κάτι ειπωθεί μια φορά, γίνεται τόσο μόδα στα αθλητικά δρώμενα που μπορεί να το αναμασήσει ακόμα και ο περιπτεράς της γειτονιάς μας. Με όλο το σεβασμό στον περιπτερά. Σε κάθε συζήτηση για τον Ολυμπιακό, δεν ακούς τίποτε άλλο από το γεγονός ότι διατήρησε (έχει) κορμό συν τον Περπέρογλου. Άρα ο κορμός έχει και πουρέ κάστανο πλέον και επομένως πρέπει να είναι καλύτερος. Στο μπάσκετ όμως και γενικότερα στα ομαδικά αθλήματα τίποτα δεν είναι ίδιο από την μια χρονιά στην άλλη. Πάντα κάτι αλλάζει. Ακόμα και η παραμικρή αλλαγή μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω. Οι ίδιοι παίκτες πολλές φορές δεν φτιάχνουν την ίδια ομάδα. 

Σε τελική ανάλυση αλλάζουν οι υπόλοιπες ομάδες, αλλάζουν οι συνθήκες μέσα στην ομάδα, αλλάζει όπως στην περίπτωση τουΟλυμπιακού ο προπονητής. Αυτό το τελευταίο δεν είναι για να φορτωθεί ο Μπαρτζώκας την ευθύνη για την άσχημη εικόνα του Ολυμπιακού γιατί είναι πολύ πιθανό η ομάδα να αφομοιώνει καινούργια πράγματα που θέλει να περάσει στην ομάδα ο προπονητής του. 

Απλά δεν γίνεται να στηρίζει ο Ολυμπιακός την μελλοντική του επιτυχία μόνο και μόνο στο γεγονός ότι παρέμεινε… ο ίδιος κορμός. Αν κάτι μου φαίνεται λάθος στην περίπτωση αυτή είναι ότι η ομάδα ακόμα δεν είναι ομάδα του Μπαρτζώκα και αυτό εμποδίζει τον νέο τεχνικό να την καθοδηγήσει. Η περσινή ομάδα ήρθε από το πουθενά και με ένα ρόστερ λίγο περίεργο αιφνιδίασε την μπασκετική Ευρώπη "κλέβοντας" τον τίτλο και της αξίζουν συγχαρητήρια. 

Αλλά όσο και αν είναι χιλιοειπωμένο το απόφθεγμα του Αβραάμ Λίνκολν "Mπορεί να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο, μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ, αλλά δεν μπορείς να τους κοροϊδεύεις όλους για πάντα", έχει εδώ την εφαρμογή του. Μπορεί οΠαναθηναϊκός να την πάτησε στο πρόσφατο ντέρμπι αλλά οι άλλοι ξύπνησαν. Διάβασαν τον Ολυμπιακό και πλέον δεν αιφνιδιάζονται. Επίσης δεν μπορεί μια ομάδα να βασίζεται διαρκώς στην υπερπροσπάθεια και την υπέρβαση. Απλά δεν γίνονται γιατί υπάρχει σωματική αλλά κυρίως ψυχολογική κούραση. 

Ο Ολυμπιακός ακόμα και ως πρωταθλητής Ευρώπης ήθελε και αυτός τις διορθωτικές κινήσεις του γιατί αδυναμίες υπήρχαν. Τις κάλυψαν στην περυσινή περίοδο, ο αιφνιδιασμός των υπολοίπων και η υπερπροσπάθεια που είπαμε προηγουμένως. Κυρίως η τρύπα στο low post δεν καλύφθηκε με έναν center που να παράγει πόντους και δημιουργία από εκεί. 

Το ξέσπασμα του Dorsey 

Ο Joey Dorsey δήλωσε μετά το παιχνίδι ότι οι συμπαίκτες δεν έχουν διάθεση να παίξουν άμυνα και ότι οι νέες ιδέες του προπονητή βλάπτουν την ομάδα. Αυτό που δεν ακούσαμε από τον αμερικανό center, που τελείωσε το παιχνίδι χωρίς να πάρει όντως ούτε μια προσπάθεια σε 14 λεπτά, είναι αν η δική του απόδοση δικαιολογεί την αντίδραση του. Είναι συνηθισμένο πράγμα η εικόνα που έχει κάποιος παίκτης αμέσως μετά το παιχνίδι, ειδικά μετά από βαριά ήττα, να είναι ομιχλώδης. Αλλά ο τρόπος αντίδρασης δείχνει ότι υπάρχει βαθύτερο πρόβλημα. 

Η άμυνα του Ολυμπιακού εξακολουθεί να βσίζεται σε πολλές αλλαγές οπότε σίγουρα δεν υπάρχει τόσο αλλαγή φιλοσοφίας όσο πιθανότατα έλλειψη προσπάθειας ή όπως είπαμε περισσότερη προσαρμογή από τους αντιπάλους. Ο Hines όμως παραμένειικανός να παίξει άμυνα εναντίον των αντιπάλων περιφερειακών. Στο πρώτο ημίχρονο σε όλες τις αλλαγές αντέδρασεαποτελεσματικά. 

Η Zalgiris όμως το εκμεταλλεύτηκε αρκετά στο δεύτερο ημίχρονο με τους Popovic, Kaukenas, Jaaber και Lafayette να παίρνουν και να ευστοχούν σε σημαντικά σουτ στα εξωτερικά isolations. Το θέμα είναι ότι στο ξεκίνημα έπαιζε ο Dorsey και όχι ο Hines με τον Ολυμπιακό να μένει στα ρηχά με 3 πόντους σε 5 λεπτά με τον ίδιο να κάνει και δύο λάθη στην επίθεση. Το τραίνο εκεί εκτροχιάστηκε. Ο Popovic ζεστάθηκε και πλέον ακόμα και με τον Hines πέτυχε τρίποντο αλλά και το απίθανο σουτ σε μπάσιμο. 

Η εκπληκτική δουλειά των Λιθουανών στο pick and roll του Ολυμπιακού με συνεχές και πολύ επιθετικό hedging πήρε από τους "ερυθρόλευκους" σταδιακά το μεγαλύτερο τους όπλο. Αρχικά έκλειναν μέσα αποτρέποντας πάσα στην ρακέτα και μετά κυνηγούσαν κάθε σουτ. Η γρήγορη επαναφορά και τα αμυντικά close outs στις περιστροφές αποσυντόνισαν τελείως το επιθετικό παιχνίδι του. Η αστοχία σε κάποια αφύλακτα σουτ φόρτωσε με περισσότερο άγχος και εκνευρισμό τους γηπεδούχους. 

Εδώ έχουμε να κάνουμε με την δεύτερη αδυναμία του πρωταθλητή Ευρώπης. Η έλλειψη άλλων τρόπων επίθεσης στο μισό γήπεδο στα δύσκολα. Όταν δε ο Σπανούλης με τις 6 ασίστ πήγε στο πάγκο η κατάσταση επιδεινώθηκε και οι "ερυθρόλευκοι" απλά κατέρρευσαν. Η επόμενη λύση για τον Ολυμπιακό το επιθετικό transition εξανεμίστηκε και αυτό από τις καλές επιστροφές των παικτών του Joan Plaza αλλά και τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ που πήρε η λιθουανική ομάδα. 

Το 1-2 για τον Ολυμπιακό σε καμιά περίπτωση δεν είναι καταστροφή, αλλά η έκταση των δύο ηττών και η απόδοση είναι που προβληματίζει. Καλό θα είναι όμως να εντοπιστεί γρήγορα το πρόβλημα. 
• Γιατί υπάρχει έλλειψη προσπάθειας σε μια ομάδα στην οποία πέρυσι ήταν σήμα κατατεθέν η ενέργεια που έβγαζαν οι παίκτες της μέσα στο γήπεδο; 
• Μήπως η διαφαινόμενη έξοδος του Dorsey βοηθήσει την ομάδα να βρει ένα center με καλύτερες επιθετικές αρετές για να υπάρχει σημείο αναφοράς στο low post στην επίθεση; 

Η ανοικοδόμηση να μην αργήσει πολύ 

Στην περίπτωση του Παναθηναϊκού ο κίνδυνος έρχεται από το γεγονός της συνεχούς επανάληψης της δημιουργίας νέας ομάδας. Κατανοητό απόλυτα ότι η ομάδα έχει 11 νέους παίκτες και προπονητικό επιτελείο. Σίγουρα χρειάζεται χρόνο η ομάδα να λειτουργήσει στο maximum της απόδοσης της. αυτό το αντιλαμβάνεται και ο πιο αδαής. Αλλά δεν είναι παράλογο η ομάδα να δείχνει σημάδια προόδου, ούτε οι παίκτες που ήρθαν χρειάζονται μήνες για να κατανοήσουν τα στοιχειώδη. Το ρόστερ τουΠαναθηναϊκού δεν είναι αδύναμο. Αν και εκεί χρειάζεται μια ή δύο διορθωτικές αλλαγές ας γίνουν, δεν είναι ντροπή. 


Πιστεύω ότι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό οι "πράσινοι" μπορούσαν να το διαχειριστούν καλύτερα. Η έλλειψη χημείας είναι κατανοητή, αλλά υπήρξαν λάθη στο rotation με κάποιες αδόκιμες πεντάδες που σε τελική ανάλυση σε "περίοδο ανοικοδόμησης" δεν γίνεται να αποδώσουν. Επίσης και το καταθέτω ανεξάρτητα από το πώς θα αποδώσει ο Παναθηναϊκόςστην συνέχεια, θεωρώ ότι ο Σχορτσιανίτης μπορούσε και γενικά μπορεί να προκαλέσει περισσότερη ζημιά στο ξεκίνημα του αγώνα παρά ερχόμενος από τον πάγκο. 

Η συνεισφορά του Hilton Armstrong πάντως παραμένει ισχνή, όπως και η προσαρμογή του Kitchen κυρίως μετά τον τραυματισμό του, ενώ δουλειά χρειάζεται με την αξιοποίηση του Panko αλλά και την ένταξη του Ukic στο ομαδικό παιχνίδι. 

Τα καλά νέα 

Τα καλά νέα για τον Παναθηναϊκό, εκτός από την νίκη εναντίον της Union Olimpija, που την ήθελαν πολύ μετά την ήττα στο ντέρμπι οι πράσινοι, ήρθαν από την απόδοση του Lasme. Η παρουσία δεύτερου center με ποιότητα είναι απαραίτητη για την frontline των "πρασίνων". Οι 13 πόντοι, τα 8 ριμπάουντ και τα 5 κοψίματα σε 21 λεπτά δείχνουν σοβαρή βελτίωση. Απλά θα πρέπει να δούμε την απόδοση του σε παιχνίδια με περισσότερο βαθμό δυσκολίας αλλά και αν θα είναι σταθερός σε υψηλή απόδοση. Έτσι θα επιστρέψει και ο Τσαρτσαρής στην φυσική του θέση στο power forward. 

Η απόδοση του Maciulis με 18 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 assists, είναι και αυτή μια ευχάριστη είδηση για τον προπονητή του. Κυρίως το 3/6 τρίποντα σε συνδυασμό και με το 3/4 του Γιαννόπουλου και η γενικότερη ευστοχία από το τρίποντο είναι ευχάριστο νέο όταν ο Σχορτσιανίτης δέχεται πλέον ακόμα και τριπλή κάλυψη και η μπάλα φεύγει από τα χέρια του. Γενικά πάντως οι "πράσινοι" στην Euroleague έχουν πολύ υψηλά ποσοστά ειδικά στα δίποντα. 

Οι ομάδες μας δείχνουν να έχουν η καθεμιά τα προβλήματα της. Σε αυτό το στάδιο τίποτα δεν είναι αναστρέψιμο και όλα διορθώνονται. Το μεγάλο λάθος είναι οι δύο ομάδες να "κολλήσουν" στα δύο πράγματα που αναλύσαμε αλλά και στο γεγονός της φυγής των δύο προπονητών τους. Οι Obradovic και Ivkovic είναι παρελθόν και οι δύο Έλληνες προπονητές (Πεδουλάκης και Μπαρτζώκας) πρέπει να έχουν το χρόνο για να περάσουν τα δικά τους πράγματα. 

Πιστεύω ότι όσο πιο γρήγορα φέρουν τις ομάδες τους στα δικά τους μέτρα θα έχουν την δυνατότητα να τις καθοδηγήσουν πιο εύκολα. Ακόμα και αν χρειαστεί να σπάσουν μερικά αυγά. 





Θέματα

1o Triple Crown Basketball Camp - 2009 (8) 2ο C.T.C. (Christmas Training Camp) (2) 2o Christmas Basketball Camp (1) 2o Triple Crown Basketball Camp - 2010 (7) 3o Ilion Basketball Camp (2) 81 points (1) Α.Ο ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ (3) Α.Ο. Ένωση Ιλίου (2) Α.Ο.Ν.Σ ΜΙΛΩΝ (2) Αθλητική Ψυχολογία (1) Αθλητικός Τύπος (2) ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ (1) Άμυνα (4) Ανάπτυξη παικτών (2) Αναπτυξιακή ηλικία (3) αναπτυξιακό πρόγραμμα (1) Αντωνόπουλος (1) ΑΟ ΑΡΗΣ ΣΥΡΟΥ (1) ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ (1) Απεργία (1) Απόλλων Πάτρας (1) Αρθρογραφία (7) Αρμονία (1) Άρσεις Θανάτου (1) Ασκήσεις (2) Άσκήσεις (1) Ασκήσεις ντρίπλας (1) Ασκήσεις χειρισμού (1) Άσκηση Αποφυγής (1) Άσκηση ελιγμού (1) Ατομική προπόνηση (1) Αυτοπεποίθηση (1) Β' Εθνική (1) Βαϊδάκης (1) Βάρη (1) βιολογική ηλικία (1) ΒΟΒ (1) Γ' Εθνική (2) Γενικά (1) Γλουτοί (1) Δεξιότητες (2) Δημήτρης Διαμαντίδης (3) Διαιτησία (1) Διαιτητές (1) Διαμαντίδης (2) Διείσδυση (1) Δρόσσος (1) Εθνική Ελλάδας (4) Εισαγωγική πάσα (2) Εξάστερος (1) Επίθεση (3) Επίθεση Εναντίον Ζώνης (1) Επικοινωνία (1) ΕΣΑΚΕ (4) Ευρωλίγκα (2) Εφές (1) ζώνη (1) Θωμάς Κυρίτσης (1) Ικανότητες Καλαθοσφαιριστών (1) Ισορροπία (1) ΚΑΕ Παναθηναϊκός (1) Καλάθης (1) Καναρέλης Γιάννης (1) Κανόνας 3 δευτερολέπτων (1) Καντού (1) Καραχοντζίτης (1) κάρφωμα (1) ΚΕΜΑΛ (1) Κινητική Ευφυΐα (1) Κινητική Μάθηση (1) Κογκαλίδης (1) Κουφός (1) Κόψιμο (1) Κύπελλο Ελλάδος (1) ΛΑΖΑΡΟΣ (1) Λειτουργική επίθεση (2) Λήψη αποφάσεων (1) Λίλαρντ (1) μάθηση (1) Μούστα (1) Μπάσκετ (11) Μπασκετική κουλτούρα (1) Μπασκετικό I.Q (1) Μπασκετικοί Μύθοι (1) Μπίκας Κώστας (1) Μπουρούσης (1) Μπράμος (1) μυϊκή ενδυνάμωση (1) Νεστέροβιτς (1) ντρίπλα (1) Ξυνή (1) Ολυμπιακός (17) Ομάδα (1) ΟΣΦΠ (5) Παναθηναικός (8) Παναθηναϊκός (22) ΠΑΝΟΥΛΙΑΣ (20) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (1) Παπαλουκάς. Eurolegue (1) Περιστροφές (1) Πίνακας (1) Πλάνο (1) Προθέρμανση (2) Προπόνηση (6) Προπονητική (2) Προπονητική μονάδα (1) Πρωτοσέλιδα (1) ΠΣΑΚ (1) ραγδαία αύξηση ύψους (1) Ραντούλιτσα (1) Ρεάλ (1) Ρούσης (1) Σάκης Δέλλιος (1) ΣΕΠΚ (2) ΣΕΠΚ. NCAA (1) Σκαλωμένος (1) Σκορτσιανίτης (1) Σκριν (1) Σουτ (4) Σοφία Ράμμου (3) Σπανούλης (1) Συνέντευξη (1) Τάκης Πανούλιας (4) Ταλέντο (1) Τελικοί (1) Τελικός Basket League ΟΠΑΠ (1) Τέσσερις Παράγοντες Επιτυχίας (1) Τζέιμς Νέισμιθ (1) Τριγωνική Επίθεση (1) Τρίλιζα (1) Τρίποντο (1) Τσιτσόπουλος (1) Φυσική κατάσταση (1) Χάος (1) χρονολογική ηλικία (1) A1 (1) A2 (1) ACB (1) Adolph Rupp (1) Agility (1) Agility Ladder (1) Air Jordan (3) alley oop (1) Amazing Shots (1) Andrew Wiggins (1) Assist (2) athleticism (1) ATO (1) B' Εθνική (3) backdoor (1) Ball Handling (6) Barcelona (4) Basketball (22) Basketball Legends (1) Basketball Myths (1) Basketball Philosophy (1) Basketball Statistics (2) basketblog (1) Basketblog.gr (27) Batum (1) Baylor University (1) BC Khimki (1) Best-of-five (2) Blake Griffin (1) Block (1) Block out (1) blog (1) BOB (1) Bob Hurley (1) Bob Knight (1) Boozer (1) Box Offense (1) Brawl (1) Brittney Griner (1) Calling the Shots (12) Camp (1) Camps (1) Capitals (1) Chaos (1) Charcoal Air Jordan 9 (1) Charlotte Hornets (1) Cinderella Story (1) Coach Panoulias (15) COACHBASKETBALL (5) coachbasketball.gr (9) Coaching (8) Corner play (1) crossover (1) Crossover Dribble (1) CSKA (1) D' Antoni (1) dailythunder (1) Damian Lillard (1) Damon Harge (1) deadlift (1) Dean Smith (1) Decision making (4) Defender of the Year (1) Defense (2) Denver Nuggets (1) Derrick Rose (2) dexterity (1) Draft (1) Dribble Penetration (2) Dribbling (8) Drill (6) Drills (7) Dunks (2) Dusan Ivkovic (1) Dynamic Warm Up (1) eFG% (1) EL (1) EOK (1) ESPN (1) Euro Step (2) Euroleague (22) Fast Break (2) fiba (4) FIBA CHAMPIONSHIPS (2) Final Four (4) Final Four 2013 (2) Finishing (2) Flex Offense (1) Floater (2) Flopping (1) Florida (1) Fly in Five (1) Flywire (1) Founding Rules (1) front cut (1) FTR% (1) Functional Training (1) Functional Warm up (1) Fundamentals (4) Gist (1) Golden State Warriors (2) Great Dunks (2) Greece (1) Greek League (1) Harmony (1) Highlights (1) Hockey Assist (1) House of Hoops (8) Hubie Brown (2) in and out (1) Inside Hand Attack (1) inside hand stretch lay up (1) Jabari Parker (1) James Flight White (1) James Naismith (1) Jason Kidd (1) Jeremy Lin (2) Jim Calhoun (1) John Calipari (1) John Wooden (1) Jonas Vaanciunas (2) Jordan IX Retro (1) Kanarelis (3) Kansas State (1) kicks (4) Knicks (2) Kobe (3) Krstic (1) Lakers (1) Lasme (1) Last shot of game (1) Last shot of half (1) Lay up (1) LeBron 8 (2) LeBron James (1) London (1) Luke Babbitt (1) Maciilis (1) Magic Johnson (1) Manos Stavropoulos (1) March Madness (1) Marketing (1) Match up Zone (1) McDonald’s All American Game (1) McDonald's All-American Game (1) medicine ball (1) Mental Game (1) Miami Heat (1) Michael Jordan (4) Mikans (1) Mike ''Coach K'' Krzyzewski (1) Minutemen (1) MJ (2) Model (1) Modesto Christian (1) Motion (1) Moves (1) MVP (2) NAIA (1) NBA (11) NBA Players (4) NC State (2) NCAA (8) Network Analysis in Basketball (1) Nevada College (1) Nike (3) Nike 3-on-3 Slam Dunk Contest (1) Notre Dame (1) Oakland University (1) Obradovic (1) Offense (1) Offensive Transition (1) Ohio St (1) Oklahoma City Thunder (1) Olympiakos (2) OR% (1) Pac Man (1) Palau Sant Jordi (1) Panathinaikos (3) Panathinaikos B.C (3) Papailiou (1) Passing (1) Pat Riley (2) Peak Height Velocity (1) Personal Training (3) Petrekur Johannesson (1) Phenom (1) Phil Jackson (1) Philosophy (1) pick 'n roll (1) Pick and Roll (4) play (2) play X (1) Play-offs (5) playbook (1) Player Development (2) Playoff (1) playoffs (1) plays (1) Point Guard (3) Post Play (1) Practice (2) Price of Anarchy in Basketball (1) Przemyslaw Karnowski (2) Quickness (1) Ray Allen (2) Real (1) Real Madrid (3) rear cut (1) Recap (1) Referees (1) Release (1) Reverse Lay ups (1) Reverse Mikans (1) Rim (1) Rodriguez (1) Ronny Turiaf (1) Sakis Delios (2) Sakis Koutinas (2) Salary Cap (1) San Antonio Spurs (1) scout4players (1) Scouting (1) Screen (2) screens (1) Serbia (1) Shaquille O'Neal (1) Shaquille O’Neal (1) Shooting (6) Shooting Camp (2) Shot (2) Shuffle Offense (1) Silent Night (1) Silent Night Game (1) Skylar Diggins (1) Slum Dunk Contest (1) Sneaker Dave (1) Sneakers (1) SOB SLOB (1) Soccer (1) Space Jam (1) spin move (1) SPORTS SCIENCE (3) Spread (1) Statistics (2) Stephen Curry (1) Steve Brooks (1) Steve Nash (1) Stiles (1) Streetball (1) Stretching. Dynamic stretching (1) T-Dub (1) Takis Panoulias (13) Taylor University (1) TBD (25) TBD Personal Training (8) Team (1) Teamwork (1) teardrop (1) Tehmeena (1) Terry Stotts (1) TGfU (1) The Four Factors of Basketball Success (1) Thomas Bauer (1) Three pointer (1) Three Second Rule (1) THY Euroleague (1) tic tac toe (1) Tigers (1) TO% (1) Tony Parker (1) Top -10 (1) Total Basketball Development (52) Transition (1) Travis Bader (1) Triangle Offense (1) Triple Crown Basketball Academy (5) Triple Crown Videos (2) Trojans (1) Tulsa Shock (1) Turkish Airlines (1) U18 European Championship (2) Unicaja Malaga (1) University of Kentucky (1) University of Massachusetts (1) Videos (10) Volleyball (1) Warm up (2) weak hand (2) Werm.Team Flight Brothers (1) windshield wiper dribble (1) WNBA (1) World Championship 2010 (6) XI (1) Youth Basketball (3) zone offense (1)