Ναι μεν, αλλά..

Του Τάκη Πανούλια
13/03/2012

Για το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν είχα σκοπό να γράψω άρθρο αφού γράφτηκαν έγκαιρα πολλά και δεν είχε νόημα να προσθέσω καθυστερημένα κάτι περισσότερο. Άλλαξα γνώμη διαβάζοντας πολλά άρθρα και κριτικές για έναν και μόνο λόγο. Για τα πολλά ναι μεν, αλλά… που περιελάμβαναν πολλές από τις αναλύσεις για το συγκεκριμένο παιχνίδι μαζί με πολλά κλισέ και παρανοήσεις

Δεν είναι θέμα διαφωνίας ή κατά πόσο οι αναλύσεις είναι σωστές ή λάθος. Απλά μου κίνησε την περιέργεια πόσα από αυτά έχουν βάση, και το είδα σαν μια σύντομη και πρόχειρη υπόθεση εργασίας. 

Η συγκεκριμένη φράση αποδόθηκε ή υπονοήθηκε όσο καμιά την χθεσινή αναμέτρηση μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού για το κύπελλο Ελλάδος.

Ναι μεν το κύπελλο είναι τίτλος (αν το κατακτήσεις) αλλά δεν σημαίνει και πολλά αν το χάσεις (καθώς άλλες είναι οι βαριές οι κούπες). Αν δεν πάρεις βέβαια τις βαριές τις κούπες αναπολείς το ταπεινό κυπελλάκι.

Ναι μεν η διαιτησία δεν επηρέασε το αποτέλεσμα αλλά έκανε εκείνο το λάθος που έκρινε τον αγώνα (!). Εδώ αν είστε από την άλλη μεριά του στρατοπέδου αλλάζετε την φράση ως εξής. Ναι μεν έκανε κάποια λάθη η διαιτησία αλλά δεν αλλοίωσε το αποτέλεσμα.

Ναι μεν ο Παναθηναϊκός πήρε τον τίτλο με την εμπειρία του (γερασμένος) αλλά οΟλυμπιακός δείχνει να έρχεται με φόρα (νέος) και είναι το μέλλον. 

Ναι μεν ο Παναθηναϊκός κέρδισε το κύπελλο αλλά τον αγώνα τον έχασε ο Ολυμπιακός γιατί έκανε 23 λάθη. Να είστε σίγουροι ότι το ίδιο θα ίσχυε σε περίπτωση που κέρδιζε ο Ολυμπιακός. Απλά εκεί στην περίπτωση αυτή στην εξίσωση θα είχαμε τα χαμένα ριμπάουντ του Παναθηναϊκού.

Ναι μεν η ομάδα (βάλτε εσείς όποια θέλετε ανάλογα νε την συλλογική προτίμηση) πήρε διαφορές αλλά τις πέταξε επιπόλαια.

Ναι μεν ο Παναθηναϊκός νίκησε αλλά η ήττα θα ωφελήσει τον Ολυμπιακό.

Ναι μεν ο Dorsey σεβάστηκε τον Παναθηναϊκό αλλά την επόμενη φορά δεν θα τον σεβαστεί γιατί ήθελαν να τον χτυπήσουν. Μπορώ να συνεχίσω έως τον αριθμό100 με ναι μεν, αλλά… 

Τα γεγονότα χωρίς ναι μεν, αλλά…

Το κύπελλο είναι κύπελλο

Το κύπελλο Ελλάδος είναι σε σειρά σπουδαιότητας ο τρίτος τίτλος που μπορούν να κερδίσουν οι δύο ομάδες αν θεωρήσουμε ότι στα καλά τους διεκδικούν Euroleagueπρωτάθλημα και κύπελλο. Όταν έρχεται με επικράτηση απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο, που όλως τυχαίως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια (καλά μη βαράτε) τότε απλά έχει περισσότερο γούστο

Συνηθισμένα τα ups and downs

Σε όλες τους τις αναμετρήσεις εφέτος οι δύο αντίπαλοι έχουν κερδίσει διαφορές και τις έχουν απολέσει με σχετικά μεγάλη ευκολία. Στα παιχνίδια του πρωταθλήματος είχαν και οι δύο την ευκαιρία να ρίξουν τον αντίπαλο τους στο καναβάτσο κερδίζοντας με μεγάλες διαφορές αλλά δεν το έκαναν.

Στο πρώτο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός έπαιξε στην αρχή το αντίπαλο του σαν την γάτα με το ποντίκι αλλά στο τέλος επικράτησε οριακά με 4 πόντους, ενώ στο δεύτερο ο Ολυμπιακός παραλίγο να ξετινάξει τους "πράσινους" αλλά το παιχνίδι δεν πήγε τελικά στην παράταση επειδή ο Batiste φοράει μεγάλο νούμερο παπούτσι.

Την συμπεριφορά αυτή την έχουν δείξει και σε πολλά παιχνίδια της Euroleague και οι δύο ανατρέποντας αλλά και χάνοντας διαφορές σε αρκετά παιχνίδια. Είναι κάτι σαν τους Orlando Magic του NBA εφέτος, τι να κάνουμε. 

Άλλωστε το μπάσκετ έχει αυτό το στοιχείο της εναλλαγής του σκορ με περισσότερη ευκολία από άλλα αθλήματα. Γι' αυτό και είναι συναρπαστικό και μας αρέσει. Σε ντέρμπι ειδικά μεταξύ μεγάλων ομάδων οι διαφορές δεν είναι εύκολο να κρατηθούν καθώς η αντίπαλη ομάδα υπερβάλλει εαυτόν και αντιδρά τις περισσότερες φορές.

Άλλο το κύπελλο, άλλο η συνέχεια

Η κατάκτηση του κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό δεν σημαίνει τίποτα για τις δύο ομάδες για το τι θα επακολουθήσει στο πρωτάθλημα και στην Euroleague. Δεν είναι συνέχεια του κυπέλλου οι αγώνες αυτοί.

Μπορεί να πεισμώσει την μία ομάδα, να δώσει αυτοπεποίθηση στην άλλη προσωρινά, αλλά την στιγμή που θα κριθεί το πρωτάθλημα ας πούμε, δεν μπορούμε να ξέρουμε σε τι κατάσταση θα είναι οι ομάδες, αν θα έχουν τραυματισμούς ή άτυχα αποτελέσματα η οποιασδήποτε άλλης μορφής προβλήματα.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ως ένα βαθμό σαν κίνητρο από τους προπονητές αλλά δεν προδικάζει τίποτα.

Η ήττα θα σφυρηλατήσει τον Ολυμπιακό του μέλλοντος 

Αν η κάθε ήττα σφυρηλατούσε κάθε ομάδα για να επιτύχει στην συνέχεια τότε πρέπει να δεχτούμε ότι ο Ολυμπιακός είναι ανεπίδεκτος μαθήσεως. Έχει να πάρει πρωτάθλημα τόσα χρόνια και όλες οι αποτυχίες έπρεπε να τον είχαν κάνει ομάδα όνειρο. 

Αν του χρόνου η διοίκηση του Ολυμπιακού μετά από πιθανή αποτυχία και στο πρωτάθλημα και κάτω από το βάρος του "που πάτε με τους Κατσιβελο-Μαντζαρέους", πράγμα που συνηθίζετε στην χώρα μας, αλλάξει πάλι το ρόστερ ολόκληρο, πως θα χτίσει ομάδα για να το καταλάβω.
Αν όμως έρθει το πρωτάθλημα οι πιθανότητες είναι με το μέρος αυτής της ομάδας. Το θέμα είναι πόσο αυτή την ομάδα την πιστεύουν στον Πειραιά και δεν προέκυψε λόγω περικοπών. Ταλέντο πάντως υπάρχει.

Πάντως δεν υπάρχει κάποιος άγραφος νόμος που να ορίζει ότι για να φτιάξεις ομάδα που θα πάρει το πρωτάθλημα πρέπει να περάσεις μια 10ετία αποτυχιών. Μάλλον έχεις κάνεις λάθη και καταλήγει στον αντίπαλο. 

Νομοτελειακά κάποτε θα το χάσει το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι θέμα (μόνοηλικίας γιατί αυτό αλλάζει και μέσα σε μια περίοδο αν οι προσθήκες είναι παίκτες σε μικρή ηλικία

Σε τελική ανάλυση ποιος μου λέει ότι οι "πράσινοι" με δύο-τρεις κατάλληλες κινήσεις δεν μπορούν να φρεσκάρουν το υλικό τους και να ρίξουν το μ.ο ηλικίας της ομάδας. Άλλο αν οι επιλογές μπορεί να μην είναι το ίδιο επιτυχημένες. 

Θα το χάσει επειδή σαν οργανισμός θα νοιώσει κορεσμό, κάπου θα χαλαρώσει, θα πέσει η άμυνα του και ο διψασμένος αντίπαλος του θα αρπάξει την ευκαιρία. Στατιστικά ήδη είναι πολλά τα χρόνια που οι "πράσινοι" κυριαρχούν έναντι των αντιπάλων τους.

Η πιθανή αποχώρηση άλλωστε των ιδιοκτητών του μπορεί, αν δεν υπάρξει διάδοχη κατάσταση, να φέρει μια μεταβατική περίοδο που ίσως στοιχίσει.

Δεν γίνεται άλλωστε να στρίβεις ένα νόμισμα διαρκώς και να πέφτει συνεχώς από την μία πλευρά. 

Το κατά πόσο θα διατηρηθεί ο Ολυμπιακός στα πάνω του και πόσο θα σημαδέψει το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι άλλο θέμα. Θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες που έχουν να κάνουν με το χτίσιμο και την διατήρηση της ομάδας σε κορυφαίο και ανταγωνιστικό επίπεδο. 

Αν δεν έκανε λάθη

Αν δεν έκαναν 24 λάθη οι "ερυθρόλευκοι" πιθανότατα να κέρδιζαν. Ναι αλλά τα έκαναν, κάποια αβίαστα και περισσότερα λόγω της πίεσης του Παναθηναϊκού. Άλλωστε είναι ανάμεσα στις ομάδες με τα περισσότερα στην Euroleague. Οι "πράσινοι" έχουν δε τα περισσότερα κλεψίματα στην ίδια διοργάνωση. 

Είπαμε ότι για τέτοια παιχνίδια θεωρούμε ότι τα στατιστικά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι πιο χρήσιμα για συμπεράσματα από ότι του ελληνικού πρωταθλήματος. 

Στα τρία παιχνίδια μεταξύ τους στην φετινή περίοδο οι "ερυθρόλευκοι" έχουν 17,15 και 23 λάθη με τους "πράσινους" να έχουν 12και 15 κλεψίματα αντίστοιχα.

Το αντίβαρο

Την κατάσταση μετρίασε για τον Ολυμπιακό η υπεροχή στα ριμπάουντ που ειδικά στα επιθετικά δείχνει μεγάλη έφεση τελευταία. 

Αν θέλουμε βέβαια να είμαστε ακριβείς θα πρέπει να έχουμε τους πόντους που πήραν οι μεν από τα κλεψίματα και οι δε από τα επιθετικά ριμπάουντ. Γιατί σε τελική ανάλυση αυτό έχει επιπλέον σημασία.

Βέβαια το λάθος είναι παραχώρηση της κατοχής χωρίς επίθεση οπότε κοστίζει και επιθετικά. Αν δεχτείς καλάθι άμεσα από το κλέψιμο με αιφνιδιασμό ανεβαίνει περισσότερο η "αξία" του. 

Το επιθετικό ριμπάουντ μπορεί και να αποδειχτεί "φούσκα" αν δεν πετύχεις καλάθι στην συνέχεια. Μπορεί όμως να είναι εκείνο το επιθετικό που απλά και μόνο η ανανέωση του χρόνου να σημαίνει χρυσάφι οπότε γίνεται και αυτό ανεκτίμητο.

Για το αξία των επιθετικών ριμπάουντ και των κλεψιμάτων και το πόσο κοστίζουν όμως θα σας ζαλίσω σε άλλο άρθρο. 

Συμπερασματικά
Σαν συμπέρασμα επομένως έχουμε ότι ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το κύπελλο με έναν πόντο (οριακά) και στις λεπτομέρειες. Αξίζει να το πανηγυρίζει γιατί το κατέκτησε καταβάλλοντας προσπάθεια να καλύψει σημαντική διαφορά μπαίνοντας στην τελική ευθεία. 

Η πλάστιγγα θα μπορούσε να γείρει και προς την άλλη πλευρά με την ίδια ευκολία αν ευστοχούσαν οι ερυθρόλευκοι στην τελευταία τους επίθεση. Βέβαια δεν ήταν και ότι καλύτερο από πλευρά εκτέλεσης έχοντας μάλιστα όλο το 24άρι στην διάθεση του. 

Η συνέχεια για το πρωτάθλημα προμηνύεται αμφίρροπη έως το τέλος με βάση τα όσα έχουμε δει μέχρι τώρα. Ούτε η εμπειρία εξασφαλίζει τον Παναθηναϊκό ούτε τα νιάτα τον Ολυμπιακό.

Περισσότερο από καθετί μετράει η χημεία της ομάδας και η κατάσταση την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Στο θέμα της χημεία υπάρχουν θέματα και για τους δύο.

Για τους "πράσινους" η μεγαλύτερη συνεισφορά από τους MaricSmith και Logan σε παιχνίδια μεγάλου βαθμού δυσκολίας είναι το κυριότερο.

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει στο θέμα της ταυτότητας που θέλει ο προπονητής του να αποκτήσει. Να ακουμπήσουν ακόμα περισσότερο στέρεα τα κομμάτια του πάζλ. Γιατί εκτός από το βρει ο καθένας τον ρόλο του περισσότερη σημασία έχει "να μπουν στο πετσί του ρόλου" τους.

Θέματα

1o Triple Crown Basketball Camp - 2009 (8) 2ο C.T.C. (Christmas Training Camp) (2) 2o Christmas Basketball Camp (1) 2o Triple Crown Basketball Camp - 2010 (7) 3o Ilion Basketball Camp (2) 81 points (1) Α.Ο ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ (3) Α.Ο. Ένωση Ιλίου (2) Α.Ο.Ν.Σ ΜΙΛΩΝ (2) Αθλητική Ψυχολογία (1) Αθλητικός Τύπος (2) ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ (1) Άμυνα (4) Ανάπτυξη παικτών (2) Αναπτυξιακή ηλικία (3) αναπτυξιακό πρόγραμμα (1) Αντωνόπουλος (1) ΑΟ ΑΡΗΣ ΣΥΡΟΥ (1) ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ (1) Απεργία (1) Απόλλων Πάτρας (1) Αρθρογραφία (7) Αρμονία (1) Άρσεις Θανάτου (1) Ασκήσεις (2) Άσκήσεις (1) Ασκήσεις ντρίπλας (1) Ασκήσεις χειρισμού (1) Άσκηση Αποφυγής (1) Άσκηση ελιγμού (1) Ατομική προπόνηση (1) Αυτοπεποίθηση (1) Β' Εθνική (1) Βαϊδάκης (1) Βάρη (1) βιολογική ηλικία (1) ΒΟΒ (1) Γ' Εθνική (2) Γενικά (1) Γλουτοί (1) Δεξιότητες (2) Δημήτρης Διαμαντίδης (3) Διαιτησία (1) Διαιτητές (1) Διαμαντίδης (2) Διείσδυση (1) Δρόσσος (1) Εθνική Ελλάδας (4) Εισαγωγική πάσα (2) Εξάστερος (1) Επίθεση (3) Επίθεση Εναντίον Ζώνης (1) Επικοινωνία (1) ΕΣΑΚΕ (4) Ευρωλίγκα (2) Εφές (1) ζώνη (1) Θωμάς Κυρίτσης (1) Ικανότητες Καλαθοσφαιριστών (1) Ισορροπία (1) ΚΑΕ Παναθηναϊκός (1) Καλάθης (1) Καναρέλης Γιάννης (1) Κανόνας 3 δευτερολέπτων (1) Καντού (1) Καραχοντζίτης (1) κάρφωμα (1) ΚΕΜΑΛ (1) Κινητική Ευφυΐα (1) Κινητική Μάθηση (1) Κογκαλίδης (1) Κουφός (1) Κόψιμο (1) Κύπελλο Ελλάδος (1) ΛΑΖΑΡΟΣ (1) Λειτουργική επίθεση (2) Λήψη αποφάσεων (1) Λίλαρντ (1) μάθηση (1) Μούστα (1) Μπάσκετ (11) Μπασκετική κουλτούρα (1) Μπασκετικό I.Q (1) Μπασκετικοί Μύθοι (1) Μπίκας Κώστας (1) Μπουρούσης (1) Μπράμος (1) μυϊκή ενδυνάμωση (1) Νεστέροβιτς (1) ντρίπλα (1) Ξυνή (1) Ολυμπιακός (17) Ομάδα (1) ΟΣΦΠ (5) Παναθηναικός (8) Παναθηναϊκός (22) ΠΑΝΟΥΛΙΑΣ (20) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (1) Παπαλουκάς. Eurolegue (1) Περιστροφές (1) Πίνακας (1) Πλάνο (1) Προθέρμανση (2) Προπόνηση (6) Προπονητική (2) Προπονητική μονάδα (1) Πρωτοσέλιδα (1) ΠΣΑΚ (1) ραγδαία αύξηση ύψους (1) Ραντούλιτσα (1) Ρεάλ (1) Ρούσης (1) Σάκης Δέλλιος (1) ΣΕΠΚ (2) ΣΕΠΚ. NCAA (1) Σκαλωμένος (1) Σκορτσιανίτης (1) Σκριν (1) Σουτ (4) Σοφία Ράμμου (3) Σπανούλης (1) Συνέντευξη (1) Τάκης Πανούλιας (4) Ταλέντο (1) Τελικοί (1) Τελικός Basket League ΟΠΑΠ (1) Τέσσερις Παράγοντες Επιτυχίας (1) Τζέιμς Νέισμιθ (1) Τριγωνική Επίθεση (1) Τρίλιζα (1) Τρίποντο (1) Τσιτσόπουλος (1) Φυσική κατάσταση (1) Χάος (1) χρονολογική ηλικία (1) A1 (1) A2 (1) ACB (1) Adolph Rupp (1) Agility (1) Agility Ladder (1) Air Jordan (3) alley oop (1) Amazing Shots (1) Andrew Wiggins (1) Assist (2) athleticism (1) ATO (1) B' Εθνική (3) backdoor (1) Ball Handling (6) Barcelona (4) Basketball (22) Basketball Legends (1) Basketball Myths (1) Basketball Philosophy (1) Basketball Statistics (2) basketblog (1) Basketblog.gr (27) Batum (1) Baylor University (1) BC Khimki (1) Best-of-five (2) Blake Griffin (1) Block (1) Block out (1) blog (1) BOB (1) Bob Hurley (1) Bob Knight (1) Boozer (1) Box Offense (1) Brawl (1) Brittney Griner (1) Calling the Shots (12) Camp (1) Camps (1) Capitals (1) Chaos (1) Charcoal Air Jordan 9 (1) Charlotte Hornets (1) Cinderella Story (1) Coach Panoulias (15) COACHBASKETBALL (5) coachbasketball.gr (9) Coaching (8) Corner play (1) crossover (1) Crossover Dribble (1) CSKA (1) D' Antoni (1) dailythunder (1) Damian Lillard (1) Damon Harge (1) deadlift (1) Dean Smith (1) Decision making (4) Defender of the Year (1) Defense (2) Denver Nuggets (1) Derrick Rose (2) dexterity (1) Draft (1) Dribble Penetration (2) Dribbling (8) Drill (6) Drills (7) Dunks (2) Dusan Ivkovic (1) Dynamic Warm Up (1) eFG% (1) EL (1) EOK (1) ESPN (1) Euro Step (2) Euroleague (22) Fast Break (2) fiba (4) FIBA CHAMPIONSHIPS (2) Final Four (4) Final Four 2013 (2) Finishing (2) Flex Offense (1) Floater (2) Flopping (1) Florida (1) Fly in Five (1) Flywire (1) Founding Rules (1) front cut (1) FTR% (1) Functional Training (1) Functional Warm up (1) Fundamentals (4) Gist (1) Golden State Warriors (2) Great Dunks (2) Greece (1) Greek League (1) Harmony (1) Highlights (1) Hockey Assist (1) House of Hoops (8) Hubie Brown (2) in and out (1) Inside Hand Attack (1) inside hand stretch lay up (1) Jabari Parker (1) James Flight White (1) James Naismith (1) Jason Kidd (1) Jeremy Lin (2) Jim Calhoun (1) John Calipari (1) John Wooden (1) Jonas Vaanciunas (2) Jordan IX Retro (1) Kanarelis (3) Kansas State (1) kicks (4) Knicks (2) Kobe (3) Krstic (1) Lakers (1) Lasme (1) Last shot of game (1) Last shot of half (1) Lay up (1) LeBron 8 (2) LeBron James (1) London (1) Luke Babbitt (1) Maciilis (1) Magic Johnson (1) Manos Stavropoulos (1) March Madness (1) Marketing (1) Match up Zone (1) McDonald’s All American Game (1) McDonald's All-American Game (1) medicine ball (1) Mental Game (1) Miami Heat (1) Michael Jordan (4) Mikans (1) Mike ''Coach K'' Krzyzewski (1) Minutemen (1) MJ (2) Model (1) Modesto Christian (1) Motion (1) Moves (1) MVP (2) NAIA (1) NBA (11) NBA Players (4) NC State (2) NCAA (8) Network Analysis in Basketball (1) Nevada College (1) Nike (3) Nike 3-on-3 Slam Dunk Contest (1) Notre Dame (1) Oakland University (1) Obradovic (1) Offense (1) Offensive Transition (1) Ohio St (1) Oklahoma City Thunder (1) Olympiakos (2) OR% (1) Pac Man (1) Palau Sant Jordi (1) Panathinaikos (3) Panathinaikos B.C (3) Papailiou (1) Passing (1) Pat Riley (2) Peak Height Velocity (1) Personal Training (3) Petrekur Johannesson (1) Phenom (1) Phil Jackson (1) Philosophy (1) pick 'n roll (1) Pick and Roll (4) play (2) play X (1) Play-offs (5) playbook (1) Player Development (2) Playoff (1) playoffs (1) plays (1) Point Guard (3) Post Play (1) Practice (2) Price of Anarchy in Basketball (1) Przemyslaw Karnowski (2) Quickness (1) Ray Allen (2) Real (1) Real Madrid (3) rear cut (1) Recap (1) Referees (1) Release (1) Reverse Lay ups (1) Reverse Mikans (1) Rim (1) Rodriguez (1) Ronny Turiaf (1) Sakis Delios (2) Sakis Koutinas (2) Salary Cap (1) San Antonio Spurs (1) scout4players (1) Scouting (1) Screen (2) screens (1) Serbia (1) Shaquille O'Neal (1) Shaquille O’Neal (1) Shooting (6) Shooting Camp (2) Shot (2) Shuffle Offense (1) Silent Night (1) Silent Night Game (1) Skylar Diggins (1) Slum Dunk Contest (1) Sneaker Dave (1) Sneakers (1) SOB SLOB (1) Soccer (1) Space Jam (1) spin move (1) SPORTS SCIENCE (3) Spread (1) Statistics (2) Stephen Curry (1) Steve Brooks (1) Steve Nash (1) Stiles (1) Streetball (1) Stretching. Dynamic stretching (1) T-Dub (1) Takis Panoulias (13) Taylor University (1) TBD (25) TBD Personal Training (8) Team (1) Teamwork (1) teardrop (1) Tehmeena (1) Terry Stotts (1) TGfU (1) The Four Factors of Basketball Success (1) Thomas Bauer (1) Three pointer (1) Three Second Rule (1) THY Euroleague (1) tic tac toe (1) Tigers (1) TO% (1) Tony Parker (1) Top -10 (1) Total Basketball Development (52) Transition (1) Travis Bader (1) Triangle Offense (1) Triple Crown Basketball Academy (5) Triple Crown Videos (2) Trojans (1) Tulsa Shock (1) Turkish Airlines (1) U18 European Championship (2) Unicaja Malaga (1) University of Kentucky (1) University of Massachusetts (1) Videos (10) Volleyball (1) Warm up (2) weak hand (2) Werm.Team Flight Brothers (1) windshield wiper dribble (1) WNBA (1) World Championship 2010 (6) XI (1) Youth Basketball (3) zone offense (1)