Βασικό Μάθημα Χημείας...

Χημεία Ομάδας
Αν και δεν χρειάζεται να σπουδάσει χημεία κάποιος προπονητής για να πάρει το δίπλωμα του, είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζει στην δημιουργία μιας ομάδας. Ο όρος χημεία σε μια ομάδα σημαίνει την ικανότητα της ομάδας αυτής, να ενεργεί σαν ένα σύνολο με ενότητα, σταθερότητα και αρμονία. Αυτό πηγάζει από το δέσιμο της ομάδας αγωνιστικά με την σωστή κατανομή ρόλων, τον αυτοματισμό της τεχνικής και την αμεσότητα της αντίδρασης μέσω της προπόνησης, την επικοινωνία και την εμπιστοσύνη μεταξύ των μελών της, το ομαδικό πνεύμα και την υπευθυνότητα και τέλος την υπερηφάνεια ότι ανήκουμε σε κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό μας. Η χημεία μιας ομάδας δεν επιτυγχάνεται από την μια στιγμή στην άλλη, αλλά απαιτεί χρόνο και υπομονή και είναι υπευθυνότητα του προπονητή της ομάδας. Η πρόκληση για τον προπονητή στην ουσία είναι να κάνει την κατάλληλη προεργασία και να έχει την υπομονή να περιμένει τα αποτελέσματα της δουλειάς του.
Για να χτιστεί μια ομάδα με σωστή χημεία, πρέπει πρώτα απ’ όλα, ο προπονητής να κατανοήσει τα βασικά στάδια στην ανάπτυξη μιας ομάδας. Οι ομάδες για να αναπτυχθούν και να φθάσουν στο μέγιστο επίπεδο της απόδοσης τους, πρέπει πρώτα να περάσουν από τέσσερα βασικά στάδια κατά την διάρκεια της εκάστοτε περιόδου. Πολλές φορές το πέρασμα από αυτά τα στάδια είναι ομαλό, αλλά πολλές φορές οι ομάδες γυρίζουν πίσω σε κάποιο προηγούμενο στάδιο κατά την διάρκεια της περιόδου. Ο ρόλος του προπονητή είναι να χρησιμοποιήσει αυτά τα στάδια ανάπτυξης της ομάδας σαν οδηγό, ώστε να διευκολύνει την ομαλή πρόοδο της ομάδας του μέσα από αυτή την διαδικασία. Είναι βέβαια απαραίτητο να κατανοήσουμε ότι κάθε ομάδα έχει το δικό της ρυθμό και τρόπο ανάπτυξης, και δεν περνά το καθένα από αυτά τα στάδια με την ίδια σειρά και αυτόματα, αλλά η κατανόηση τους μπορεί να μας οδηγήσει σε αυτό που ονομάζεται χημεία ομάδας.
Τα στάδια αυτά είναι:
· Το στάδιο της συγκέντρωσης και επιλογής της ομάδας.
· Το στάδιο της σύγκρουσης.
· Το στάδιο της δόμησης
· Το στάδιο της μεγιστοποίησης της απόδοσης.Στάδιο 1ο - Συγκέντρωση και επιλογή ομάδας
Αυτό είναι το πρώτο στάδιο και χρονικά συμπίπτει με το ξεκίνημα της περιόδου. Οι παίκτες που ανήκαν ήδη στην ομάδα επιστρέφουν έχοντας τη εμπειρία της προηγούμενης περιόδου, και οι νέοι παίκτες από μεταγραφή ή προσθήκες από τα τμήματα υποδομής προσπαθούν να εξοικειωθούν με το νέο τους περιβάλλον. Αρχικά επικρατεί ενθουσιασμός όπως σε κάθε νέο ξεκίνημα, αλλά και αβεβαιότητα από τους παίκτες ως προς τον ρόλο τους στην ομάδα και τον χρόνο συμμετοχής τους. Οι πιο έμπειροι προσπαθούν να “ μετρήσουν ” τους νέους παίκτες, ώστε να καταλάβουν αν αυτοί είναι ικανοί να βοηθήσουν την ομάδα ή αν απειλείται η θέση τους. Επιφανειακά επικρατεί μια συμπεριφορά φιλική συμπεριφορά μεταξύ των παικτών αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει μεγάλο άγχος για το ποιος θα επικρατήσει στις επιλογές του προπονητή.

Στάδιο 2ο - Το στάδιο της σύγκρουσης

Το δεύτερο στάδιο αρχίζει να διαμορφώνεται όταν οι παίκτες με διαφορετικές επιδιώξεις, ανάγκες και ανασφάλειες, αρχίζουν να συνεργάζονται και να συναγωνίζονται ο ένας τον άλλον. Αναπόφευκτα, εξ αιτίας των διαφορετικών προσωπικοτήτων και των ατομικών επιδιώξεων και στόχων των αθλητών, συμβαίνουν πολλές συγκρούσεις μεταξύ των, αλλά και μεταξύ παικτών και προπονητών ή ακόμα και μελών της ομάδας με άλλες αρμοδιότητες. Εδώ οι παίκτες συνήθως δοκιμάζουν τις αρχές, αξίες, πιστεύω, και την φιλοσοφία του προπονητή, αλλά και ο προπονητής το χαρακτήρα, την εργατικότητα και τις τεχνικές και ψυχικές ικανότητες των παικτών. Ατομικά οι παίκτες, είτε φανερά είτε κρυφά συναγωνίζονται ο ένας τον άλλον για μια θέση στην πεντάδα και για ηγετικούς ρόλους. Ανακαλύπτοντας σιγά – σιγά ο καθένας την θέση του, το ρόλο του ή ακόμα και το χρόνο συμμετοχής του, αρχίζουν να εμφανίζονται αρνητικές συμπεριφορές. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κάθε παίκτης ξεκινά την περίοδο με τις δικές του προσδοκίες, τόσο για τον εαυτό του όσο και την ομάδα, και είναι φυσικό να υπάρχουν συγκρούσεις αν αυτές οι επιθυμίες δεν εκπληρώνονται.
Αυτό που πολλοί προπονητές δεν αντιλαμβάνονται είναι ότι το στάδιο της σύγκρουσης είναι ένα σημαντικό και απαραίτητο στάδιο της ανάπτυξης της ομάδας. Ο ρόλος του προπονητή δεν είναι να εμποδίζει τον συναγωνισμό μεταξύ των παικτών, ο οποίος μπορεί να φέρει και συγκρούσεις, αλλά να χειρίζονται και να καθοδηγούν τις συγκρούσεις για ατομική και ομαδική βελτίωση. Η προσέγγιση του προπονητή στις συγκρούσεις είναι ζωτικής σημασίας στην επιτυχή συγκρότηση μιας ομάδας, και είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουν όλα τα μέλη της ομάδας ότι δεν είναι δυνατόν να συμφωνούν και να συμπαθούν απόλυτα ο ένας τον άλλον πάντοτε, πράγμα που είναι απόλυτα φυσιολογικό. Το κλειδί εδώ είναι πόσο εποικοδομητικά χειρίζεται η ομάδα τις συγκρούσεις και τις διαφορές για το καλό του συνόλου, ώστε να περάσει ανώδυνα το δύσκολο αυτό στάδιο.

Στάδιο 3ο - Το στάδιο της δόμησης

Το στάδιο αυτό έρχεται όταν η ομάδα αρχίζει να ξεκαθαρίζει τους κανόνες και τις αρχές της λειτουργίας της. Η δόμηση της ομάδας έχει σχέση με τις βασικές αρχές και τους κανόνες της προπόνησης στο γήπεδο, τα βάρη, το στίβο, τις εκδηλώσεις της ομάδας, την κοινωνική ζωή και άλλα πολλά. Πολλές φορές αυτοί οι κανόνες αποτυπώνονται σε εσωτερικούς κανονισμούς, αλλά κατά κανόνα αναπτύσσονται με την πάροδο του χρόνου και είναι αυτό που συνήθως λέγετε " έτσι το κάνουμε εμείς." Συνεπώς, οι αρχές και οι κανόνες της λειτουργίας της ομάδας έχουν μεγάλη σημασία για την επιτυχημένη πορεία της, και είναι απαραίτητο μέσα από τους κατάλληλους κανόνες και αρχές, ο προπονητής να δημιουργήσει και να καλλιεργήσει ένα σωστό περιβάλλον για να αποδώσουν οι παίκτες του. Πρέπει να ενθαρρύνει τους παίκτες του να ακολουθούν αυτούς τους κανόνες μέσα και έξω από το γήπεδο.

Στάδιο 4ο - Το στάδιο της μεγιστοποίησης της απόδοσης

Το στάδιο της μεγιστοποίησης της απόδοσης είναι ο τελικός στόχος της κάθε ομάδας. Ακολουθεί μετά από το στάδιο της διαμόρφωσης και ξεκινά μόνο όταν εδραιωθούν στην ομάδα αποτελεσματικοί κανόνες και αφομοιωθούν πλήρως από τα μέλη της. Η ομάδα αρχίζει να αποδίδει σαν συγκροτημένο σύνολο στο οποίο ο καθένας σέβεται και εμπιστεύεται τον άλλο. Γνωρίζουν τι να περιμένει ο ένας από τον άλλο και αυτό προσδίδει στην ομάδα μια αίσθηση άνεσης, αυτοπεποίθησης, σταθερότητας και αξιοπιστίας. Τότε είναι έτοιμη η ομάδα για να αποδώσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων της, και αν αυτό συμπέσει με το φορμάρισμα στην φυσική κατάσταση της τότε μπορεί να επιτύχει τους στόχους και τις επιδιώξεις της. Φυσικά αυτό το πράγμα δεν συμβαίνει πάντοτε. Πρέπει απαραίτητα η ομάδα πρωτίστως να χειριστεί εποικοδομητικά τις συγκρούσεις και στην συνέχεια να εδραιώσει αποτελεσματικούς κανόνες για να τελειοποιήσει την απόδοση της και να δουλέψει σαν μια τέλεια μηχανή.

Βασικά προβλήματα στην διαμόρφωση μιας ομάδας


Πολλές ομάδες γυρίζουν πίσω σε αυτά τα στάδια κατά την διάρκεια της περιόδου, καθώς διάφορα προβλήματα μπορεί να επηρεάσουν την λειτουργία μιας ομάδας. Προβλήματα όπως τραυματισμοί, φιλονικίες ή ήττες μπορεί να φέρουν πίσω μια ομάδα για παράδειγμα από το στάδιο της διαμόρφωσης στο στάδιο της σύγκρουσης. Η δημιουργία μιας ομάδας είναι πολύ δύσκολη και πολύπλοκη υπόθεση, με συνεχείς εναλλαγές και πρέπει ελέγχεται συνεχώς ώστε να γίνονται οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις.

Ισορροπία στο παιχνίδι μιας ομάδας...

ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΣΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Μια καλά οργανωμένη ομάδα έχει ισορροπία:
1. Στο επιθετικό και αμυντικό της παιχνίδι.
2. Στο παιχνίδι της έξω και μέσα από την ρακέτα.
3. Στο παιχνίδι στην πλευρά της μπάλας και της αδύνατης πλευράς.

Ισορροπία σε επίθεση και άμυνα
Για να υπάρχει ισορροπία στο επιθετικό και αμυντικό παιχνίδι μιας ομάδας πρέπει να υπάρχει γρήγορη εναλλαγή ανάμεσα στις δύο αυτές φάσεις του παιχνιδιού. Έτσι όταν μια ομάδα αμύνεται, πρέπει να είναι έτοιμη να παίξει άμεσα επίθεση από την στιγμή που οι παίκτες της προβλέπουν ότι θα πάρουν την κατοχή της μπάλας. Το αντίθετο συμβαίνει όταν η ομάδα επιτίθεται και οι παίκτες της αντιλαμβάνονται ότι θα χαθεί η κατοχή της μπάλας και πρέπει να παίξουν άμυνα.
Η πρόβλεψη αυτή βοηθά μια ομάδα να αυξήσει τον ρυθμό του παιχνιδιού της. Για παράδειγμα, οι παίκτες πρέπει να αρχίζουν να κινούνται αμέσως στις θέσεις που πρέπει για να τρέξουν στον αιφνιδιασμό όταν κάποιος συμπαίκτης τους διαφαίνεται ότι θα πάρει το αμυντικό ρημπάουντ, και δεν πρέπει να περιμένουν τον παίκτη να πάρει το ρημπάουντ, να πατήσει στο έδαφος, να γυρίσει και να κάνει την πρώτη πάσα.

Ισορροπία στο εσωτερικό και περιφερειακό παιχνίδι
Μια καλή ομάδα πρέπει να μπορεί να επιτεθεί και μέσα και έξω από το καλάθι με επιτυχία.
Οι ομάδες που είναι μονοδιάστατες στον τρόπο επίθεσης τους αντιμετωπίζονται πολύ πιο εύκολα από τις αντίπαλες άμυνες. Έτσι αν μια ομάδα επιτίθεται συνεχώς μέσα από το καλάθι τότε η άμυνα κλείνει προς τα μέσα αφήνοντας τα περιφερειακά σουτ, και δεν υπάρχει ο κατάλληλος χώρος δράσης. Αντίθετα όταν μια ομάδα παίζει μόνο περιφερειακά τότε η άμυνα πιέζει πάρα πολύ χωρίς τον φόβο ότι η επίθεση θα παίξει μέσα στο καλάθι.

Ισορροπία στο παιχνίδι στην πλευρά της μπάλας και στην αδύνατη πλευρά
Για να είναι αποτελεσματική μια ομάδα, πρέπει να έχει την ικανότητα να μεταφέρει την μπάλα στην επίθεση από την μια πλευρά στην άλλη με ταχύτητα. Οι ομάδες που έχουν την τάση να κρατούν την μπάλα σε μια πλευρά αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ύπαρξης των πολλών βοηθειών από τους παίκτες της αδύνατης πλευράς.

Θέματα

1o Triple Crown Basketball Camp - 2009 (8) 2ο C.T.C. (Christmas Training Camp) (2) 2o Christmas Basketball Camp (1) 2o Triple Crown Basketball Camp - 2010 (7) 3o Ilion Basketball Camp (2) 81 points (1) Α.Ο ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ (3) Α.Ο. Ένωση Ιλίου (2) Α.Ο.Ν.Σ ΜΙΛΩΝ (2) Αθλητική Ψυχολογία (1) Αθλητικός Τύπος (2) ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ (1) Άμυνα (4) Ανάπτυξη παικτών (2) Αναπτυξιακή ηλικία (3) αναπτυξιακό πρόγραμμα (1) Αντωνόπουλος (1) ΑΟ ΑΡΗΣ ΣΥΡΟΥ (1) ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ (1) Απεργία (1) Απόλλων Πάτρας (1) Αρθρογραφία (7) Αρμονία (1) Άρσεις Θανάτου (1) Ασκήσεις (2) Άσκήσεις (1) Ασκήσεις ντρίπλας (1) Ασκήσεις χειρισμού (1) Άσκηση Αποφυγής (1) Άσκηση ελιγμού (1) Ατομική προπόνηση (1) Αυτοπεποίθηση (1) Β' Εθνική (1) Βαϊδάκης (1) Βάρη (1) βιολογική ηλικία (1) ΒΟΒ (1) Γ' Εθνική (2) Γενικά (1) Γλουτοί (1) Δεξιότητες (2) Δημήτρης Διαμαντίδης (3) Διαιτησία (1) Διαιτητές (1) Διαμαντίδης (2) Διείσδυση (1) Δρόσσος (1) Εθνική Ελλάδας (4) Εισαγωγική πάσα (2) Εξάστερος (1) Επίθεση (3) Επίθεση Εναντίον Ζώνης (1) Επικοινωνία (1) ΕΣΑΚΕ (4) Ευρωλίγκα (2) Εφές (1) ζώνη (1) Θωμάς Κυρίτσης (1) Ικανότητες Καλαθοσφαιριστών (1) Ισορροπία (1) ΚΑΕ Παναθηναϊκός (1) Καλάθης (1) Καναρέλης Γιάννης (1) Κανόνας 3 δευτερολέπτων (1) Καντού (1) Καραχοντζίτης (1) κάρφωμα (1) ΚΕΜΑΛ (1) Κινητική Ευφυΐα (1) Κινητική Μάθηση (1) Κογκαλίδης (1) Κουφός (1) Κόψιμο (1) Κύπελλο Ελλάδος (1) ΛΑΖΑΡΟΣ (1) Λειτουργική επίθεση (2) Λήψη αποφάσεων (1) Λίλαρντ (1) μάθηση (1) Μούστα (1) Μπάσκετ (11) Μπασκετική κουλτούρα (1) Μπασκετικό I.Q (1) Μπασκετικοί Μύθοι (1) Μπίκας Κώστας (1) Μπουρούσης (1) Μπράμος (1) μυϊκή ενδυνάμωση (1) Νεστέροβιτς (1) ντρίπλα (1) Ξυνή (1) Ολυμπιακός (17) Ομάδα (1) ΟΣΦΠ (5) Παναθηναικός (8) Παναθηναϊκός (22) ΠΑΝΟΥΛΙΑΣ (20) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (1) Παπαλουκάς. Eurolegue (1) Περιστροφές (1) Πίνακας (1) Πλάνο (1) Προθέρμανση (2) Προπόνηση (6) Προπονητική (2) Προπονητική μονάδα (1) Πρωτοσέλιδα (1) ΠΣΑΚ (1) ραγδαία αύξηση ύψους (1) Ραντούλιτσα (1) Ρεάλ (1) Ρούσης (1) Σάκης Δέλλιος (1) ΣΕΠΚ (2) ΣΕΠΚ. NCAA (1) Σκαλωμένος (1) Σκορτσιανίτης (1) Σκριν (1) Σουτ (4) Σοφία Ράμμου (3) Σπανούλης (1) Συνέντευξη (1) Τάκης Πανούλιας (4) Ταλέντο (1) Τελικοί (1) Τελικός Basket League ΟΠΑΠ (1) Τέσσερις Παράγοντες Επιτυχίας (1) Τζέιμς Νέισμιθ (1) Τριγωνική Επίθεση (1) Τρίλιζα (1) Τρίποντο (1) Τσιτσόπουλος (1) Φυσική κατάσταση (1) Χάος (1) χρονολογική ηλικία (1) A1 (1) A2 (1) ACB (1) Adolph Rupp (1) Agility (1) Agility Ladder (1) Air Jordan (3) alley oop (1) Amazing Shots (1) Andrew Wiggins (1) Assist (2) athleticism (1) ATO (1) B' Εθνική (3) backdoor (1) Ball Handling (6) Barcelona (4) Basketball (22) Basketball Legends (1) Basketball Myths (1) Basketball Philosophy (1) Basketball Statistics (2) basketblog (1) Basketblog.gr (27) Batum (1) Baylor University (1) BC Khimki (1) Best-of-five (2) Blake Griffin (1) Block (1) Block out (1) blog (1) BOB (1) Bob Hurley (1) Bob Knight (1) Boozer (1) Box Offense (1) Brawl (1) Brittney Griner (1) Calling the Shots (12) Camp (1) Camps (1) Capitals (1) Chaos (1) Charcoal Air Jordan 9 (1) Charlotte Hornets (1) Cinderella Story (1) Coach Panoulias (15) COACHBASKETBALL (5) coachbasketball.gr (9) Coaching (8) Corner play (1) crossover (1) Crossover Dribble (1) CSKA (1) D' Antoni (1) dailythunder (1) Damian Lillard (1) Damon Harge (1) deadlift (1) Dean Smith (1) Decision making (4) Defender of the Year (1) Defense (2) Denver Nuggets (1) Derrick Rose (2) dexterity (1) Draft (1) Dribble Penetration (2) Dribbling (8) Drill (6) Drills (7) Dunks (2) Dusan Ivkovic (1) Dynamic Warm Up (1) eFG% (1) EL (1) EOK (1) ESPN (1) Euro Step (2) Euroleague (22) Fast Break (2) fiba (4) FIBA CHAMPIONSHIPS (2) Final Four (4) Final Four 2013 (2) Finishing (2) Flex Offense (1) Floater (2) Flopping (1) Florida (1) Fly in Five (1) Flywire (1) Founding Rules (1) front cut (1) FTR% (1) Functional Training (1) Functional Warm up (1) Fundamentals (4) Gist (1) Golden State Warriors (2) Great Dunks (2) Greece (1) Greek League (1) Harmony (1) Highlights (1) Hockey Assist (1) House of Hoops (8) Hubie Brown (2) in and out (1) Inside Hand Attack (1) inside hand stretch lay up (1) Jabari Parker (1) James Flight White (1) James Naismith (1) Jason Kidd (1) Jeremy Lin (2) Jim Calhoun (1) John Calipari (1) John Wooden (1) Jonas Vaanciunas (2) Jordan IX Retro (1) Kanarelis (3) Kansas State (1) kicks (4) Knicks (2) Kobe (3) Krstic (1) Lakers (1) Lasme (1) Last shot of game (1) Last shot of half (1) Lay up (1) LeBron 8 (2) LeBron James (1) London (1) Luke Babbitt (1) Maciilis (1) Magic Johnson (1) Manos Stavropoulos (1) March Madness (1) Marketing (1) Match up Zone (1) McDonald's All-American Game (1) McDonald’s All American Game (1) medicine ball (1) Mental Game (1) Miami Heat (1) Michael Jordan (4) Mikans (1) Mike ''Coach K'' Krzyzewski (1) Minutemen (1) MJ (2) Model (1) Modesto Christian (1) Motion (1) Moves (1) MVP (2) NAIA (1) NBA (11) NBA Players (4) NC State (2) NCAA (8) Network Analysis in Basketball (1) Nevada College (1) Nike (3) Nike 3-on-3 Slam Dunk Contest (1) Notre Dame (1) Oakland University (1) Obradovic (1) Offense (1) Offensive Transition (1) Ohio St (1) Oklahoma City Thunder (1) Olympiakos (2) OR% (1) Pac Man (1) Palau Sant Jordi (1) Panathinaikos (3) Panathinaikos B.C (3) Papailiou (1) Passing (1) Pat Riley (2) Peak Height Velocity (1) Personal Training (3) Petrekur Johannesson (1) Phenom (1) Phil Jackson (1) Philosophy (1) pick 'n roll (1) Pick and Roll (4) play (2) play X (1) Play-offs (5) playbook (1) Player Development (2) Playoff (1) playoffs (1) plays (1) Point Guard (3) Post Play (1) Practice (2) Price of Anarchy in Basketball (1) Przemyslaw Karnowski (2) Quickness (1) Ray Allen (2) Real (1) Real Madrid (3) rear cut (1) Recap (1) Referees (1) Release (1) Reverse Lay ups (1) Reverse Mikans (1) Rim (1) Rodriguez (1) Ronny Turiaf (1) Sakis Delios (2) Sakis Koutinas (2) Salary Cap (1) San Antonio Spurs (1) scout4players (1) Scouting (1) Screen (2) screens (1) Serbia (1) Shaquille O'Neal (1) Shaquille O’Neal (1) Shooting (6) Shooting Camp (2) Shot (2) Shuffle Offense (1) Silent Night (1) Silent Night Game (1) Skylar Diggins (1) Slum Dunk Contest (1) Sneaker Dave (1) Sneakers (1) SOB SLOB (1) Soccer (1) Space Jam (1) spin move (1) SPORTS SCIENCE (3) Spread (1) Statistics (2) Stephen Curry (1) Steve Brooks (1) Steve Nash (1) Stiles (1) Streetball (1) Stretching. Dynamic stretching (1) T-Dub (1) Takis Panoulias (13) Taylor University (1) TBD (25) TBD Personal Training (8) Team (1) Teamwork (1) teardrop (1) Tehmeena (1) Terry Stotts (1) TGfU (1) The Four Factors of Basketball Success (1) Thomas Bauer (1) Three pointer (1) Three Second Rule (1) THY Euroleague (1) tic tac toe (1) Tigers (1) TO% (1) Tony Parker (1) Top -10 (1) Total Basketball Development (52) Transition (1) Travis Bader (1) Triangle Offense (1) Triple Crown Basketball Academy (5) Triple Crown Videos (2) Trojans (1) Tulsa Shock (1) Turkish Airlines (1) U18 European Championship (2) Unicaja Malaga (1) University of Kentucky (1) University of Massachusetts (1) Videos (10) Volleyball (1) Warm up (2) weak hand (2) Werm.Team Flight Brothers (1) windshield wiper dribble (1) WNBA (1) World Championship 2010 (6) XI (1) Youth Basketball (3) zone offense (1)