Η αρχή της ισορροπίας...


Του Τάκη Πανούλια
22/02/2012

Την αφορμή για να γράψω το σημερινό μου άρθρο μου την έδωσε η είδηση της αποχώρησης του Drew Nicholas από την Armani MI. Δεν απέχει μεγάλο χρονικό διάστημα από το καλοκαίρι που ακούγαμε και διαβάζαμε πως με την αποχώρηση του Φώτση και του Nicholas ο Παναθηναϊκός κινδύνευε με διάλυση. Ακόμα και σοβαροί μπασκετικοί αναλυτές έπεσαν στην παγίδα του αναθέματος προς την διοίκηση των "πρασίνων".

Το ίδιο ισχύει και για την αντίπερα όχθη όπου είχαμε ανάλογες καταστάσεις με τις μαζικές αποχωρήσεις στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού. Οι δύο περιπτώσεις (των ομάδων) έχουν αρκετές και σημαντικές διαφορές βέβαια αλλά και οι δύο αποδεικνύουν ξεκάθαρα ένα πράγμα.

Ότι το βασικό συστατικό για να φτιαχτεί μια ομάδα στο μπάσκετ είναι ισορροπία στο ρόστερ της.

Στην δημιουργία μιας ομάδας ικανής να διεκδικήσει υψηλούς στόχους ο κόσμος του αθλητισμού των κάθε λογής "τοπιών" έχει μπολιαστεί με πάμπολλες εμμονές.

· Η ομάδα χρειάζεται πολλούς ισάξιους παίκτες…

· Πολλοί ισάξιοι παίκτες δημιουργούν πρόβλημα λόγω συγκρούσεων μέσα στην ομάδα.

· Μία ομάδα με καλό ρόστερ δεν χρειάζεται να το φορτώνει και με άλλους, ισάξιους παίκτες, αλλά πρέπει να αποκτήσει ένα παίκτη ηγέτη το επονομαζόμενο και…μεγάλο όνομα (π.χ Σπανοβαγγελοσωτηρόπουλος).

· Η παρουσία ενός μεγάλου ονόματος σε μία ομάδα μπορεί να φέρει στην ομάδα ζήλεια, με αποτέλεσμα να καταστρέφει την ομαδικότητα.

Τα πράγματα τις περισσότερες φορές είναι πολύ πιο πολύπλοκα από ότι φαίνονται. Όσοι είμαστε απέξω είναι δύσκολο να τα αξιολογήσουμε.

Ο λόγος που δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε τι ακριβώς θέλει η ομάδα, για να έχει ένα ισορροπημένο ρόστερ, και σίγουρα μπορεί ο προπονητής της σε συνεργασία με το επιτελείο του και την διοίκηση είναι ότι δεν ζούμε την ομάδα στην καθημερινότητα της. Επομένως δεν έχουμε τις ίδιες πληροφορίες με εκείνον για να τις αξιολογήσουμε.

Σε πολλές ομάδες ο συναγωνισμός μεταξύ ισάξιων παικτών αποβαίνει σε όφελος της ομάδας. Σε άλλες δημιουργεί χάος.

Η ύπαρξη ενός star πολλές φορές οδηγεί μια ομάδα στην γη της επαγγελίας ενώ άλλοτε την σπρώχνει στα τάρταρα της καταστροφής με τους υπόλοιπους παίκτες να εκδικούνται το χαϊδεμένο παιδί με άρνηση αποδοχής.

Μεγάλο ρόλο σε όλες αυτές τις καταστάσεις παίζει το γεγονός να ξέρουν οι παίκτες πως δεν θα αδικηθούν από τον προπονητή (αγωνιστικά) αλλά και την διοίκηση (οικονομικά) στην προσπάθεια που καταβάλουν αλλά κυρίως στην προσφορά τους στην υλοποίηση των στόχων της ομάδας.

Επομένως είναι φρόνιμο να πούμε ότι όσα ξέρει "ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος". Λάθη γίνονται πολλά και θα γίνονται γιατί η αξιολόγηση του ανθρώπινου παράγοντα εμπεριέχει πάντοτε ρίσκο. 

Το βασικό συστατικό είναι να φτιαχτεί μια ομάδα με ισορροπία στο ρόστερ της. Το πώς θα το πετύχεις είναι το δύσκολο

Με όλα αυτά δεν θέλω να κάνω το συνήγορο του Παναθηναϊκού ή του Ολυμπιακού και των ανθρώπων του για τις αποφάσεις που πήραν.

Η αποχώρηση του Nicholas δεν σημαίνει ότι επειδή ο συγκεκριμένος παίκτης δεν κόλλησε στην Armani MI δεν θα ήταν χρήσιμος στους "πράσινους". Τα ΑΝ στον αθλητισμό όμως δεν σημαίνουν και πολλά.

Απλά για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι η δημιουργία μιας ομάδας πρέπει να είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένης δουλειάς και φιλοσοφίας που θέλει χημεία που είναι όμως δύσκολο να την προεξοφλήσεις. Δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη συνταγή για όλους.

Οι αμερικάνοι που έχουν μανία στον αθλητισμό με τα "sayings"… λένε πως δεν υπάρχει ΕΓΩ στην λέξη ΟΜΑΔΑ (there is no I on the word TEAM).

Μεγάλε δεν στα είπανε καλά τα πράγματα. Σίγουρα δεν υπάρχει ΕΝΑ εγώ στην λέξη ομάδα… αλλά πάμπολλα και τις περισσότερες φορές έχουν μεγαλύτερο μέγεθος από ουρανοξύστη…

Ολοκλήρωσαν τη δουλειά

Του Τάκη Πανούλια
11/02/2012


Μετά την απουσία μου στην ανάλυση της τρίτης αγωνιστικής στην Euroleague λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, επανερχόμαστε με τα παιχνίδια της τέταρτης αγωνιστικής. Ήταν πάντως στενάχωρο να μην μπορείς να γράψεις για το σεμινάριο του post up των "πρασίνων", τις άμυνες των δύο ομάδων αλλά και την εκπληκτική απόδοση του Σλούκα στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Όμως και οι δύο αγωνιστικές τελικά ήταν "όνειρο ζω μην με ξυπνάτε" για τις ελληνικές ομάδες που ολοκλήρωσαν την δουλειά απέναντι στις αντίστοιχες τουρκικές. Ένα συνολικό 4-0 έφερε τις ομάδες μας σε σημείο να έχουν την τύχη τους στα δικά τους χέρια.

Δεν ήταν οι νίκες το ίδιο εμφατικές με της προηγούμενης εβδομάδας αλλά όταν παίζεις με τον ίδιο αντίπαλο μέσα σε λίγες ημέρες είναι πάντοτε δύσκολο να το κερδίσεις με την ίδια ευκολία.

Νίκη με μέτριο Σπανούλη

Το παιχνίδι στο Sinan Erden Arena ήταν πολύ κρίσιμο και για τις δύο ομάδες και δύσκολο γιατί όπως είπαμε ήταν αναγκασμένες να παίξουν δύο παιχνίδια σε μικρό χρονικό διάστημα.

Παίζοντας εκτός έδρας και με τον Σπανούλη σε μονοψήφιο αριθμό πόντωνπήρε το παιχνίδι με τους υπόλοιπους για πρώτη φορά στην εφετινή Euroleague. Με την Bilbao και την Fener/Ulker που συνέβη το ίδιο οι "ερυθρόλευκοι" γνώρισαν ήττες και μάλιστα με 15 και 16 πόντους αντίστοιχα.

Αυτή την φορά οι Παπανικολάου και Πρίντεζης πήραν την ομάδα στις πλάτες τους πετυχαίνοντας 16 πόντους ο καθένας και ο Σλούκας έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με τις δύο βολές στο τέλος για να σφραγίσει τη νίκη. Ο Vujacic μάλλον δεν γνώριζε ότι ο μικρός του Ολυμπιακού έχει χάσει μόνο μια βολή σε όλη την περίοδο (37/38) με 13 στις 13 στην Euroleague!!!
 
Η διασπορά των ασίστ του Ολυμπιακού

Αυτό που βλέπουμε είναι ότι ο συνήθης ύποπτος Σπανούλης εκτός από το σκοράρισμα ήταν απών και από το δημιουργικό κομμάτι (μία ασίστ στο τρίποντο του Παπανικολάου στην πρώτη περίοδο).

Γενικά οι ασίστ (9) είναι μικρός αριθμός και αν συνυπολογίσουμε τα 19 λάθη ο συσχετισμός ασίστ/λαθών είναι τραγικός, πράγμα που απεχθάνεται ο προπονητής των "ερυθρολεύκων" Dusan Ivkovic. Κάτι που όμως ισχύει και για την τουρκική ομάδα με 8 ασίστ και 17 λάθη.

Τί έκρινε το παιχνίδι

Κατά την ταπεινή άποψη του γράφοντος τα επιθετικά ριμπάουντ που είχαν σαν συνέπεια να ανανεώσουν οι Πειραιώτες αρκετές αλλά σε κάθε περίπτωση πολύ κρίσιμες επιθέσεις και να πάρουν διψήφια διαφορά στο 4ο δεκάλεπτο. Γιατί εκτός από το ότι πήρε τα επιθετικά ριμπάουντ ο Ολυμπιακός πέτυχε καθοριστικούς πόντους σε αυτές τις ανανεώσεις επιθέσεων.

Με το 3ο δεκάλεπτο να τελειώνει με σκορ 42-48 υπέρ των φιλοξενουμένων ηAnadolu Efes με ένα 5-0 (δίποντο και τρίποντο από τον Akyol έκανε το σκορ 47-48.

Λεπτό
Κατοχή
Σκορ
Επιθετικός (Θέση)
Πόντοι
Ενέργεια
31
1
42-48
ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ
0
Άστοχο δίποντο
31

42-48
LAFAYETΤΕ

Αμυν. Ριμπάουντ
31

44-48
AKYOL

Δίποντο
31
2
44-48
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
0
Άστοχο δίποντο
31

44-48
BARAC

Αμυν. Ριμπάουντ
32

47-48
AKYOL

Τρίποντο
32

47-48
SAVANOVIC

Φάουλ
32
3
47-48
ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ

Κερδισμένο φάουλ
32

47-48
ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ
0
Αστοχο Τρίποντο
32

47-48
BARAC

Φάουλ
32
4
47-48
DORSEY

Κερδισμένο Φάουλ
32

47-48


Επίθ. Ριμπάουντ
32

47-48
ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ
0
Άστοχο δίποντο
33

47-48
DORSEY

Επίθ. Ριμπάουντ
33
5
47-50
ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ
2
Lay Up

Μετά από 4 κατοχές που δεν κέρδισε ούτε πόντο ο Πρίντεζης σπάει την ξηρασία στο σκοράρισμα με ένα lay up μετά από επιθετικό ριμπάουντ του Dorsey.

Δείτε παρακάτω τι συμβαίνει αφού μεσολαβούν άλλες 4 κατοχές στην 10η κατοχή.

Λεπτό
Κατοχή
Σκορ
Επιθετικός (Θέση)
Πόντοι
Ενέργεια
36
10
51-54
ΣΛΟΥΚΑΣ

Άστοχο Δίποντο
36

51-54
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Επίθ. Ριμπάουντ
36

51-56
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
2
Lay Up
36

51-56
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Και φάουλ από Vujacic
36

51-57

1
Εύστοχη Βολή

Από το άστοχο του Σλούκα ο Παπανικολάου παίρνει επιθετικό ριμπάουντ και στην κατάληξη της επίθεσης πετυχαίνει ο ίδιος το καλάθι και παίρνει και φάουλ ευστοχώντας στην βολή (έμμεσο τρίποντο). Έτσι διαμορφώνει το 51-54 σε 51-57!

Στην συνέχεια έχουμε στην 12η κατοχή τα εξής.

Λεπτό
Κατοχή
Σκορ
Επιθετικός (Θέση)
Πόντοι
Ενέργεια
37
12
51-57
ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ

Κλέψιμο
37

51-57
SAVANOVIC

Κόψιμο στο lay up
37

51-57
ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ

Δέχεται το κόψιμο
37

51-57
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Επίθ. Ριμπάουντ
37

51-60
ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ
3
Εύστοχο τρίποντο

Και το σκορ διαμορφώνεται σε 51-57 πάλι από επίθεση που προέρχεται από επιθετικό ριμπάουντ (το τρίτο χρονικά που επιφέρει στην ελληνική ομάδα 8 πόντους) σε τρεις κατοχές!

Κατοχή 14η και το επιθετικό και πάλι σώζει την ημέρα.

 Λεπτό
Κατοχή
Σκορ
Επιθετικός (Θέση)
Πόντοι
Ενέργεια
38
14
52-62
ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

Κλέψιμο
38

52-62
BARAC

Κάνει Κόψιμο
38

52-62
HINES

Άστοχο Layup/ Κόψιμο
38

52-62
HINES

Επίθ. Ριμπάουντ
38

52-62
HINES

Κερδίζει βολές
38

52-63
HINES
1
Εύστοχη Βολή
38

52-63
HINES
0
Άστοχη Βολή

Και το σκορ είναι πλέον πάνω από διψήφια διαφορά… Διαφορά που ήταν το μαξιλαράκι που ακούμπησε ο Ολυμπιακός και πήρε μια πολύτιμη νίκη.

That's how you’re supposed to Drive!

Στην ταινία Bad Boys με τους Will Smith και Martin Lawrence σε μια σκηνή καταδίωξης ακούγεται η παραπάνω ατάκα. Το ίδιο ισχύει και για τονΠαπανικολάου… That's how you’re supposed to Drive Κώστα! Επιτέλους προσωπικά καλάθια στο ένας εναντίον ενός που όπως είχαμε τονίσει πρέπει να βάλει στο παιχνίδι του ο νεαρός άσσος.

Clip 1Clip 2


Πάλι νίκη αλλά… 

Οι "πράσινοι" πήραν πάλι την νίκη εναντίον της Fenerbahce Ulker πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ της αναμέτρησης. Η σταδιακή χαλάρωση αλλά και οι επιπολαιότητες στο τέλος μουτζούρωσαν λιγάκι την καλή εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου αλλά η αποστολή εξετελέσθη.

Αυτή την φορά άλλαξε ο σημαιοφόρος με τον Τσαρτσαρή να παίρνει την σκυτάλη από τον Καϊμακόγλου. Με 21 πόντους έδειξε ότι ακόμα παραμένει πολύτιμος. Αν και αυτός δεν το παράκανε με τα τρίποντα στο τέλος θα ήταν ακόμα πιο καλός και στην στατιστική του εικόνα και στα τρίποντα.

Η ομάδα του Obradovic δεν είχε τη ενέργεια που θα ήθελε ο προπονητής του στο δεύτερο ημίχρονο. Ένα πρόβλημα που έχει ο φετινός Παναθηναϊκός σε αρκετά χρονικά διαστήματα. Αντίθετα όταν παίζει καλή άμυνα και είναι συγκεντρωμένος είναι πολύ δυνατός.

Ο Spahija προσπάθησε πότε με τους ψηλούς (Peker - Savas) πότε χρησιμοποιώντας small ball line ups (τα λεγόμενα κοντά σχήματα), με Bogdanovic και Preldzic σε θέση PF όπως κάνει διαρκώς όταν είναι πίσω αλλά δεν κατάφερε πολλά πράγματα.

Με το απίστευτο τρίποντο του στο τέλος του αγώνα συνδύασε ο Batiste την... την άνοδο του στην έβδομη θέση στον πίνακα των σκόρερ της Euroleague.

Στα αξιοσημείωτα

• Η πρώτη ήττα της CSKA δεν μπορεί παρά να είναι είδηση. Την υπέταξε ηGalatasaray οδηγώντας το παιχνίδι σε χαμηλό ρυθμό αλλά και μειώνοντας δραστικά την αποτελεσματικότητα της. Η απουσία του Khryapa εκτός από την δική του προσφορά πιθανότατα να στέρησε και τις hi-lo πάσες (16 ασίστ) του στονKrstic που έμεινε χαμηλά στους 8 πόντους.

• Η μεγάλη νίκη της Bilbao επί της Real της οποίας η εικόνα σα να αρχίζει να ξεθωριάζει. Έχουν κάνει την εμφάνιση τους πολλές ατέλειες. Μετά τον τυφώναBo McCalebb οι Βάσκοι του Φώτη Κατσικάρη τσαλάκωσαν την "βασίλισσα" κερδίζοντας με 24 πόντους (Βασιλειάδης 19π με 5/6 τρίποντα). Παρότι η Realκατέβασε 24 επιθετικά ριμπάουντ. Αλλά τα επιθετικά ριμπάουντ που ανανεώνουν επιθέσεις πρέπει να εξαργυρώνονται από πόντους.

• Η Armani MI έκανε δώρο στο Παναθηναϊκό με την νίκη της επί της Unics, η Maccabi T-A και η Barcelona πήραν τις νίκες που ήθελαν κυρίως χάρη στην πολύ καλή τους άμυνα, και η Siena συνεχίζει ακάθεκτη αφού επικράτησε της Unicaja 84-69.
 
Young Guns

Ο Κώστας Παπανικολάου είναι το νούμερο 1 πιστόλι της εβδομάδας από το νέο αίμα. Ολοκληρωμένη εμφάνιση από τον νεαρό που έδειξε με τα προσωπικά καλάθια ότι μπορεί να δημιουργήσει σκοράρισμα από το 1 εναντίον 1.

Ο Mirotic ήταν από τους διασωθέντες από το ναυάγιο της Real me 18 πόντους (3/8 δίποντα, ½ τρίποντα και 9/9 βολές).

Χαμηλή πτήση από τον Κώστα Σλούκα αλλά με 2/2 κρίσιμες βολές, απόντος ο Gentile και ο Aldemir.

Μεσολαβεί το ντέρμπι

Πριν από την επόμενη αγωνιστική της Euroleague έχουμε την σύγκρουση των δύο μονομάχων μας για το ελληνικό πρωτάθλημα αυτή την εβδομάδα που θα κρίνει το τίτλο της κανονικής περιόδου. Οι ομάδες δείχνουν να είναι σε καλή κατάσταση και μπορούμε να περιμένουμε καλό παιχνίδι.


Θέματα

1o Triple Crown Basketball Camp - 2009 (8) 2ο C.T.C. (Christmas Training Camp) (2) 2o Christmas Basketball Camp (1) 2o Triple Crown Basketball Camp - 2010 (7) 3o Ilion Basketball Camp (2) 81 points (1) Α.Ο ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ (3) Α.Ο. Ένωση Ιλίου (2) Α.Ο.Ν.Σ ΜΙΛΩΝ (2) Αθλητική Ψυχολογία (1) Αθλητικός Τύπος (2) ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ (1) Άμυνα (4) Ανάπτυξη παικτών (2) Αναπτυξιακή ηλικία (3) αναπτυξιακό πρόγραμμα (1) Αντωνόπουλος (1) ΑΟ ΑΡΗΣ ΣΥΡΟΥ (1) ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ (1) Απεργία (1) Απόλλων Πάτρας (1) Αρθρογραφία (7) Αρμονία (1) Άρσεις Θανάτου (1) Ασκήσεις (2) Άσκήσεις (1) Ασκήσεις ντρίπλας (1) Ασκήσεις χειρισμού (1) Άσκηση Αποφυγής (1) Άσκηση ελιγμού (1) Ατομική προπόνηση (1) Αυτοπεποίθηση (1) Β' Εθνική (1) Βαϊδάκης (1) Βάρη (1) βιολογική ηλικία (1) ΒΟΒ (1) Γ' Εθνική (2) Γενικά (1) Γλουτοί (1) Δεξιότητες (2) Δημήτρης Διαμαντίδης (3) Διαιτησία (1) Διαιτητές (1) Διαμαντίδης (2) Διείσδυση (1) Δρόσσος (1) Εθνική Ελλάδας (4) Εισαγωγική πάσα (2) Εξάστερος (1) Επίθεση (3) Επίθεση Εναντίον Ζώνης (1) Επικοινωνία (1) ΕΣΑΚΕ (4) Ευρωλίγκα (2) Εφές (1) ζώνη (1) Θωμάς Κυρίτσης (1) Ικανότητες Καλαθοσφαιριστών (1) Ισορροπία (1) ΚΑΕ Παναθηναϊκός (1) Καλάθης (1) Καναρέλης Γιάννης (1) Κανόνας 3 δευτερολέπτων (1) Καντού (1) Καραχοντζίτης (1) κάρφωμα (1) ΚΕΜΑΛ (1) Κινητική Ευφυΐα (1) Κινητική Μάθηση (1) Κογκαλίδης (1) Κουφός (1) Κόψιμο (1) Κύπελλο Ελλάδος (1) ΛΑΖΑΡΟΣ (1) Λειτουργική επίθεση (2) Λήψη αποφάσεων (1) Λίλαρντ (1) μάθηση (1) Μούστα (1) Μπάσκετ (11) Μπασκετική κουλτούρα (1) Μπασκετικό I.Q (1) Μπασκετικοί Μύθοι (1) Μπίκας Κώστας (1) Μπουρούσης (1) Μπράμος (1) μυϊκή ενδυνάμωση (1) Νεστέροβιτς (1) ντρίπλα (1) Ξυνή (1) Ολυμπιακός (17) Ομάδα (1) ΟΣΦΠ (5) Παναθηναικός (8) Παναθηναϊκός (22) ΠΑΝΟΥΛΙΑΣ (20) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (1) Παπαλουκάς. Eurolegue (1) Περιστροφές (1) Πίνακας (1) Πλάνο (1) Προθέρμανση (2) Προπόνηση (6) Προπονητική (2) Προπονητική μονάδα (1) Πρωτοσέλιδα (1) ΠΣΑΚ (1) ραγδαία αύξηση ύψους (1) Ραντούλιτσα (1) Ρεάλ (1) Ρούσης (1) Σάκης Δέλλιος (1) ΣΕΠΚ (2) ΣΕΠΚ. NCAA (1) Σκαλωμένος (1) Σκορτσιανίτης (1) Σκριν (1) Σουτ (4) Σοφία Ράμμου (3) Σπανούλης (1) Συνέντευξη (1) Τάκης Πανούλιας (4) Ταλέντο (1) Τελικοί (1) Τελικός Basket League ΟΠΑΠ (1) Τέσσερις Παράγοντες Επιτυχίας (1) Τζέιμς Νέισμιθ (1) Τριγωνική Επίθεση (1) Τρίλιζα (1) Τρίποντο (1) Τσιτσόπουλος (1) Φυσική κατάσταση (1) Χάος (1) χρονολογική ηλικία (1) A1 (1) A2 (1) ACB (1) Adolph Rupp (1) Agility (1) Agility Ladder (1) Air Jordan (3) alley oop (1) Amazing Shots (1) Andrew Wiggins (1) Assist (2) athleticism (1) ATO (1) B' Εθνική (3) backdoor (1) Ball Handling (6) Barcelona (4) Basketball (22) Basketball Legends (1) Basketball Myths (1) Basketball Philosophy (1) Basketball Statistics (2) basketblog (1) Basketblog.gr (27) Batum (1) Baylor University (1) BC Khimki (1) Best-of-five (2) Blake Griffin (1) Block (1) Block out (1) blog (1) BOB (1) Bob Hurley (1) Bob Knight (1) Boozer (1) Box Offense (1) Brawl (1) Brittney Griner (1) Calling the Shots (12) Camp (1) Camps (1) Capitals (1) Chaos (1) Charcoal Air Jordan 9 (1) Charlotte Hornets (1) Cinderella Story (1) Coach Panoulias (15) COACHBASKETBALL (5) coachbasketball.gr (9) Coaching (8) Corner play (1) crossover (1) Crossover Dribble (1) CSKA (1) D' Antoni (1) dailythunder (1) Damian Lillard (1) Damon Harge (1) deadlift (1) Dean Smith (1) Decision making (4) Defender of the Year (1) Defense (2) Denver Nuggets (1) Derrick Rose (2) dexterity (1) Draft (1) Dribble Penetration (2) Dribbling (8) Drill (6) Drills (7) Dunks (2) Dusan Ivkovic (1) Dynamic Warm Up (1) eFG% (1) EL (1) EOK (1) ESPN (1) Euro Step (2) Euroleague (22) Fast Break (2) fiba (4) FIBA CHAMPIONSHIPS (2) Final Four (4) Final Four 2013 (2) Finishing (2) Flex Offense (1) Floater (2) Flopping (1) Florida (1) Fly in Five (1) Flywire (1) Founding Rules (1) front cut (1) FTR% (1) Functional Training (1) Functional Warm up (1) Fundamentals (4) Gist (1) Golden State Warriors (2) Great Dunks (2) Greece (1) Greek League (1) Harmony (1) Highlights (1) Hockey Assist (1) House of Hoops (8) Hubie Brown (2) in and out (1) Inside Hand Attack (1) inside hand stretch lay up (1) Jabari Parker (1) James Flight White (1) James Naismith (1) Jason Kidd (1) Jeremy Lin (2) Jim Calhoun (1) John Calipari (1) John Wooden (1) Jonas Vaanciunas (2) Jordan IX Retro (1) Kanarelis (3) Kansas State (1) kicks (4) Knicks (2) Kobe (3) Krstic (1) Lakers (1) Lasme (1) Last shot of game (1) Last shot of half (1) Lay up (1) LeBron 8 (2) LeBron James (1) London (1) Luke Babbitt (1) Maciilis (1) Magic Johnson (1) Manos Stavropoulos (1) March Madness (1) Marketing (1) Match up Zone (1) McDonald's All-American Game (1) McDonald’s All American Game (1) medicine ball (1) Mental Game (1) Miami Heat (1) Michael Jordan (4) Mikans (1) Mike ''Coach K'' Krzyzewski (1) Minutemen (1) MJ (2) Model (1) Modesto Christian (1) Motion (1) Moves (1) MVP (2) NAIA (1) NBA (11) NBA Players (4) NC State (2) NCAA (8) Network Analysis in Basketball (1) Nevada College (1) Nike (3) Nike 3-on-3 Slam Dunk Contest (1) Notre Dame (1) Oakland University (1) Obradovic (1) Offense (1) Offensive Transition (1) Ohio St (1) Oklahoma City Thunder (1) Olympiakos (2) OR% (1) Pac Man (1) Palau Sant Jordi (1) Panathinaikos (3) Panathinaikos B.C (3) Papailiou (1) Passing (1) Pat Riley (2) Peak Height Velocity (1) Personal Training (3) Petrekur Johannesson (1) Phenom (1) Phil Jackson (1) Philosophy (1) pick 'n roll (1) Pick and Roll (4) play (2) play X (1) Play-offs (5) playbook (1) Player Development (2) Playoff (1) playoffs (1) plays (1) Point Guard (3) Post Play (1) Practice (2) Price of Anarchy in Basketball (1) Przemyslaw Karnowski (2) Quickness (1) Ray Allen (2) Real (1) Real Madrid (3) rear cut (1) Recap (1) Referees (1) Release (1) Reverse Lay ups (1) Reverse Mikans (1) Rim (1) Rodriguez (1) Ronny Turiaf (1) Sakis Delios (2) Sakis Koutinas (2) Salary Cap (1) San Antonio Spurs (1) scout4players (1) Scouting (1) Screen (2) screens (1) Serbia (1) Shaquille O'Neal (1) Shaquille O’Neal (1) Shooting (6) Shooting Camp (2) Shot (2) Shuffle Offense (1) Silent Night (1) Silent Night Game (1) Skylar Diggins (1) Slum Dunk Contest (1) Sneaker Dave (1) Sneakers (1) SOB SLOB (1) Soccer (1) Space Jam (1) spin move (1) SPORTS SCIENCE (3) Spread (1) Statistics (2) Stephen Curry (1) Steve Brooks (1) Steve Nash (1) Stiles (1) Streetball (1) Stretching. Dynamic stretching (1) T-Dub (1) Takis Panoulias (13) Taylor University (1) TBD (25) TBD Personal Training (8) Team (1) Teamwork (1) teardrop (1) Tehmeena (1) Terry Stotts (1) TGfU (1) The Four Factors of Basketball Success (1) Thomas Bauer (1) Three pointer (1) Three Second Rule (1) THY Euroleague (1) tic tac toe (1) Tigers (1) TO% (1) Tony Parker (1) Top -10 (1) Total Basketball Development (52) Transition (1) Travis Bader (1) Triangle Offense (1) Triple Crown Basketball Academy (5) Triple Crown Videos (2) Trojans (1) Tulsa Shock (1) Turkish Airlines (1) U18 European Championship (2) Unicaja Malaga (1) University of Kentucky (1) University of Massachusetts (1) Videos (10) Volleyball (1) Warm up (2) weak hand (2) Werm.Team Flight Brothers (1) windshield wiper dribble (1) WNBA (1) World Championship 2010 (6) XI (1) Youth Basketball (3) zone offense (1)