1o Triple Crown Basketball Camp - 2009


"Δεν έχουν ταβάνι"

Της Σοφίας Ράμμου
Ο Βασίλης Κικίλιας και ο Λάζαρος Βορεάδης βρέθηκαν στο 1ο Triple Crown Basketball Camp προκειμένου να συμβουλεύσουν τα παιδιά για το μέλλον τους, να τους μάθουν τα μυστικά του αθλήματος αλλά και να τους δείξουν κάποια από τα... μυστικά του μπάσκετ. "Να μην αφήσετε κανέναν να σας πει ότι τα όνειρα σας έχουν ταβάνι. Σίγουρα θα έχει επίπτωση στις διακοπές και στον ελεύθερο χρόνο σας αλλά για να πετύχετε τους στόχους σας θα πρέπει να στερηθείτε πολλά πράγματα. Όλοι εδώ μέσα έχετε κερδίσει και έχετε χάσει κάποιον αγώνα. Θα πρέπει λοιπόν να μαθαίνετε από τις ήττες σας, να διορθώνεστε και να ξανασηκώνεστε" είπε στα παιδιά ο πρόεδρος του ΟΝΑ του Δήμου Αθηναίων, Βασίλης Κικίλιας και πρόσθεσε:
"Από εσάς εξαρτάται το αν θέλετε να ξεχωρίσετε. Είναι ζήτημα και θέμα εξάσκησης. Να μάθετε να ξεπερνάτε τους εαυτούς σας, να τα δίνετε όλα. Να θυμάστε ότι όλα είναι εφικτά. Σκεφτείτε που θέλετε να φτάσετε και μέρα με τη μέρα προσπαθήστε για αυτό. Να είστε σίγουροι ότι κάποια μέρα θα τα καταφέρετε".
Ο Λάζαρος Βορεάδης πήρε τη σκυτάλη και μίλησε στα παιδιά για τον ρόλο των διαιτητών: "Πριν από μερικά χρόνια οι διαιτητές σε ένα παιχνίδι μπάσκετ ήτανε δύο και μόνο τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει οι κανονισμοί και οι διαιτητές είναι τρεις. Αυτό έγινε για τον απλούστατο λόγο ότι τα έξι μάτια είναι καλύτερα από τα τέσσερα. Πρέπει πάντα να υπολογίζετε πριν κρίνετε έναν διαιτητή ότι η απόφαση που παίρνει γίνεται μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου και ενώ έχει μια οπτική γωνία που πολλές φορές μπλοκάρεται από κάποιον παίκτη".
Ο διεθνής διαιτητής απάντησε και στις ερωτήσεις των παιδιών, ακόμα και όταν ρώτησαν ποιός ήταν ο πιο "πονηρός": "Ο Ζόραν Σάβιτς πραγματικά ήταν ένας παίκτης που μπορούσε να κάνει τα πάντα, μπορούσε να σε κοροϊδέψει με όλους τους τρόπους" και κατέληξε λέγοντας: "Εσείς θα πρέπει να είστε φίλαθλοι, να αγαπάτε το μπάσκετ χωρίς να γεννάται μέσα σας ο οπαδισμός. Ο οπαδισμός κάνει μεγάλο κακό στον αθλητισμό".

1o Triple Crown Basketball Camp - 2009

Επίσκεψη από Ιωαννίδη - Κατσικάρη

Του Αλέξανδρου Πρίφτη

Οι Γιάννης Ιωαννίδης και Φώτης Κατσικάρης ήταν οι δύο καλεσμένοι για σήμερα των Φραγκίσκο Αλβέρτη, Δημήτρη Παπανικολάου και Ευθύμη Ρεντζιά στο 1ο Triple Crown Basketball Camp. Τα παιδιά δεν θα μπορούσαν να μην είναι ικανοποιημένοι από την συγκεκριμένη επίσκεψη, καθώς οι δύο άνδρες έδωσαν τα φώτα τους στην προπονητική. Ο υφυπουργός Αθλητισμού αφού μίλησε για την πορεία του στο χώρο δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων από τους νεαρούς αθλητές δηλώνοντας...
"Καταρχάς, χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας. Δεν θέλω να σας κουράσω μιλώντας για πράγματα που δεν σας ενδιαφέρουν, για αυτό θέλω εσείς να μου απευθύνετε ερωτήσεις και εγώ να απαντώ".
Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με την πορεία του στον Άρη απάντησε: "Εγώ ήμουνα παίχτης μέχρι το 1978 όπου σταμάτησα για να γίνω προπονητής στον Άρη. Την πρώτη μου χρονιά ως προπονητής και με αντιπάλους όπως τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό που ο καθένας τους διέθετε τη μισή Εθνική ομάδα, και χωρίς σπουδαία συμβόλαια καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα με όλη την ομάδα από την Θεσσαλονίκη. Ήμασταν μια πολύ δεμένη ομάδα σαν παρέα και αυτός πιστεύω ήταν και ο κύριος λόγος που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα.
Τώρα είναι και η στιγμή να σας πω και πώς κατέληξε ο Γκάλης στον Άρη. Μόλις είχε τελειώσει το πρωτάθλημα και ο Παναθηναϊκός όπως και εμείς ενδιαφερόμασταν για τον Γκάλη, είχαμε λοιπόν καταθέσει και οι δύο την ίδια πρόταση, δηλαδή 35.000 δολάρια. Ο Γκάλης χωρίς να γνωρίζει πολλά για το Ελληνικό μπάσκετ ρώτησε τον μάνατζερ του ποιος είχε κερδίσει το πρωτάθλημα και του απάντησε ο Άρης και έτσι μετά από λίγες ημέρες βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη.
Όμως στη ζωή δεν είναι όλα ρόδινα, το 1984 ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τον ίδιο τίτλο (το κοινό ξεσπά σε χειροκροτήματα) στην Κέρκυρα μετά από ισοβαθμία και τότε έπρεπε εμείς να αντιδράσουμε. Αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια ομάδα τόσο ισχυρή που ακόμα και οι διαιτητές δεν θα μπορούσαν να την σταματήσουν. Η σκέψη ήταν να φέρουμε τον Γιαννάκη στην ομάδα κλείνοντας τα αυτιά μας σε αυτούς που λέγανε ότι η ομάδα με Γκάλη και Γιαννάκη θα θέλει δύο μπάλες.
Από εκεί και περά ήμασταν ασταμάτητοι, έξι πρωταθλήματα και τέσσερα νταμπλ στη σειρά (1985-1991). Όμως στη ζωή έχει μεγάλη σημασία και αυτό είναι μάθημα για εσάς το πώς αντιδράς. Δεν πρέπει να το βάζεις κάτω αλλά να προσπαθείς πάντα για το καλύτερο. Θέλω να επισημάνω ότι ο ανταγωνισμός ΠΑΟΚ - ΑΡΗ έπαιξε μεγάλο ρόλο στο να γίνουμε καλύτερη ομάδα και εμείς αλλά και ο ΠΑΟΚ. Το 1991 πήγα στον Ολυμπιακό οπότε και αυτό το κεφάλαιο τελειώνει εδώ".
Όταν ερωτήθηκε για το τι πρέπει να προσέξει ένας νεαρός αθλητής απάντησε: "Το σημαντικότερο είναι να έχει καλό προπονητή, έναν δάσκαλο να του μάθει την "αλφάβητο" του μπάσκετ. Να έχει υπομονή και επιμονή στην δουλεία του. Να μην βιάζεται. Αν τα έχει όλα αυτά, με νορμάλ προσόντα και μόνο θα καταφέρει να γίνει ένας καλός παίχτης. Ένα ταλέντο που δε θα δουλέψει, θα χαθεί και θα είναι κρίμα γιατί κανένας παίχτης δεν έκανε καριέρα μόνο με το ταλέντο του άλλωστε".
Σχετικά με το ποια συστήματα είναι τα δυσκολότερα απάντησε: "Κοιτάξτε εγώ δύο συστήματα ξεχωρίζω το πρώτο είναι το να μπορέσω να απομονώσω τον ψηλό μου μέσα στη ρακέτα για να παίξει ένας - εναντίον - ενός και το δεύτερο είναι το Pick & Roll. Το πρώτο σύστημα το κατάφερε περίφημα και ο Παναθηναϊκός στον φετινό ημιτελικό με τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη πετυχαίνοντας 38 πόντους σε 40 λεπτά με τον Πέκοβιτς και τον Μπατίστ μέσα στη ρακέτα".
Στη συνέχεια ερωτήθηκε για το αν ισχύει η φήμη που τον θέλει προληπτικό: "Το θέμα στη ζωή είναι να βρίσκεις τον τρόπο να κάνεις αυτό που θέλεις χωρίς να σε επηρεάζει τι λένε για σένα".
Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με το ποιος πιστεύει ότι είναι ο καλύτερος Έλληνας παίχτης απάντησε: "Ο Δημήτρης Διαμαντίδης (το κοινό ξεσπά και πάλι σε χειροκροτήματα). Όταν τον κάλεσα στην Εθνική πολλοί δημοσιογράφοι μου είπανε ότι το έκανα επειδή είναι από την Θεσσαλονίκη, πιστεύω τώρα κατάλαβαν το γιατί".
Για το ποιος είναι ο καλύτερος προπονητής απάντησε: "Δεν μπορώ να ξεχωρίσω έναν μόνο, προσωπικά θα έλεγα τρεις Σέρβους: Τον Ίβκοβιτς, τον Ομπράντοβιτς και τον Μάλκοβιτς".
Όταν του ζητήθηκε να κάνει ένα σχόλιο για τη βία στα γήπεδα απάντησε: "Η λύση είναι στην εκπαίδευση και στη μόρφωση που θα πάρετε εσείς. Οι γονείς σας όταν πηγαίνετε στο γυμνάσιο σας βάζουν στα φροντιστήρια με αποτέλεσμα να μην έχετε χρόνο για να παίξετε. Όμως ακόμη και αν δεν γίνετε καλοί παίχτες θα πρέπει να ξέρετε ότι το παιδί που παίζει και αθλείται στη συνέχεια θα γίνει και καλός φίλαθλος".
Για το ποιος πιστεύει ότι είναι ο καλύτερος ευρωπαίος παίχτης και ποιοι κανόνες πρέπει να υιοθετηθούν από το NBA στην Ευρώπη απάντησε: "Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είναι ο Ντιρκ Νοβίτσκι, η σταθερότητα του είναι αξιοπρόσεκτη. Επίσης μου αρέσει το γεγονός ότι αγωνίζεται και με την Εθνική Γερμανίας παρόλο που αγωνίζεται στο NBA στοιχείο που δείχνει την αγάπη για την χώρα του. Ο κανόνας που θα ήθελα να ισχύει στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ θα ήτανε η απόσταση του τρίποντου στα 7,25. Το τρίποντο ειδικά από Ευρωπαϊκές ομάδες χρησιμοποιείται συνεχώς αν η απόσταση μεγαλώσει πιστεύω το παιχνίδι θα γίνει πιο εντυπωσιακό".
Στην ερώτηση: Γιατί χάθηκε ο τελικός με την Μπανταλόνα απάντησε: "(αφού χαμογέλασε) Επειδή για εφτά λεπτά δεν βάλαμε καλάθι και επειδή οι βολές μας στο τέλος ήταν 1/8. Όσο καλός και αν είσαι πάντα χρειάζεσαι την τύχη. Για παράδειγμα φέτος ο Ολυμπιακός έχασε 2 παιχνίδια έχοντας αυτός την τελευταία επίθεση. Όταν το ματς πάει στον πόντο τότε χρειάζεσαι και την εύνοια της τύχης".
Για το ποια θέση θα επέλεγε του Υφυπουργού ή του προπονητή απάντησε: "Του προπονητή ο αθλητισμός είναι το πιο αξιοκρατικό στοιχείο της κοινωνίας τόσο στα ομαδικά όσο και στα ατομικά αθλήματα"
"Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους τρεις (σ.σ Φ. Αλβέρτης, Δ. Παπανικολάου, Ε. Ρεντζιάς) που με κάλεσαν σήμερα εδώ και μου δώσανε αυτή την ευκαιρία και θέλω να σας επισημάνω κάτι που είπα και προηγουμένως. Μόλις θα πάτε στο λύκειο ή στο γυμνάσιο πάντα να βρίσκεται χρόνο να γυμνάζεστε και να παίζετε. Ο αθλητισμός θα σας κρατήσει έξω από τους παράδρομους και θα σας κάνει να σκέφτεσαι με ένα διαφορετικό τρόπο ο οποίος και θα σας βοηθήσει πάρα πολύ στη ζωή σας".
Αφού ολοκληρώθηκαν οι ερωτήσεις το λόγο πήρε ο Δημήτρης Παπανικολάου δηλώνοντας: "Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Υφυπουργό Γιάννη Ιωαννίδη για το χρόνο που μας αφιέρωσε διότι γνωρίζουμε ότι ο χρόνος του είναι πολύτιμος και οι υποχρεώσεις του πολλές. Επιπλέον πρέπει να σας τονίσω ότι είναι η πρώτη του επίσκεψη σε Basketball Camp. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία σε κάθε καινούργια του προσπάθεια".
Στην συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Φώτης Κατσικάρης δηλώνοντας πως: "Και εγώ με την σειρά μου χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι εδώ μαζί σας. Δεν θέλω να χάσουμε ώρα μιλώντας για θεωρητικά ζητήματα από τη στιγμή που έχουμε την δυνατότητα να σας δείξω στο παρκέ κάτι πιο ενδιαφέρον".
Στη συνέχεια ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ, της Δυναμό Πετρούπολης και της Παμέσα Βαλένθια ανέλυσε με δύο ομάδες που δημιούργησε από τους αθλητές της Triple Crown ένα δικό του σύστημα που επικεντρώνεται ιδιαίτερα στο παιχνίδι ένας εναντίον ενός απ’ όλες τις θέσεις.
Όταν ερωτήθηκε για το ποια Ελληνική ομάδα θεωρεί καλύτερη απάντησε: "Και οι δύο μεγάλες μας ομάδες, (σ.σ Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός) έχουν εξαιρετικό υλικό και βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο. Το αβαντάζ του Παναθηναϊκού είναι ότι έχει ένα προπονητή για πολλά χρόνια και ο κορμός του δουλεύει περισσότερο καιρό μαζί".
Για το αν ο Τσίλντρες αξίζει τα χρήματα που έχει συμφωνήσει στο συμβόλαιο του απάντησε: "Ο Τσίλντρες κατά τη γνώμη μου είναι ένας πολύ καλός παίχτης. Είναι λάθος να κρίνεις ένα παίχτη με το τα νούμερα του συμβολαίου του. Πάντως πιστεύω ότι δεν είναι ο παίχτης που μπορεί να σηκώσει στις πλάτες του τον Ολυμπιακό".
Όταν ερωτήθηκε για να σχολιάσει τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη απάντησε: "Ο Σοφοκλής είναι ένα ιδιαίτερο ταλέντο, είναι κρίμα να χαθεί"
Όταν ερωτήθηκε για το τι στοιχεία πρέπει να διαθέτει απάντησε: "Είναι πολύ σημαντικό να έχει σωστή νοοτροπία και να θέλει να βελτιώνεται καθημερινά. Προτιμώ να έχω ένα παίχτη με λιγότερο ταλέντο αλλά με περισσότερη θέληση παρά το αντίθετο. Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι συνεργασίας και για αυτό χρειάζονται παίχτες με θέληση και όρεξη για δουλειά. Μην επαναπαύεστε στο ταλέντο σας".
Στη συνέχεια του ζητήθηκε να σχολιάσει τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όπου έχει συμμετάσχει: "Κατά τη γνώμη μου το Ελληνικό πρωτάθλημα έχει μια ταυτότητα που δεν έχει αλλάξει μέσα στα χρόνια, μια φήμη σκληρού πρωταθλήματος που συνδυάζει τα προσόντα με το μυαλό. Στο Ρώσικο πρωτάθλημα υπάρχει έλλειψη καλών προπονητών όμως οι νέοι παίχτες είναι ιδιαίτερα ταλαντούχοι με φοβερή ταχύτητα στο παιχνίδι τους. Τέλος για το ισπανικό πρωτάθλημα το μόνο που έχω να δηλώσω είναι ότι είναι το καλύτερο. Μόνο δύο ομάδες έχουν μεγάλο ποδοσφαιρικό κοινό με αποτέλεσμα ο φίλαθλος κόσμος να αγαπάει περισσότερο το μπάσκετ απ’ ότι σε άλλες χώρες".
Οι ιδρυτές αφού ευχαρίστησαν θερμά τους δύο λαμπερούς προσκεκλημένους τόνισαν πως η ανταπόκριση των παιδιών είναι το κίνητρο για να συνεχίσουν την προσπάθεια τους με ενθουσιασμό και υποσχέθηκαν στους νεαρούς αθλητές ότι θα ακολουθήσουν περισσότερες εκπλήξεις τις υπόλοιπες μέρες του 1ου Triple Crown Basketball Camp.

1o Triple Crown Basketball Camp - 2009

"Θέλω τίτλο"
Του Αλέξανδρου Πρίφτη
Ο ενθουσιασμός των παιδιών του 1ου Triple Crown Basketball Camp δεν θα μπορούσε να είναι μικρός για τον Γιάννη Μπουρούση ο οποίος ήταν καλεσμένος των Φραγκίσκο Αλβέρτη, Δημήτρη Παπανικολάου και Ευθύμη Ρεντζιά. Ο MVP του ελληνικού All Star Game και μέλος της καλύτερης πεντάδας της Ευρωλίγκα 2008/2009 μίλησε για την πορεία του στο χώρο δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων από τους νεαρούς αθλητές και φωτογραφήθηκε μαζί τους δηλώνοντας για μια ακόμη φορά πως "θέλω τίτλο με τον Ολυμπιακό!"…
"Καταρχάς είναι τιμή μου που βρίσκομαι σήμερα εδώ, μπορεί με τον Φράνκι, τον Παπ και τον Ευθύμη να μην ήμασταν συμπαίχτες αλλά το μήνυμα που πρέπει να σας μεταφέρω είναι ότι ο αθλητισμός ενώνει Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ ανάμεσα σας και ας μην είστε όλοι Ολυμπιακοί, από το να βρίσκομαι σε κάποιο γήπεδο να μου πετάνε καρέκλες», τόνισε αρχικά ο Έλληνας παίκτης και συνέχισε…
"Θα πρέπει να καταλάβετε ότι το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι. Αν καταφέρουμε να απομακρύνουμε τους λίγους που κάνουν τα επεισόδια θα μπορέσουμε να παρακολουθούμε τα παιχνίδια και με οπαδούς των 2 ομάδων και όλων των ηλικιών. Ξεκίνησα αργά το μπάσκετ σε ηλικία 18-19 περίπου και αυτό που θέλω να μοιραστώ μαζί σας είναι να ακούτε τους προπονητές σας. Εγώ είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με σπουδαίους προπονητές και με πίστη στις δυνατότητες μου και με πολλή δουλειά έφτασα εδώ που είμαι σήμερα. Όμως θέλω πολλή δουλεία ακόμα για να γίνω σπουδαίος παίχτης".
Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με το αν είναι χαρούμενος που ανανέωσε το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό απάντησε: "Για μένα είναι πολύ σημαντικό που συνεχίζω στην ομάδα που βρίσκομαι ήδη τρία χρόνια. Θέλω να φτάσουμε στην κατάκτηση ενός τίτλου που είναι και ο στόχος μας εδώ και καιρό. Στην συνάντηση μου με την διοίκηση κατάλαβα ότι οι στόχοι μας είναι ίδιοι και υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για να επιτευχθούν".
Στη συνέχεια εξήγησε γιατί ο Παναθηναϊκός είναι πιο αποτελεσματικός και καταφέρνει να κερδίζει στο τέλος τα παιχνίδια: "Ο Παναθηναϊκός δουλεύει με τον ίδιο προπονητή επί 10 χρόνια και με ένα κορμό σχεδόν σταθερό που του επιτρέπει στα κρίσιμα σημεία να δείχνει πιο έτοιμος. Εμείς κάνουμε αρκετές αλλαγές κάθε καλοκαίρι και είμαστε μια καινούργια ομάδα που τώρα φτιάχνει έναν κορμό ικανό να κατακτήσει τίτλους".
Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με τον κ. Ομπράντοβιτς απάντησε: "Ο κ. Ομπράντοβιτς είναι ένας σπουδαίος προπονητής με σπουδαία αποτελέσματα, δεν έχω να δηλώσω κάτι παραπάνω", ενώ για το ποιος είναι ο παίχτης που ξεχωρίζει απάντησε: "Δυστυχώς τώρα δεν αγωνίζεται πια, αλλά είναι ο Michael Jordan. Με αυτόν μεγαλώσαμε και σίγουρα μιλάμε για ένα θρύλο του μπάσκετ".
Για την Εθνική ομάδα και απάντησε πως: "Το σημαντικό είναι να γίνει μια καλή προετοιμασία το καλοκαίρι και στη συνέχεια να φτάσουμε στην κατάκτηση ενός μεταλλίου που είναι και η επιθυμία όλων των παιδιών που απαρτίζουν την Εθνική ομάδα".
Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με το αν ισχύει η πρόταση που του είχε γίνει από ομάδα του NBA απάντησε: "Την πρόταση την απέρριψα διότι η επιθυμία μου είναι να μείνω στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό. Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτή την εξέλιξη και κοιτάω μόνο το παρόν. Ίσως κάποια άλλη στιγμή να κάνω το μεγάλο βήμα για το NBA".
Για το ποιος είναι ο δυσκολότερος αντίπαλος που αντιμετώπισε φέτος απάντησε: "Είναι δύο, o Μάικ Μπατίστ και ο Νίκολα Πέκοβιτς" (το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα).
Όταν ερωτήθηκε για το τι πρέπει να κάνει ένας σέντερ απάντησε: "Εμένα προσωπικά μου αρέσει να σουτάρω, αλλά η θέση που πρέπει να βρίσκεται ένας σέντερ είναι κοντά στο καλάθι. Βέβαια στο σύγχρονο μπάσκετ βλέπουμε ότι ο σέντερ ολοένα και απομακρύνεται από την ρακέτα. Πιστεύω πως ένας σύγχρονος σέντερ πρέπει διαθέτει και σουτ".
Εν συνεχεία του ζητήθηκε να κάνει ένα σχόλιο για την φυγή του από την ΑΕΚ, τονίζοντας: "Έφυγα από την ΑΕΚ γιατί τελείωσε το συμβόλαιο μου. Στον Ολυμπιακό ήρθα επειδή είναι μια καλύτερη ομάδα με στόχους που με καλύπτουν".
Αφού ολοκληρώθηκαν οι ερωτήσεις τον λόγο πήρε ο Ευθύμης Ρεντζιάς δηλώνοντας: "Νιώθω την ανάγκη να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Γιάννη που ενώ βρίσκεται σε διακοπές και έχει πολύ λίγο χρόνο για να ξεκουραστεί, αφιέρωσε μια ολόκληρη μέρα για να μας επισκεφθεί εδώ στο 1ο Triple Crown Basketball Camp. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία και ό,τι καλύτερο για την καινούργια χρονιά".
Οι ιδρυτές αφού ευχαρίστησαν θερμά τον παίκτη του Ολυμπιακού, τόνισαν πως η ανταπόκριση των παιδιών είναι το κίνητρο για να συνεχίσουν την προσπάθεια τους με ενθουσιασμό και υποσχέθηκαν στους νεαρούς αθλητές ότι θα ακολουθήσουν περισσότερες εκπλήξεις τις υπόλοιπες μέρες του 1ου Triple Crown Basketball Camp.

1o Triple Crown Basketball Camp - 2009

O ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΣΤΟ 1o TRIPLE CROWN BASKETBALL CAMP!
Με μεγάλο ενθουσιασμό υποδέχτηκαν τα παιδιά και το προπονητικό team του 1ου Triple Crown Basketball Camp τον MVP του φετινού Final Four, Βασίλη Σπανούλη. H επίσκεψη του στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του camp πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (01/07/2009), ύστερα από πρόσκληση που δέχτηκε από τους ιδρυτές του Triple Crown, Φραγκίσκο Αλβέρτη, Δημήτρη Παπανικολάου και Ευθύμη Ρεντζιά.Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού αφού μίλησε για την πορεία του στο χώρο δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων από τους νεαρούς αθλητές και φωτογραφήθηκε μαζί τους δηλώνοντας:«Είναι πολλή μεγάλη χαρά που βρίσκομαι σήμερα εδώ απέναντι σας. Σαν παιδί δεν είχα την ευκαιρία να βρίσκομαι δίπλα σε σπουδαίους αθλητές και προπονητές και ήταν το απωθημένο μου. Το μπάσκετ είναι ένα πολύ όμορφο άθλημα αρκεί να καταλάβουμε ότι είναι πάνω από όλα ομαδικό. Μικρός ήθελα να τα κάνω όλα μόνος μου, στη συνέχεια καθώς μεγάλωνα συνειδητοποίησα ότι χωρίς συνεργασία δεν μπορείς να καταφέρεις τίποτα. Πρέπει να δείτε τους συμπαίχτες σας πρώτα απ’ όλα ως φίλους σας. Να έχετε την δύναμη να συγχωρείτε τα λάθη τους όπως και αυτοί τα δικά σας. Σας συμβουλεύω να ακούτε τους προπονητές σας και σας εύχομαι κάθε χρόνο να βρίσκεστε στο Triple Crown Basketball Camp αλλά και στην Triple Crown Basketball Academy που πληρούν όλες τις ανέσεις και θέτουν τις ιδανικές βάσεις για κάθε νεαρό αθλητή. » Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με το αν σκέφτεται να επιστρέψει στο ΝΒΑ απάντησε: « Ο Παναθηναϊκός για μένα αυτή τη στιγμή είναι η ιδανική ομάδα, δεν σκέφτομαι κάτι διαφορετικό τώρα αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον.»Όταν ερωτήθηκε για την ζωή του στην Αμερική και συγκεκριμένα για τον τρόπο παιχνιδιού στο NBA σχολίασε πως: «ΟΙ συνθήκες που συνάντησα δεν ήταν αυτές που είχα φανταστεί. Όταν πήρα την επιλογή να περάσω τον Ατλαντικό σκέφτηκα περισσότερο το όνειρο που είχα από μικρός, παρά με την καρδιά μου. Ήταν από τις λίγες φορές που έχω πράξει με αυτό τον τρόπο. Ίσως αν το σκεφτόμουνα περισσότερο να μην έφευγα αλλά δεν μετανιώνω για τίποτα.»Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με το ποιός είναι ο καλύτερος παίχτης που έχει αντιμετωπίσει απάντησε: «Συνήθως δεν το σκέφτομαι αυτό αν έπρεπε να σας πω κάποιον θα έλεγα τον Kobe Bryant στο παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδος με την Αμερική στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου.» Στη συνέχεια ερωτήθηκε για το άστοχο σουτ των τελευταίων δευτερολέπτων όταν έπαιξε ενάντια στην Εθνική Αργεντινής με την Εθνική Ελλάδος απαντώντας πως «Τώρα ξύνεις πληγές (αναφερόμενος στον νεαρό αθλητή που έκανε την ερώτηση.) Αυτό το σουτ με έχει στεναχωρήσει πάρα πολύ, μετά από καιρό έκατσα και σκέφτηκα ότι ο αθλητισμός έτσι είναι. Δεν είναι λογικό όλα τα σουτ να είναι εύστοχα πρέπει να συμβιβαστούμε με αυτή την ιδέα και πάντα να προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις. » Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με το ποιός είναι κατά τη γνώμη του ο καλύτερος συμπαίχτης του από τους Houston Rockets και ποιός ο δυσκολότερος αντίπαλος απάντησε: «Από το Χιούστον θα έλεγα τον Γιάο Μινγκ που κάναμε και παρέα όσο καιρό βρισκόμουνα εκεί. Από τους Lakers ο Kobe Bryant.» Όταν ερωτήθηκε για το πώς βλέπει την ευκαιρία που δίνεται στην Ελλάδα να έχει για πρώτη φορά τη δυνατότητα εκπροσώπησης στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση 4 αντιπροσώπους απάντησε «Είναι πολύ καλό για το Ελληνικό μπάσκετ, ο Άρης είναι μια ιστορική ομάδα και αξίζει να βρίσκεται σε αυτή την διοργάνωση. »Όταν του ζητήθηκε να κάνει ένα σχόλιο για το κάπνισμα μιας και από σήμερα απαγορεύεται σε όλους τους δημόσιους χώρους σχολίασε «Ο αθλητισμός και το τσιγάρο δεν πάνε μαζί. Είναι πολύ άσχημο οι φίλαθλοι να καπνίζουν ενώ εμείς αγωνιζόμαστε. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει θετικά βήματα για την αντιμετώπιση του. Κανένας δεν μπορεί να έχει καλές επιδόσεις εφόσον καπνίζει ειδικά με την εξέλιξη του αθλητισμού σήμερα.»Όταν ερωτήθηκε για το ποιά είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας παίχτης του Παναθηναϊκού απάντησε: «Εκτός του ότι πρέπει να είναι ταλαντούχος θα πρέπει να βάζει τον εγωισμό του κάτω από την ομάδα και να θυσιάζεται γι’ αυτήν. Αυτά τα στοιχεία είναι πολύ σημαντικά για να επιλεχθεί ένας παίχτης στον Παναθηναϊκό.»Όταν του ζητήθηκε να κάνει ένα σχόλιο για τον Δημήτρη Διαμαντίδη σχολίασε πως: «Ο Δημήτρης είναι ένα εξαιρετικό παιδί και πολύ ταλαντούχος παίχτης που βάζει την ομάδα πάνω από την προσωπική του επιτυχία.»Όταν ερωτήθηκε για το ποιές είναι οι προσδοκίες που έχει από εδώ και μπρος απάντησε: «ο στόχος είναι να κατακτήσουμε όσους περισσότερους τίτλους μπορούμε. Οι ατομικές διακρίσεις δεν είναι κάτι που κυνηγάω αλλά από ομαδικούς τίτλους μπορώ να πω ότι είμαι αχόρταγος.»Όταν ερωτήθηκε για το τι σημαίνει το τατουάζ που έχει στο χέρι του απάντησε: «γράφει R.I.P που σημαίνει ‘Rest In Peace’ δηλαδή ‘αναπαύσου εν ειρήνη’ και είναι για τον πατέρα μου που έχασα πριν από 12 χρόνια.» Όταν ερωτήθηκε για το ποιά είναι η καλύτερη και ποιά η χειρότερη στιγμή στην μέχρι τώρα μπασκετική πορεία του απάντησε: «Είμαι πολύ τυχερός και μέχρι στιγμής στην καριέρα μου έχω πολλές καλές αναμνήσεις. Ξεχωρίζω το Ευρωπαϊκό και τη δεύτερη θέση στο παγκόσμιο. Ειδικά τη στιγμή που έληξε το ματς με την Αμερική και συνειδητοποιήσαμε τι είχαμε καταφέρει. Από συλλογικούς τίτλους θα ξεχώριζα το φετινό Triple Crown. Η χειρότερη μου στιγμή θα έλεγα κάθε φορά που γίνονται επεισόδια. Πρέπει επιτέλους όλα αυτά να σταματήσουν και η λύση ίσως πρέπει να δοθεί από εμάς τους παίχτες.»Αφού ολοκληρώθηκαν οι ερωτήσεις τον λόγο πήρε ο Δημήτρης Παπανικολάου δηλώνοντας: «Όταν ήμουν στην Εθνική με τον Φράνκι και τον Ευθύμη ήρθε ένας νέος ταλαντούχος παίχτης, ο Βασίλης Σπανούλης, που τώρα στέκεται δίπλα μας. Μετά από μια - δύο προπονήσεις μου έκανε ένα αντιαθλητικό φάουλ και αντέδρασα. Ύστερα κατάλαβα το λάθος μου και ζήτησα συγνώμη. Το μήνυμα που θέλω να πάρετε είναι ότι αυτά συμβαίνουν στον αθλητισμό και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι χωρίς χρώματα. Σήμερα μας βλέπετε εδώ ενωμένους και θα ήθελα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τον Βασίλη που μας τιμά με την παρουσία του.» Οι τρεις ιδρυτές αφού ευχαρίστησαν θερμά τον «V-Span» τόνισαν πως η ανταπόκριση των παιδιών είναι το κίνητρο για να συνεχίσουν την προσπάθεια τους με ενθουσιασμό και υποσχέθηκαν στους νεαρούς αθλητές ότι θα ακολουθήσουν πολλές περισσότερες εκπλήξεις για τις τέσσερις τελευταίες μέρες του 1ου Triple Crown Basketball Camp.

1o Triple Crown Basketball Camp - 2009

"Ιδανική ομάδα ο ΠAO"
Του Αλέξανδρου Πρίφτη
Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ο καλεσμένος των ιδρυτών του Triple Crown, Φραγκίσκο Αλβέρτη, Δημήτρη Παπανικολάου και Ευθύμη Ρεντζιά για σήμερα το μεσημέρι. Τα παιδιά υποδέχτηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό τον διεθνή παίκτης του Παναθηναϊκού ο οποίος έδωσε τα φώτα του στους νεαρούς αθλητές. Ο MVP του φετινού Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκα, αφού μίλησε για την πορεία του στο χώρο δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων από τους νεαρούς αθλητές και φωτογραφήθηκε μαζί τους δηλώνοντας: "Είναι πολλή μεγάλη χαρά που βρίσκομαι σήμερα εδώ απέναντι σας.
Σαν παιδί δεν είχα την ευκαιρία να βρίσκομαι δίπλα σε σπουδαίους αθλητές και προπονητές και ήταν το απωθημένο μου. Το μπάσκετ είναι ένα πολύ όμορφο άθλημα αρκεί να καταλάβουμε ότι είναι πάνω από όλα ομαδικό. Μικρός ήθελα να τα κάνω όλα μόνος μου, στη συνέχεια καθώς μεγάλωνα συνειδητοποίησα ότι χωρίς συνεργασία δεν μπορείς να καταφέρεις τίποτα. Πρέπει να δείτε τους συμπαίχτες σας πρώτα απ’ όλα ως φίλους σας. Να έχετε την δύναμη να συγχωρείτε τα λάθη τους όπως και αυτοί τα δικά σας. Σας συμβουλεύω να ακούτε τους προπονητές σας και σας εύχομαι κάθε χρόνο να βρίσκεστε στο Triple Crown Basketball Camp αλλά και στην Triple Crown Basketball Academy που πληρούν όλες τις ανέσεις και θέτουν τις ιδανικές βάσεις για κάθε νεαρό αθλητή".
Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με το αν σκέφτεται να επιστρέψει στο ΝΒΑ απάντησε: "Ο Παναθηναϊκός για μένα αυτή τη στιγμή είναι η ιδανική ομάδα, δεν σκέφτομαι κάτι διαφορετικό τώρα αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον", τόνισε αρχικά ο Έλληνας παίκτης, ενώ όταν ερωτήθηκε για την ζωή του στην Αμερική και συγκεκριμένα για τον τρόπο παιχνιδιού στο NBA σχολίασε πως: "Οι συνθήκες που συνάντησα δεν ήταν αυτές που είχα φανταστεί. Όταν πήρα την επιλογή να περάσω τον Ατλαντικό σκέφτηκα περισσότερο το όνειρο που είχα από μικρός, παρά με την καρδιά μου. Ήταν από τις λίγες φορές που έχω πράξει με αυτό τον τρόπο. Ίσως αν το σκεφτόμουνα περισσότερο να μην έφευγα αλλά δεν μετανιώνω για τίποτα".
Εν συνεχεία απάντησε σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με το ποιος είναι ο καλύτερος παίχτης που έχει αντιμετωπίσει ποτέ: "Συνήθως δεν το σκέφτομαι αυτό αν έπρεπε να σας πω κάποιον θα έλεγα τον Κόμπι Μπράιαντ στο παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδος με την Αμερική στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου". Όσον αφορά στο άστοχο σουτ των τελευταίων δευτερολέπτων όταν έπαιξε ενάντια στην Εθνική Αργεντινής με την Εθνική Ελλάδος τόνισε πως "Τώρα ξύνεις πληγές (αναφερόμενος στον νεαρό αθλητή που έκανε την ερώτηση). Αυτό το σουτ με έχει στεναχωρήσει πάρα πολύ, μετά από καιρό έκατσα και σκέφτηκα ότι ο αθλητισμός έτσι είναι. Δεν είναι λογικό όλα τα σουτ να είναι εύστοχα πρέπει να συμβιβαστούμε με αυτή την ιδέα και πάντα να προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις".
Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με το ποιος είναι κατά τη γνώμη του ο καλύτερος συμπαίχτης του από τους Χιούστον Ρόκετς και ποιος ο δυσκολότερος αντίπαλος απάντησε: "Από το Χιούστον θα έλεγα τον Γιάο Μινγκ που κάναμε και παρέα όσο καιρό βρισκόμουνα εκεί. Από τους Λέικερς ο Κόμπι Μπράιαντ".
Όταν ερωτήθηκε για το πώς βλέπει την ευκαιρία που δίνεται στην Ελλάδα να έχει για πρώτη φορά τη δυνατότητα εκπροσώπησης στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση 4 αντιπροσώπους απάντησε "Είναι πολύ καλό για το Ελληνικό μπάσκετ, ο Άρης είναι μια ιστορική ομάδα και αξίζει να βρίσκεται σε αυτή την διοργάνωση".
Στη συνέχεια του ζητήθηκε να κάνει ένα σχόλιο για το κάπνισμα μιας και από σήμερα απαγορεύεται σε όλους τους δημόσιους χώρους: "Ο αθλητισμός και το τσιγάρο δεν πάνε μαζί. Είναι πολύ άσχημο οι φίλαθλοι να καπνίζουν ενώ εμείς αγωνιζόμαστε. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει θετικά βήματα για την αντιμετώπιση του. Κανένας δεν μπορεί να έχει καλές επιδόσεις εφόσον καπνίζει ειδικά με την εξέλιξη του αθλητισμού σήμερα".
Όταν ερωτήθηκε για το ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας παίχτης του Παναθηναϊκού απάντησε: "Εκτός του ότι πρέπει να είναι ταλαντούχος θα πρέπει να βάζει τον εγωισμό του κάτω από την ομάδα και να θυσιάζεται γι’ αυτήν. Αυτά τα στοιχεία είναι πολύ σημαντικά για να επιλεχθεί ένας παίχτης στον Παναθηναϊκό", ενώ όταν του ζητήθηκε να κάνει ένα σχόλιο για τον Δημήτρη Διαμαντίδη σχολίασε πως: "Ο Δημήτρης είναι ένα εξαιρετικό παιδί και πολύ ταλαντούχος παίχτης που βάζει την ομάδα πάνω από την προσωπική του επιτυχία".
Για τις προσδοκίες που έχει από εδώ και μπρος υπογράμμισε: "ο στόχος είναι να κατακτήσουμε όσους περισσότερους τίτλους μπορούμε. Οι ατομικές διακρίσεις δεν είναι κάτι που κυνηγάω αλλά από ομαδικούς τίτλους μπορώ να πω ότι είμαι αχόρταγος", ενώ όταν ερωτήθηκε για το τι σημαίνει το τατουάζ που έχει στο χέρι του απάντησε: "γράφει R.I.P που σημαίνει "Rest In Peace" δηλαδή "αναπαύσου εν ειρήνη" και είναι για τον πατέρα μου που έχασα πριν από 12 χρόνια".
Για το ποια είναι η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή στην μέχρι τώρα μπασκετική πορεία του απάντησε: "Είμαι πολύ τυχερός και μέχρι στιγμής στην καριέρα μου έχω πολλές καλές αναμνήσεις. Ξεχωρίζω το Ευρωπαϊκό και τη δεύτερη θέση στο παγκόσμιο. Ειδικά τη στιγμή που έληξε το ματς με την Αμερική και συνειδητοποιήσαμε τι είχαμε καταφέρει. Από συλλογικούς τίτλους θα ξεχώριζα το φετινό Triple Crown. Η χειρότερη μου στιγμή θα έλεγα κάθε φορά που γίνονται επεισόδια. Πρέπει επιτέλους όλα αυτά να σταματήσουν και η λύση ίσως πρέπει να δοθεί από εμάς τους παίχτες".
Αφού ολοκληρώθηκαν οι ερωτήσεις τον λόγο πήρε ο Δημήτρης Παπανικολάου δηλώνοντας: "Όταν ήμουν στην Εθνική με τον Φράνκι και τον Ευθύμη ήρθε ένας νέος ταλαντούχος παίχτης, ο Βασίλης Σπανούλης, που τώρα στέκεται δίπλα μας. Μετά από μια - δύο προπονήσεις μου έκανε ένα αντιαθλητικό φάουλ και αντέδρασα. Ύστερα κατάλαβα το λάθος μου και ζήτησα συγνώμη. Το μήνυμα που θέλω να πάρετε είναι ότι αυτά συμβαίνουν στον αθλητισμό και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι χωρίς χρώματα. Σήμερα μας βλέπετε εδώ ενωμένους και θα ήθελα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τον Βασίλη που μας τιμά με την παρουσία του".
Οι τρεις ιδρυτές αφού ευχαρίστησαν θερμά τον "V-Span" τόνισαν πως η ανταπόκριση των παιδιών είναι το κίνητρο για να συνεχίσουν την προσπάθεια τους με ενθουσιασμό και υποσχέθηκαν στους νεαρούς αθλητές ότι θα ακολουθήσουν πολλές περισσότερες εκπλήξεις για τις τέσσερις τελευταίες μέρες του 1ου Triple Crown Basketball Camp.

1o Triple Crown Basketball Camp - 2009

O ΠΡΕΝΤΡΑΚ ΣΤΟΓΙΑΚΟΒΙΤΣ ΣΤΟ 1o TRIPLE CROWN BASKETBALL CAMP!
Με μεγάλο ενθουσιασμό
υποδέχτηκαν τα παιδιά και το προπονητικό team του 1ου Triple Crown Basketball Camp τον σουπερστάρ των New Orleans Hornets, Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς. H επίσκεψη του στο 1ο Triple Crown Basketball Camp πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (29-06-2009), ύστερα από πρόσκληση που δέχτηκε από τους ιδρυτές του, Φραγκίσκο Αλβέρτη, Δημήτρη Παπανικολάου και Ευθύμη Ρεντζιά.Ο πασίγνωστος σε όλους «Πέτζα» αφού μίλησε για την πορεία του στο χώρο δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων από τους νεαρούς αθλητές και φωτογραφήθηκε μαζί τους δηλώνοντας:«Καταρχάς πρέπει να καταλάβετε πόσο τυχεροί είστε που έχετε την δυνατότητα να γυμνάζεστε σε εγκαταστάσεις που θα ζήλευαν ακόμη και επαγγελματίες αθλητές. Γεννήθηκα σε μια μικρή πόλη της Γιουγκοσλαβίας και αφού πειραματίστηκα στο βόλεϊ και στο ποδόσφαιρο πήγα στο μπάσκετ και εκεί δεν άργησα να καταλάβω ότι αυτό είναι το άθλημα μου. Για να φτάσω όμως να αγωνίζομαι στο ΝΒΑ έχω γυμναστεί αρκετές φορές σε χώρους ακατάλληλους και για αυτό εσείς δεν πρέπει να θεωρείτε ότι αυτό που σας προσφέρεται εδώ είναι κάτι δεδομένο, ειδικά στον μπασκετικό χώρο στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι από εδώ με γνωρίζετε από την θητεία μου στον ΠΑΟΚ, όπου ήμουν συμπαίχτης με τον Ευθύμη, ενώ με τον Φράνκι και τον Παπ ήμασταν αντίπαλοι και στο Ελληνικό Πρωτάθλημα αλλά και στις Εθνικές ομάδες(προκαλώντας το γέλιο στο κοινό).» Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με το αν θα επιστρέψει στην Ελλάδα αφού χαμογέλασε απάντησε: «Δεν ξέρω, δεν το έχω σκεφτεί ακόμα έχω ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο με την ομάδα μου και προς το παρών δεν σκέφτομαι να φύγω.»Όταν ερωτήθηκε για το αν θα αναλάβει την προεδρία του ΠΑΟΚ προκαλώντας μεγάλο ενθουσιασμό στο φίλο του και ιδρυτή του Camp, Ευθύμη Ρεντζιά σχολίασε πως: «Δεν ξέρω αν βρίσκεται κάποιος Παοκτσής στην κερκίδα αλλά μιλώντας για τον εαυτό μου και από προσωπική εμπειρία θεωρώ τον ΠΑΟΚ μια πολύ μεγάλη ομάδα. Τα χρόνια που πέρασα εδώ ήταν από τα καλύτερα μου, για το τι θα συμβεί με την ομάδα δεν γνωρίζω, θα δούμε»Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με το ποιά είναι η καλύτερη ομάδα που έχει αντιμετωπίσει απάντησε: «Στην καριέρα μου έχω αντιμετωπίσει πολλές καλές ομάδες. Η δυσκολότερη κατά την άποψη μου ήταν οι San Antonio Spurs. Οι περισσότερες ομάδες στο NΒΑ διαθέτουν από έναν τουλάχιστον «αστέρα» όμως οι Spurs έχουν ως μεγάλο πλεονέκτημα το ότι παίζουν σαν ομάδα» Στη συνέχεια ερωτήθηκε σε ποιά ομάδα έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ κατά τη γνώμη του και από πού έχει τις καλύτερες εντυπώσεις απαντώντας πως «Μέχρι στιγμής πιστεύω στους Sacramento Kings, όπου έκατσα και οχτώ ολόκληρα χρόνια. Από όλες μου τις ομάδες έχω καλές αναμνήσεις απλά εκεί πέρασα περισσότερο καιρό και αυτός είναι και ο λόγος που έχω δεθεί και παραπάνω με την συγκεκριμένη ομάδα» Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με το ποιός είναι ο δυσκολότερος αντίπαλος που έχει αντιμετωπίσει απάντησε: «Στο NBA υπάρχουν πάρα πολλοί καλοί παίχτες. Αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιους θα έλεγα τον Kevin Garnett, τον Kobe Bryant και τον Tim Duncan.» Όταν ερωτήθηκε για το τι ομάδα είναι και πώς βλέπει τον Ελληνικό πρωτάθλημα απάντησε «Και τα πουλιά γνωρίζουν τι ομάδα είμαι (σ.σ ΠΑΟΚ). Ο Παναθηναϊκός πάντως τα τελευταία δέκα χρόνια τα έχει πάει πολύ καλά.»Όταν του ζητήθηκε να κάνει ένα σχόλιο για την εμπειρία του από το NBA σχολίασε «Ελπίζω σε λίγα χρόνια να σηκωθείς εσύ εδώ και να μας σχολιάσεις το ΝΒΑ,(σ.σ απευθυνόμενος στον νεαρό αθλητή που του έκανε την ερώτηση ) αν πιστέψεις στον εαυτό σου και δουλέψεις σκληρά θα μπορέσεις να τα καταφέρεις. Στο NBA είναι πολύ σημαντικό να είσαι προετοιμασμένος κάθε βράδυ γιατί κάθε φορά βρίσκεσαι αντιμέτωπος με σπουδαίες ομάδες και αθλητές. Αν έπρεπε με μια πρόταση να σχολιάσω το NBA θα σας έλεγα ότι ακόμα ζω το όνειρο μου»Αφού ολοκληρώθηκαν οι ερωτήσεις το λόγο πήρε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης δηλώνοντας: «Είναι τιμή μας να έχουμε σήμερα τον «Πέτζα» κοντά μας. Θα ήθελα να τονίσω κάτι που ίσως πολλοί από εδώ δεν προσέξατε. Όταν ξεκίνησε την ομιλία του ο Πέτζα είπε ότι όλοι εμείς εδώ (σ.σ Ε. Ρεντζιάς, Φ. Αλβέρτης, Δ. Παπανικολάου, Π. Στογιάκοβιτς) ξεκινήσαμε σαν αντίπαλοι αλλά σήμερα μας βλέπετε ενωμένους σαν μια παρέα. Το μήνυμα που πρέπει να πάρετε είναι ότι ο αθλητισμός ενώνει, δεν είναι μόνο το καλάθι, η νίκη και η ομάδα. Το κέρδος σας είναι οι φιλίες που θα δημιουργήσετε και ίσως είναι και το σημαντικότερο απ’ όλα. Αυτός είναι και ένας ακόμα λόγος που σήμερα είναι μαζί μας ο Πέτζα» Οι ιδρυτές αφού ευχαρίστησαν θερμά τον «Πέτζα» τόνισαν πως η ανταπόκριση των παιδιών είναι το κίνητρο για να συνεχίσουν την προσπάθεια τους με ενθουσιασμό και υποσχέθηκαν στους νεαρούς αθλητές ότι θα ακολουθήσουν περισσότερες εκπλήξεις τις υπόλοιπες μέρες του 1ου Triple Crown Basketball Camp.

1o Triple Crown Basketball Camp - 2009

Με τους κορυφαίους

Της Λένας Καραλή

Οι "μαθητές" της Triple Crown έχουν διαρκώς την ευκαιρία να συναντούν τα αστέρια της Α1 κατηγορίας και όχι μόνο. Οι Φραγκίσκος Αλβέρτης, Δημήτρης Παπανικολάου και Ευθύμης Ρεντζιάς μαζί με τον προπονητή Τάκη Πανούλια, στο πλαίσιο της καλλιέργειας της μπασκετικής παιδείας, της συνεργασίας και του αθλητικού πνεύματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία κάνουν το καλύτερο δυνατό ώστε να δημιουργήσουν όχι μόνο τα "αστέρια" του μέλλοντος αλλά κυρίως υγιείς φιλάθλους.
Μετά από μια επιτυχημένη χρονιά, τη Δευτέρα ανοίγει τις πύλες του το camp της Ακαδημίας. Τα παιδιά που όλη τη χρονιά έμαθαν τα μυστικά του αθλήματος από τους κορυφαίους, ήταν η καλύτερη διαφήμιση για την Triple Crown καθώς τους "κάλεσαν" να δουν από κοντά το επίπεδο της δουλειάς που γίνεται.
Εμείς στο basketblog.gr το βιώσαμε από τις συμμετοχές σας για το διαγωνισμό των δωρεάν υποτροφιών.
"Μεταξύ των αθλητών, που θα μιλήσουν στα παιδιά θα είναι ο Βασίλης Σπανούλης και ο Γιάννης Μπουρούσης. Την επίσκεψή τους έχουν επιβεβαιώσει ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, ο Φώτης Κατσικάρης, και ο Λάζαρος Βορεάδης. Επιτρέψτε να κρατήσω κι ορισμένα ονόματα μυστικά, για να επιφυλάξουμε κι εμείς ορισμένες εκπλήξεις" μας είπε ο πρώην σέντερ του ΠΑΟΚ, Ευθύμης Ρεντζίας.
Τη Δευτέρα λοιπόν από τις 08:00 μέχρι τις 17:00 τα παιδιά θα μπορέσουν να δουν από κοντά πολλά ινδάλματα τους και να γνωρίσουν τα βασικά του αθλήματος από κορυφαίους προπονητές σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις.

Θέματα

1o Triple Crown Basketball Camp - 2009 (8) 2ο C.T.C. (Christmas Training Camp) (2) 2o Christmas Basketball Camp (1) 2o Triple Crown Basketball Camp - 2010 (7) 3o Ilion Basketball Camp (2) 81 points (1) Α.Ο ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ (3) Α.Ο. Ένωση Ιλίου (2) Α.Ο.Ν.Σ ΜΙΛΩΝ (2) Αθλητική Ψυχολογία (1) Αθλητικός Τύπος (2) ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ (1) Άμυνα (4) Ανάπτυξη παικτών (2) Αναπτυξιακή ηλικία (3) αναπτυξιακό πρόγραμμα (1) Αντωνόπουλος (1) ΑΟ ΑΡΗΣ ΣΥΡΟΥ (1) ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ (1) Απεργία (1) Απόλλων Πάτρας (1) Αρθρογραφία (7) Αρμονία (1) Άρσεις Θανάτου (1) Ασκήσεις (2) Άσκήσεις (1) Ασκήσεις ντρίπλας (1) Ασκήσεις χειρισμού (1) Άσκηση Αποφυγής (1) Άσκηση ελιγμού (1) Ατομική προπόνηση (1) Αυτοπεποίθηση (1) Β' Εθνική (1) Βαϊδάκης (1) Βάρη (1) βιολογική ηλικία (1) ΒΟΒ (1) Γ' Εθνική (2) Γενικά (1) Γλουτοί (1) Δεξιότητες (2) Δημήτρης Διαμαντίδης (3) Διαιτησία (1) Διαιτητές (1) Διαμαντίδης (2) Διείσδυση (1) Δρόσσος (1) Εθνική Ελλάδας (4) Εισαγωγική πάσα (2) Εξάστερος (1) Επίθεση (3) Επίθεση Εναντίον Ζώνης (1) Επικοινωνία (1) ΕΣΑΚΕ (4) Ευρωλίγκα (2) Εφές (1) ζώνη (1) Θωμάς Κυρίτσης (1) Ικανότητες Καλαθοσφαιριστών (1) Ισορροπία (1) ΚΑΕ Παναθηναϊκός (1) Καλάθης (1) Καναρέλης Γιάννης (1) Κανόνας 3 δευτερολέπτων (1) Καντού (1) Καραχοντζίτης (1) κάρφωμα (1) ΚΕΜΑΛ (1) Κινητική Ευφυΐα (1) Κινητική Μάθηση (1) Κογκαλίδης (1) Κουφός (1) Κόψιμο (1) Κύπελλο Ελλάδος (1) ΛΑΖΑΡΟΣ (1) Λειτουργική επίθεση (2) Λήψη αποφάσεων (1) Λίλαρντ (1) μάθηση (1) Μούστα (1) Μπάσκετ (11) Μπασκετική κουλτούρα (1) Μπασκετικό I.Q (1) Μπασκετικοί Μύθοι (1) Μπίκας Κώστας (1) Μπουρούσης (1) Μπράμος (1) μυϊκή ενδυνάμωση (1) Νεστέροβιτς (1) ντρίπλα (1) Ξυνή (1) Ολυμπιακός (17) Ομάδα (1) ΟΣΦΠ (5) Παναθηναικός (8) Παναθηναϊκός (22) ΠΑΝΟΥΛΙΑΣ (20) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (1) Παπαλουκάς. Eurolegue (1) Περιστροφές (1) Πίνακας (1) Πλάνο (1) Προθέρμανση (2) Προπόνηση (6) Προπονητική (2) Προπονητική μονάδα (1) Πρωτοσέλιδα (1) ΠΣΑΚ (1) ραγδαία αύξηση ύψους (1) Ραντούλιτσα (1) Ρεάλ (1) Ρούσης (1) Σάκης Δέλλιος (1) ΣΕΠΚ (2) ΣΕΠΚ. NCAA (1) Σκαλωμένος (1) Σκορτσιανίτης (1) Σκριν (1) Σουτ (4) Σοφία Ράμμου (3) Σπανούλης (1) Συνέντευξη (1) Τάκης Πανούλιας (4) Ταλέντο (1) Τελικοί (1) Τελικός Basket League ΟΠΑΠ (1) Τέσσερις Παράγοντες Επιτυχίας (1) Τζέιμς Νέισμιθ (1) Τριγωνική Επίθεση (1) Τρίλιζα (1) Τρίποντο (1) Τσιτσόπουλος (1) Φυσική κατάσταση (1) Χάος (1) χρονολογική ηλικία (1) A1 (1) A2 (1) ACB (1) Adolph Rupp (1) Agility (1) Agility Ladder (1) Air Jordan (3) alley oop (1) Amazing Shots (1) Andrew Wiggins (1) Assist (2) athleticism (1) ATO (1) B' Εθνική (3) backdoor (1) Ball Handling (6) Barcelona (4) Basketball (22) Basketball Legends (1) Basketball Myths (1) Basketball Philosophy (1) Basketball Statistics (2) basketblog (1) Basketblog.gr (27) Batum (1) Baylor University (1) BC Khimki (1) Best-of-five (2) Blake Griffin (1) Block (1) Block out (1) blog (1) BOB (1) Bob Hurley (1) Bob Knight (1) Boozer (1) Box Offense (1) Brawl (1) Brittney Griner (1) Calling the Shots (12) Camp (1) Camps (1) Capitals (1) Chaos (1) Charcoal Air Jordan 9 (1) Charlotte Hornets (1) Cinderella Story (1) Coach Panoulias (15) COACHBASKETBALL (5) coachbasketball.gr (9) Coaching (8) Corner play (1) crossover (1) Crossover Dribble (1) CSKA (1) D' Antoni (1) dailythunder (1) Damian Lillard (1) Damon Harge (1) deadlift (1) Dean Smith (1) Decision making (4) Defender of the Year (1) Defense (2) Denver Nuggets (1) Derrick Rose (2) dexterity (1) Draft (1) Dribble Penetration (2) Dribbling (8) Drill (6) Drills (7) Dunks (2) Dusan Ivkovic (1) Dynamic Warm Up (1) eFG% (1) EL (1) EOK (1) ESPN (1) Euro Step (2) Euroleague (22) Fast Break (2) fiba (4) FIBA CHAMPIONSHIPS (2) Final Four (4) Final Four 2013 (2) Finishing (2) Flex Offense (1) Floater (2) Flopping (1) Florida (1) Fly in Five (1) Flywire (1) Founding Rules (1) front cut (1) FTR% (1) Functional Training (1) Functional Warm up (1) Fundamentals (4) Gist (1) Golden State Warriors (2) Great Dunks (2) Greece (1) Greek League (1) Harmony (1) Highlights (1) Hockey Assist (1) House of Hoops (8) Hubie Brown (2) in and out (1) Inside Hand Attack (1) inside hand stretch lay up (1) Jabari Parker (1) James Flight White (1) James Naismith (1) Jason Kidd (1) Jeremy Lin (2) Jim Calhoun (1) John Calipari (1) John Wooden (1) Jonas Vaanciunas (2) Jordan IX Retro (1) Kanarelis (3) Kansas State (1) kicks (4) Knicks (2) Kobe (3) Krstic (1) Lakers (1) Lasme (1) Last shot of game (1) Last shot of half (1) Lay up (1) LeBron 8 (2) LeBron James (1) London (1) Luke Babbitt (1) Maciilis (1) Magic Johnson (1) Manos Stavropoulos (1) March Madness (1) Marketing (1) Match up Zone (1) McDonald’s All American Game (1) McDonald's All-American Game (1) medicine ball (1) Mental Game (1) Miami Heat (1) Michael Jordan (4) Mikans (1) Mike ''Coach K'' Krzyzewski (1) Minutemen (1) MJ (2) Model (1) Modesto Christian (1) Motion (1) Moves (1) MVP (2) NAIA (1) NBA (11) NBA Players (4) NC State (2) NCAA (8) Network Analysis in Basketball (1) Nevada College (1) Nike (3) Nike 3-on-3 Slam Dunk Contest (1) Notre Dame (1) Oakland University (1) Obradovic (1) Offense (1) Offensive Transition (1) Ohio St (1) Oklahoma City Thunder (1) Olympiakos (2) OR% (1) Pac Man (1) Palau Sant Jordi (1) Panathinaikos (3) Panathinaikos B.C (3) Papailiou (1) Passing (1) Pat Riley (2) Peak Height Velocity (1) Personal Training (3) Petrekur Johannesson (1) Phenom (1) Phil Jackson (1) Philosophy (1) pick 'n roll (1) Pick and Roll (4) play (2) play X (1) Play-offs (5) playbook (1) Player Development (2) Playoff (1) playoffs (1) plays (1) Point Guard (3) Post Play (1) Practice (2) Price of Anarchy in Basketball (1) Przemyslaw Karnowski (2) Quickness (1) Ray Allen (2) Real (1) Real Madrid (3) rear cut (1) Recap (1) Referees (1) Release (1) Reverse Lay ups (1) Reverse Mikans (1) Rim (1) Rodriguez (1) Ronny Turiaf (1) Sakis Delios (2) Sakis Koutinas (2) Salary Cap (1) San Antonio Spurs (1) scout4players (1) Scouting (1) Screen (2) screens (1) Serbia (1) Shaquille O'Neal (1) Shaquille O’Neal (1) Shooting (6) Shooting Camp (2) Shot (2) Shuffle Offense (1) Silent Night (1) Silent Night Game (1) Skylar Diggins (1) Slum Dunk Contest (1) Sneaker Dave (1) Sneakers (1) SOB SLOB (1) Soccer (1) Space Jam (1) spin move (1) SPORTS SCIENCE (3) Spread (1) Statistics (2) Stephen Curry (1) Steve Brooks (1) Steve Nash (1) Stiles (1) Streetball (1) Stretching. Dynamic stretching (1) T-Dub (1) Takis Panoulias (13) Taylor University (1) TBD (25) TBD Personal Training (8) Team (1) Teamwork (1) teardrop (1) Tehmeena (1) Terry Stotts (1) TGfU (1) The Four Factors of Basketball Success (1) Thomas Bauer (1) Three pointer (1) Three Second Rule (1) THY Euroleague (1) tic tac toe (1) Tigers (1) TO% (1) Tony Parker (1) Top -10 (1) Total Basketball Development (52) Transition (1) Travis Bader (1) Triangle Offense (1) Triple Crown Basketball Academy (5) Triple Crown Videos (2) Trojans (1) Tulsa Shock (1) Turkish Airlines (1) U18 European Championship (2) Unicaja Malaga (1) University of Kentucky (1) University of Massachusetts (1) Videos (10) Volleyball (1) Warm up (2) weak hand (2) Werm.Team Flight Brothers (1) windshield wiper dribble (1) WNBA (1) World Championship 2010 (6) XI (1) Youth Basketball (3) zone offense (1)