Του Αλέξανδρου Πρίφτη
Οι Γιάννης Ιωαννίδης και Φώτης Κατσικάρης ήταν οι δύο καλεσμένοι για σήμερα των Φραγκίσκο Αλβέρτη, Δημήτρη Παπανικολάου και Ευθύμη Ρεντζιά στο 1ο Triple Crown Basketball Camp. Τα παιδιά δεν θα μπορούσαν να μην είναι ικανοποιημένοι από την συγκεκριμένη επίσκεψη, καθώς οι δύο άνδρες έδωσαν τα φώτα τους στην προπονητική. Ο υφυπουργός Αθλητισμού αφού μίλησε για την πορεία του στο χώρο δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων από τους νεαρούς αθλητές δηλώνοντας...
"Καταρχάς, χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας. Δεν θέλω να σας κουράσω μιλώντας για πράγματα που δεν σας ενδιαφέρουν, για αυτό θέλω εσείς να μου απευθύνετε ερωτήσεις και εγώ να απαντώ".
Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με την πορεία του στον Άρη απάντησε: "Εγώ ήμουνα παίχτης μέχρι το 1978 όπου σταμάτησα για να γίνω προπονητής στον Άρη. Την πρώτη μου χρονιά ως προπονητής και με αντιπάλους όπως τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό που ο καθένας τους διέθετε τη μισή Εθνική ομάδα, και χωρίς σπουδαία συμβόλαια καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα με όλη την ομάδα από την Θεσσαλονίκη. Ήμασταν μια πολύ δεμένη ομάδα σαν παρέα και αυτός πιστεύω ήταν και ο κύριος λόγος που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα.
Τώρα είναι και η στιγμή να σας πω και πώς κατέληξε ο Γκάλης στον Άρη. Μόλις είχε τελειώσει το πρωτάθλημα και ο Παναθηναϊκός όπως και εμείς ενδιαφερόμασταν για τον Γκάλη, είχαμε λοιπόν καταθέσει και οι δύο την ίδια πρόταση, δηλαδή 35.000 δολάρια. Ο Γκάλης χωρίς να γνωρίζει πολλά για το Ελληνικό μπάσκετ ρώτησε τον μάνατζερ του ποιος είχε κερδίσει το πρωτάθλημα και του απάντησε ο Άρης και έτσι μετά από λίγες ημέρες βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη.
Όμως στη ζωή δεν είναι όλα ρόδινα, το 1984 ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τον ίδιο τίτλο (το κοινό ξεσπά σε χειροκροτήματα) στην Κέρκυρα μετά από ισοβαθμία και τότε έπρεπε εμείς να αντιδράσουμε. Αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια ομάδα τόσο ισχυρή που ακόμα και οι διαιτητές δεν θα μπορούσαν να την σταματήσουν. Η σκέψη ήταν να φέρουμε τον Γιαννάκη στην ομάδα κλείνοντας τα αυτιά μας σε αυτούς που λέγανε ότι η ομάδα με Γκάλη και Γιαννάκη θα θέλει δύο μπάλες.
Από εκεί και περά ήμασταν ασταμάτητοι, έξι πρωταθλήματα και τέσσερα νταμπλ στη σειρά (1985-1991). Όμως στη ζωή έχει μεγάλη σημασία και αυτό είναι μάθημα για εσάς το πώς αντιδράς. Δεν πρέπει να το βάζεις κάτω αλλά να προσπαθείς πάντα για το καλύτερο. Θέλω να επισημάνω ότι ο ανταγωνισμός ΠΑΟΚ - ΑΡΗ έπαιξε μεγάλο ρόλο στο να γίνουμε καλύτερη ομάδα και εμείς αλλά και ο ΠΑΟΚ. Το 1991 πήγα στον Ολυμπιακό οπότε και αυτό το κεφάλαιο τελειώνει εδώ".
Όταν ερωτήθηκε για το τι πρέπει να προσέξει ένας νεαρός αθλητής απάντησε: "Το σημαντικότερο είναι να έχει καλό προπονητή, έναν δάσκαλο να του μάθει την "αλφάβητο" του μπάσκετ. Να έχει υπομονή και επιμονή στην δουλεία του. Να μην βιάζεται. Αν τα έχει όλα αυτά, με νορμάλ προσόντα και μόνο θα καταφέρει να γίνει ένας καλός παίχτης. Ένα ταλέντο που δε θα δουλέψει, θα χαθεί και θα είναι κρίμα γιατί κανένας παίχτης δεν έκανε καριέρα μόνο με το ταλέντο του άλλωστε".
Σχετικά με το ποια συστήματα είναι τα δυσκολότερα απάντησε: "Κοιτάξτε εγώ δύο συστήματα ξεχωρίζω το πρώτο είναι το να μπορέσω να απομονώσω τον ψηλό μου μέσα στη ρακέτα για να παίξει ένας - εναντίον - ενός και το δεύτερο είναι το Pick & Roll. Το πρώτο σύστημα το κατάφερε περίφημα και ο Παναθηναϊκός στον φετινό ημιτελικό με τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη πετυχαίνοντας 38 πόντους σε 40 λεπτά με τον Πέκοβιτς και τον Μπατίστ μέσα στη ρακέτα".
Στη συνέχεια ερωτήθηκε για το αν ισχύει η φήμη που τον θέλει προληπτικό: "Το θέμα στη ζωή είναι να βρίσκεις τον τρόπο να κάνεις αυτό που θέλεις χωρίς να σε επηρεάζει τι λένε για σένα".
Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με το ποιος πιστεύει ότι είναι ο καλύτερος Έλληνας παίχτης απάντησε: "Ο Δημήτρης Διαμαντίδης (το κοινό ξεσπά και πάλι σε χειροκροτήματα). Όταν τον κάλεσα στην Εθνική πολλοί δημοσιογράφοι μου είπανε ότι το έκανα επειδή είναι από την Θεσσαλονίκη, πιστεύω τώρα κατάλαβαν το γιατί".
Για το ποιος είναι ο καλύτερος προπονητής απάντησε: "Δεν μπορώ να ξεχωρίσω έναν μόνο, προσωπικά θα έλεγα τρεις Σέρβους: Τον Ίβκοβιτς, τον Ομπράντοβιτς και τον Μάλκοβιτς".
Όταν του ζητήθηκε να κάνει ένα σχόλιο για τη βία στα γήπεδα απάντησε: "Η λύση είναι στην εκπαίδευση και στη μόρφωση που θα πάρετε εσείς. Οι γονείς σας όταν πηγαίνετε στο γυμνάσιο σας βάζουν στα φροντιστήρια με αποτέλεσμα να μην έχετε χρόνο για να παίξετε. Όμως ακόμη και αν δεν γίνετε καλοί παίχτες θα πρέπει να ξέρετε ότι το παιδί που παίζει και αθλείται στη συνέχεια θα γίνει και καλός φίλαθλος".
Για το ποιος πιστεύει ότι είναι ο καλύτερος ευρωπαίος παίχτης και ποιοι κανόνες πρέπει να υιοθετηθούν από το NBA στην Ευρώπη απάντησε: "Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είναι ο Ντιρκ Νοβίτσκι, η σταθερότητα του είναι αξιοπρόσεκτη. Επίσης μου αρέσει το γεγονός ότι αγωνίζεται και με την Εθνική Γερμανίας παρόλο που αγωνίζεται στο NBA στοιχείο που δείχνει την αγάπη για την χώρα του. Ο κανόνας που θα ήθελα να ισχύει στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ θα ήτανε η απόσταση του τρίποντου στα 7,25. Το τρίποντο ειδικά από Ευρωπαϊκές ομάδες χρησιμοποιείται συνεχώς αν η απόσταση μεγαλώσει πιστεύω το παιχνίδι θα γίνει πιο εντυπωσιακό".
Στην ερώτηση: Γιατί χάθηκε ο τελικός με την Μπανταλόνα απάντησε: "(αφού χαμογέλασε) Επειδή για εφτά λεπτά δεν βάλαμε καλάθι και επειδή οι βολές μας στο τέλος ήταν 1/8. Όσο καλός και αν είσαι πάντα χρειάζεσαι την τύχη. Για παράδειγμα φέτος ο Ολυμπιακός έχασε 2 παιχνίδια έχοντας αυτός την τελευταία επίθεση. Όταν το ματς πάει στον πόντο τότε χρειάζεσαι και την εύνοια της τύχης".
Για το ποια θέση θα επέλεγε του Υφυπουργού ή του προπονητή απάντησε: "Του προπονητή ο αθλητισμός είναι το πιο αξιοκρατικό στοιχείο της κοινωνίας τόσο στα ομαδικά όσο και στα ατομικά αθλήματα"
"Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους τρεις (σ.σ Φ. Αλβέρτης, Δ. Παπανικολάου, Ε. Ρεντζιάς) που με κάλεσαν σήμερα εδώ και μου δώσανε αυτή την ευκαιρία και θέλω να σας επισημάνω κάτι που είπα και προηγουμένως. Μόλις θα πάτε στο λύκειο ή στο γυμνάσιο πάντα να βρίσκεται χρόνο να γυμνάζεστε και να παίζετε. Ο αθλητισμός θα σας κρατήσει έξω από τους παράδρομους και θα σας κάνει να σκέφτεσαι με ένα διαφορετικό τρόπο ο οποίος και θα σας βοηθήσει πάρα πολύ στη ζωή σας".
Αφού ολοκληρώθηκαν οι ερωτήσεις το λόγο πήρε ο Δημήτρης Παπανικολάου δηλώνοντας: "Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Υφυπουργό Γιάννη Ιωαννίδη για το χρόνο που μας αφιέρωσε διότι γνωρίζουμε ότι ο χρόνος του είναι πολύτιμος και οι υποχρεώσεις του πολλές. Επιπλέον πρέπει να σας τονίσω ότι είναι η πρώτη του επίσκεψη σε Basketball Camp. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία σε κάθε καινούργια του προσπάθεια".
Στην συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Φώτης Κατσικάρης δηλώνοντας πως: "Και εγώ με την σειρά μου χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι εδώ μαζί σας. Δεν θέλω να χάσουμε ώρα μιλώντας για θεωρητικά ζητήματα από τη στιγμή που έχουμε την δυνατότητα να σας δείξω στο παρκέ κάτι πιο ενδιαφέρον".
Στη συνέχεια ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ, της Δυναμό Πετρούπολης και της Παμέσα Βαλένθια ανέλυσε με δύο ομάδες που δημιούργησε από τους αθλητές της Triple Crown ένα δικό του σύστημα που επικεντρώνεται ιδιαίτερα στο παιχνίδι ένας εναντίον ενός απ’ όλες τις θέσεις.
Όταν ερωτήθηκε για το ποια Ελληνική ομάδα θεωρεί καλύτερη απάντησε: "Και οι δύο μεγάλες μας ομάδες, (σ.σ Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός) έχουν εξαιρετικό υλικό και βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο. Το αβαντάζ του Παναθηναϊκού είναι ότι έχει ένα προπονητή για πολλά χρόνια και ο κορμός του δουλεύει περισσότερο καιρό μαζί".
Για το αν ο Τσίλντρες αξίζει τα χρήματα που έχει συμφωνήσει στο συμβόλαιο του απάντησε: "Ο Τσίλντρες κατά τη γνώμη μου είναι ένας πολύ καλός παίχτης. Είναι λάθος να κρίνεις ένα παίχτη με το τα νούμερα του συμβολαίου του. Πάντως πιστεύω ότι δεν είναι ο παίχτης που μπορεί να σηκώσει στις πλάτες του τον Ολυμπιακό".
Όταν ερωτήθηκε για να σχολιάσει τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη απάντησε: "Ο Σοφοκλής είναι ένα ιδιαίτερο ταλέντο, είναι κρίμα να χαθεί"
Όταν ερωτήθηκε για το τι στοιχεία πρέπει να διαθέτει απάντησε: "Είναι πολύ σημαντικό να έχει σωστή νοοτροπία και να θέλει να βελτιώνεται καθημερινά. Προτιμώ να έχω ένα παίχτη με λιγότερο ταλέντο αλλά με περισσότερη θέληση παρά το αντίθετο. Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι συνεργασίας και για αυτό χρειάζονται παίχτες με θέληση και όρεξη για δουλειά. Μην επαναπαύεστε στο ταλέντο σας".
Στη συνέχεια του ζητήθηκε να σχολιάσει τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όπου έχει συμμετάσχει: "Κατά τη γνώμη μου το Ελληνικό πρωτάθλημα έχει μια ταυτότητα που δεν έχει αλλάξει μέσα στα χρόνια, μια φήμη σκληρού πρωταθλήματος που συνδυάζει τα προσόντα με το μυαλό. Στο Ρώσικο πρωτάθλημα υπάρχει έλλειψη καλών προπονητών όμως οι νέοι παίχτες είναι ιδιαίτερα ταλαντούχοι με φοβερή ταχύτητα στο παιχνίδι τους. Τέλος για το ισπανικό πρωτάθλημα το μόνο που έχω να δηλώσω είναι ότι είναι το καλύτερο. Μόνο δύο ομάδες έχουν μεγάλο ποδοσφαιρικό κοινό με αποτέλεσμα ο φίλαθλος κόσμος να αγαπάει περισσότερο το μπάσκετ απ’ ότι σε άλλες χώρες".
Οι ιδρυτές αφού ευχαρίστησαν θερμά τους δύο λαμπερούς προσκεκλημένους τόνισαν πως η ανταπόκριση των παιδιών είναι το κίνητρο για να συνεχίσουν την προσπάθεια τους με ενθουσιασμό και υποσχέθηκαν στους νεαρούς αθλητές ότι θα ακολουθήσουν περισσότερες εκπλήξεις τις υπόλοιπες μέρες του 1ου Triple Crown Basketball Camp.
"Καταρχάς, χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας. Δεν θέλω να σας κουράσω μιλώντας για πράγματα που δεν σας ενδιαφέρουν, για αυτό θέλω εσείς να μου απευθύνετε ερωτήσεις και εγώ να απαντώ".
Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με την πορεία του στον Άρη απάντησε: "Εγώ ήμουνα παίχτης μέχρι το 1978 όπου σταμάτησα για να γίνω προπονητής στον Άρη. Την πρώτη μου χρονιά ως προπονητής και με αντιπάλους όπως τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό που ο καθένας τους διέθετε τη μισή Εθνική ομάδα, και χωρίς σπουδαία συμβόλαια καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα με όλη την ομάδα από την Θεσσαλονίκη. Ήμασταν μια πολύ δεμένη ομάδα σαν παρέα και αυτός πιστεύω ήταν και ο κύριος λόγος που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα.
Τώρα είναι και η στιγμή να σας πω και πώς κατέληξε ο Γκάλης στον Άρη. Μόλις είχε τελειώσει το πρωτάθλημα και ο Παναθηναϊκός όπως και εμείς ενδιαφερόμασταν για τον Γκάλη, είχαμε λοιπόν καταθέσει και οι δύο την ίδια πρόταση, δηλαδή 35.000 δολάρια. Ο Γκάλης χωρίς να γνωρίζει πολλά για το Ελληνικό μπάσκετ ρώτησε τον μάνατζερ του ποιος είχε κερδίσει το πρωτάθλημα και του απάντησε ο Άρης και έτσι μετά από λίγες ημέρες βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη.
Όμως στη ζωή δεν είναι όλα ρόδινα, το 1984 ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τον ίδιο τίτλο (το κοινό ξεσπά σε χειροκροτήματα) στην Κέρκυρα μετά από ισοβαθμία και τότε έπρεπε εμείς να αντιδράσουμε. Αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια ομάδα τόσο ισχυρή που ακόμα και οι διαιτητές δεν θα μπορούσαν να την σταματήσουν. Η σκέψη ήταν να φέρουμε τον Γιαννάκη στην ομάδα κλείνοντας τα αυτιά μας σε αυτούς που λέγανε ότι η ομάδα με Γκάλη και Γιαννάκη θα θέλει δύο μπάλες.
Από εκεί και περά ήμασταν ασταμάτητοι, έξι πρωταθλήματα και τέσσερα νταμπλ στη σειρά (1985-1991). Όμως στη ζωή έχει μεγάλη σημασία και αυτό είναι μάθημα για εσάς το πώς αντιδράς. Δεν πρέπει να το βάζεις κάτω αλλά να προσπαθείς πάντα για το καλύτερο. Θέλω να επισημάνω ότι ο ανταγωνισμός ΠΑΟΚ - ΑΡΗ έπαιξε μεγάλο ρόλο στο να γίνουμε καλύτερη ομάδα και εμείς αλλά και ο ΠΑΟΚ. Το 1991 πήγα στον Ολυμπιακό οπότε και αυτό το κεφάλαιο τελειώνει εδώ".
Όταν ερωτήθηκε για το τι πρέπει να προσέξει ένας νεαρός αθλητής απάντησε: "Το σημαντικότερο είναι να έχει καλό προπονητή, έναν δάσκαλο να του μάθει την "αλφάβητο" του μπάσκετ. Να έχει υπομονή και επιμονή στην δουλεία του. Να μην βιάζεται. Αν τα έχει όλα αυτά, με νορμάλ προσόντα και μόνο θα καταφέρει να γίνει ένας καλός παίχτης. Ένα ταλέντο που δε θα δουλέψει, θα χαθεί και θα είναι κρίμα γιατί κανένας παίχτης δεν έκανε καριέρα μόνο με το ταλέντο του άλλωστε".
Σχετικά με το ποια συστήματα είναι τα δυσκολότερα απάντησε: "Κοιτάξτε εγώ δύο συστήματα ξεχωρίζω το πρώτο είναι το να μπορέσω να απομονώσω τον ψηλό μου μέσα στη ρακέτα για να παίξει ένας - εναντίον - ενός και το δεύτερο είναι το Pick & Roll. Το πρώτο σύστημα το κατάφερε περίφημα και ο Παναθηναϊκός στον φετινό ημιτελικό με τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη πετυχαίνοντας 38 πόντους σε 40 λεπτά με τον Πέκοβιτς και τον Μπατίστ μέσα στη ρακέτα".
Στη συνέχεια ερωτήθηκε για το αν ισχύει η φήμη που τον θέλει προληπτικό: "Το θέμα στη ζωή είναι να βρίσκεις τον τρόπο να κάνεις αυτό που θέλεις χωρίς να σε επηρεάζει τι λένε για σένα".
Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με το ποιος πιστεύει ότι είναι ο καλύτερος Έλληνας παίχτης απάντησε: "Ο Δημήτρης Διαμαντίδης (το κοινό ξεσπά και πάλι σε χειροκροτήματα). Όταν τον κάλεσα στην Εθνική πολλοί δημοσιογράφοι μου είπανε ότι το έκανα επειδή είναι από την Θεσσαλονίκη, πιστεύω τώρα κατάλαβαν το γιατί".
Για το ποιος είναι ο καλύτερος προπονητής απάντησε: "Δεν μπορώ να ξεχωρίσω έναν μόνο, προσωπικά θα έλεγα τρεις Σέρβους: Τον Ίβκοβιτς, τον Ομπράντοβιτς και τον Μάλκοβιτς".
Όταν του ζητήθηκε να κάνει ένα σχόλιο για τη βία στα γήπεδα απάντησε: "Η λύση είναι στην εκπαίδευση και στη μόρφωση που θα πάρετε εσείς. Οι γονείς σας όταν πηγαίνετε στο γυμνάσιο σας βάζουν στα φροντιστήρια με αποτέλεσμα να μην έχετε χρόνο για να παίξετε. Όμως ακόμη και αν δεν γίνετε καλοί παίχτες θα πρέπει να ξέρετε ότι το παιδί που παίζει και αθλείται στη συνέχεια θα γίνει και καλός φίλαθλος".
Για το ποιος πιστεύει ότι είναι ο καλύτερος ευρωπαίος παίχτης και ποιοι κανόνες πρέπει να υιοθετηθούν από το NBA στην Ευρώπη απάντησε: "Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είναι ο Ντιρκ Νοβίτσκι, η σταθερότητα του είναι αξιοπρόσεκτη. Επίσης μου αρέσει το γεγονός ότι αγωνίζεται και με την Εθνική Γερμανίας παρόλο που αγωνίζεται στο NBA στοιχείο που δείχνει την αγάπη για την χώρα του. Ο κανόνας που θα ήθελα να ισχύει στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ θα ήτανε η απόσταση του τρίποντου στα 7,25. Το τρίποντο ειδικά από Ευρωπαϊκές ομάδες χρησιμοποιείται συνεχώς αν η απόσταση μεγαλώσει πιστεύω το παιχνίδι θα γίνει πιο εντυπωσιακό".
Στην ερώτηση: Γιατί χάθηκε ο τελικός με την Μπανταλόνα απάντησε: "(αφού χαμογέλασε) Επειδή για εφτά λεπτά δεν βάλαμε καλάθι και επειδή οι βολές μας στο τέλος ήταν 1/8. Όσο καλός και αν είσαι πάντα χρειάζεσαι την τύχη. Για παράδειγμα φέτος ο Ολυμπιακός έχασε 2 παιχνίδια έχοντας αυτός την τελευταία επίθεση. Όταν το ματς πάει στον πόντο τότε χρειάζεσαι και την εύνοια της τύχης".
Για το ποια θέση θα επέλεγε του Υφυπουργού ή του προπονητή απάντησε: "Του προπονητή ο αθλητισμός είναι το πιο αξιοκρατικό στοιχείο της κοινωνίας τόσο στα ομαδικά όσο και στα ατομικά αθλήματα"
"Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους τρεις (σ.σ Φ. Αλβέρτης, Δ. Παπανικολάου, Ε. Ρεντζιάς) που με κάλεσαν σήμερα εδώ και μου δώσανε αυτή την ευκαιρία και θέλω να σας επισημάνω κάτι που είπα και προηγουμένως. Μόλις θα πάτε στο λύκειο ή στο γυμνάσιο πάντα να βρίσκεται χρόνο να γυμνάζεστε και να παίζετε. Ο αθλητισμός θα σας κρατήσει έξω από τους παράδρομους και θα σας κάνει να σκέφτεσαι με ένα διαφορετικό τρόπο ο οποίος και θα σας βοηθήσει πάρα πολύ στη ζωή σας".
Αφού ολοκληρώθηκαν οι ερωτήσεις το λόγο πήρε ο Δημήτρης Παπανικολάου δηλώνοντας: "Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Υφυπουργό Γιάννη Ιωαννίδη για το χρόνο που μας αφιέρωσε διότι γνωρίζουμε ότι ο χρόνος του είναι πολύτιμος και οι υποχρεώσεις του πολλές. Επιπλέον πρέπει να σας τονίσω ότι είναι η πρώτη του επίσκεψη σε Basketball Camp. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία σε κάθε καινούργια του προσπάθεια".
Στην συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Φώτης Κατσικάρης δηλώνοντας πως: "Και εγώ με την σειρά μου χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι εδώ μαζί σας. Δεν θέλω να χάσουμε ώρα μιλώντας για θεωρητικά ζητήματα από τη στιγμή που έχουμε την δυνατότητα να σας δείξω στο παρκέ κάτι πιο ενδιαφέρον".
Στη συνέχεια ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ, της Δυναμό Πετρούπολης και της Παμέσα Βαλένθια ανέλυσε με δύο ομάδες που δημιούργησε από τους αθλητές της Triple Crown ένα δικό του σύστημα που επικεντρώνεται ιδιαίτερα στο παιχνίδι ένας εναντίον ενός απ’ όλες τις θέσεις.
Όταν ερωτήθηκε για το ποια Ελληνική ομάδα θεωρεί καλύτερη απάντησε: "Και οι δύο μεγάλες μας ομάδες, (σ.σ Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός) έχουν εξαιρετικό υλικό και βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο. Το αβαντάζ του Παναθηναϊκού είναι ότι έχει ένα προπονητή για πολλά χρόνια και ο κορμός του δουλεύει περισσότερο καιρό μαζί".
Για το αν ο Τσίλντρες αξίζει τα χρήματα που έχει συμφωνήσει στο συμβόλαιο του απάντησε: "Ο Τσίλντρες κατά τη γνώμη μου είναι ένας πολύ καλός παίχτης. Είναι λάθος να κρίνεις ένα παίχτη με το τα νούμερα του συμβολαίου του. Πάντως πιστεύω ότι δεν είναι ο παίχτης που μπορεί να σηκώσει στις πλάτες του τον Ολυμπιακό".
Όταν ερωτήθηκε για να σχολιάσει τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη απάντησε: "Ο Σοφοκλής είναι ένα ιδιαίτερο ταλέντο, είναι κρίμα να χαθεί"
Όταν ερωτήθηκε για το τι στοιχεία πρέπει να διαθέτει απάντησε: "Είναι πολύ σημαντικό να έχει σωστή νοοτροπία και να θέλει να βελτιώνεται καθημερινά. Προτιμώ να έχω ένα παίχτη με λιγότερο ταλέντο αλλά με περισσότερη θέληση παρά το αντίθετο. Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι συνεργασίας και για αυτό χρειάζονται παίχτες με θέληση και όρεξη για δουλειά. Μην επαναπαύεστε στο ταλέντο σας".
Στη συνέχεια του ζητήθηκε να σχολιάσει τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όπου έχει συμμετάσχει: "Κατά τη γνώμη μου το Ελληνικό πρωτάθλημα έχει μια ταυτότητα που δεν έχει αλλάξει μέσα στα χρόνια, μια φήμη σκληρού πρωταθλήματος που συνδυάζει τα προσόντα με το μυαλό. Στο Ρώσικο πρωτάθλημα υπάρχει έλλειψη καλών προπονητών όμως οι νέοι παίχτες είναι ιδιαίτερα ταλαντούχοι με φοβερή ταχύτητα στο παιχνίδι τους. Τέλος για το ισπανικό πρωτάθλημα το μόνο που έχω να δηλώσω είναι ότι είναι το καλύτερο. Μόνο δύο ομάδες έχουν μεγάλο ποδοσφαιρικό κοινό με αποτέλεσμα ο φίλαθλος κόσμος να αγαπάει περισσότερο το μπάσκετ απ’ ότι σε άλλες χώρες".
Οι ιδρυτές αφού ευχαρίστησαν θερμά τους δύο λαμπερούς προσκεκλημένους τόνισαν πως η ανταπόκριση των παιδιών είναι το κίνητρο για να συνεχίσουν την προσπάθεια τους με ενθουσιασμό και υποσχέθηκαν στους νεαρούς αθλητές ότι θα ακολουθήσουν περισσότερες εκπλήξεις τις υπόλοιπες μέρες του 1ου Triple Crown Basketball Camp.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου