1o Triple Crown Basketball Camp - 2009

Επίσκεψη από Ιωαννίδη - Κατσικάρη

Του Αλέξανδρου Πρίφτη

Οι Γιάννης Ιωαννίδης και Φώτης Κατσικάρης ήταν οι δύο καλεσμένοι για σήμερα των Φραγκίσκο Αλβέρτη, Δημήτρη Παπανικολάου και Ευθύμη Ρεντζιά στο 1ο Triple Crown Basketball Camp. Τα παιδιά δεν θα μπορούσαν να μην είναι ικανοποιημένοι από την συγκεκριμένη επίσκεψη, καθώς οι δύο άνδρες έδωσαν τα φώτα τους στην προπονητική. Ο υφυπουργός Αθλητισμού αφού μίλησε για την πορεία του στο χώρο δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων από τους νεαρούς αθλητές δηλώνοντας...
"Καταρχάς, χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας. Δεν θέλω να σας κουράσω μιλώντας για πράγματα που δεν σας ενδιαφέρουν, για αυτό θέλω εσείς να μου απευθύνετε ερωτήσεις και εγώ να απαντώ".
Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με την πορεία του στον Άρη απάντησε: "Εγώ ήμουνα παίχτης μέχρι το 1978 όπου σταμάτησα για να γίνω προπονητής στον Άρη. Την πρώτη μου χρονιά ως προπονητής και με αντιπάλους όπως τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό που ο καθένας τους διέθετε τη μισή Εθνική ομάδα, και χωρίς σπουδαία συμβόλαια καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα με όλη την ομάδα από την Θεσσαλονίκη. Ήμασταν μια πολύ δεμένη ομάδα σαν παρέα και αυτός πιστεύω ήταν και ο κύριος λόγος που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα.
Τώρα είναι και η στιγμή να σας πω και πώς κατέληξε ο Γκάλης στον Άρη. Μόλις είχε τελειώσει το πρωτάθλημα και ο Παναθηναϊκός όπως και εμείς ενδιαφερόμασταν για τον Γκάλη, είχαμε λοιπόν καταθέσει και οι δύο την ίδια πρόταση, δηλαδή 35.000 δολάρια. Ο Γκάλης χωρίς να γνωρίζει πολλά για το Ελληνικό μπάσκετ ρώτησε τον μάνατζερ του ποιος είχε κερδίσει το πρωτάθλημα και του απάντησε ο Άρης και έτσι μετά από λίγες ημέρες βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη.
Όμως στη ζωή δεν είναι όλα ρόδινα, το 1984 ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τον ίδιο τίτλο (το κοινό ξεσπά σε χειροκροτήματα) στην Κέρκυρα μετά από ισοβαθμία και τότε έπρεπε εμείς να αντιδράσουμε. Αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια ομάδα τόσο ισχυρή που ακόμα και οι διαιτητές δεν θα μπορούσαν να την σταματήσουν. Η σκέψη ήταν να φέρουμε τον Γιαννάκη στην ομάδα κλείνοντας τα αυτιά μας σε αυτούς που λέγανε ότι η ομάδα με Γκάλη και Γιαννάκη θα θέλει δύο μπάλες.
Από εκεί και περά ήμασταν ασταμάτητοι, έξι πρωταθλήματα και τέσσερα νταμπλ στη σειρά (1985-1991). Όμως στη ζωή έχει μεγάλη σημασία και αυτό είναι μάθημα για εσάς το πώς αντιδράς. Δεν πρέπει να το βάζεις κάτω αλλά να προσπαθείς πάντα για το καλύτερο. Θέλω να επισημάνω ότι ο ανταγωνισμός ΠΑΟΚ - ΑΡΗ έπαιξε μεγάλο ρόλο στο να γίνουμε καλύτερη ομάδα και εμείς αλλά και ο ΠΑΟΚ. Το 1991 πήγα στον Ολυμπιακό οπότε και αυτό το κεφάλαιο τελειώνει εδώ".
Όταν ερωτήθηκε για το τι πρέπει να προσέξει ένας νεαρός αθλητής απάντησε: "Το σημαντικότερο είναι να έχει καλό προπονητή, έναν δάσκαλο να του μάθει την "αλφάβητο" του μπάσκετ. Να έχει υπομονή και επιμονή στην δουλεία του. Να μην βιάζεται. Αν τα έχει όλα αυτά, με νορμάλ προσόντα και μόνο θα καταφέρει να γίνει ένας καλός παίχτης. Ένα ταλέντο που δε θα δουλέψει, θα χαθεί και θα είναι κρίμα γιατί κανένας παίχτης δεν έκανε καριέρα μόνο με το ταλέντο του άλλωστε".
Σχετικά με το ποια συστήματα είναι τα δυσκολότερα απάντησε: "Κοιτάξτε εγώ δύο συστήματα ξεχωρίζω το πρώτο είναι το να μπορέσω να απομονώσω τον ψηλό μου μέσα στη ρακέτα για να παίξει ένας - εναντίον - ενός και το δεύτερο είναι το Pick & Roll. Το πρώτο σύστημα το κατάφερε περίφημα και ο Παναθηναϊκός στον φετινό ημιτελικό με τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη πετυχαίνοντας 38 πόντους σε 40 λεπτά με τον Πέκοβιτς και τον Μπατίστ μέσα στη ρακέτα".
Στη συνέχεια ερωτήθηκε για το αν ισχύει η φήμη που τον θέλει προληπτικό: "Το θέμα στη ζωή είναι να βρίσκεις τον τρόπο να κάνεις αυτό που θέλεις χωρίς να σε επηρεάζει τι λένε για σένα".
Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με το ποιος πιστεύει ότι είναι ο καλύτερος Έλληνας παίχτης απάντησε: "Ο Δημήτρης Διαμαντίδης (το κοινό ξεσπά και πάλι σε χειροκροτήματα). Όταν τον κάλεσα στην Εθνική πολλοί δημοσιογράφοι μου είπανε ότι το έκανα επειδή είναι από την Θεσσαλονίκη, πιστεύω τώρα κατάλαβαν το γιατί".
Για το ποιος είναι ο καλύτερος προπονητής απάντησε: "Δεν μπορώ να ξεχωρίσω έναν μόνο, προσωπικά θα έλεγα τρεις Σέρβους: Τον Ίβκοβιτς, τον Ομπράντοβιτς και τον Μάλκοβιτς".
Όταν του ζητήθηκε να κάνει ένα σχόλιο για τη βία στα γήπεδα απάντησε: "Η λύση είναι στην εκπαίδευση και στη μόρφωση που θα πάρετε εσείς. Οι γονείς σας όταν πηγαίνετε στο γυμνάσιο σας βάζουν στα φροντιστήρια με αποτέλεσμα να μην έχετε χρόνο για να παίξετε. Όμως ακόμη και αν δεν γίνετε καλοί παίχτες θα πρέπει να ξέρετε ότι το παιδί που παίζει και αθλείται στη συνέχεια θα γίνει και καλός φίλαθλος".
Για το ποιος πιστεύει ότι είναι ο καλύτερος ευρωπαίος παίχτης και ποιοι κανόνες πρέπει να υιοθετηθούν από το NBA στην Ευρώπη απάντησε: "Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είναι ο Ντιρκ Νοβίτσκι, η σταθερότητα του είναι αξιοπρόσεκτη. Επίσης μου αρέσει το γεγονός ότι αγωνίζεται και με την Εθνική Γερμανίας παρόλο που αγωνίζεται στο NBA στοιχείο που δείχνει την αγάπη για την χώρα του. Ο κανόνας που θα ήθελα να ισχύει στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ θα ήτανε η απόσταση του τρίποντου στα 7,25. Το τρίποντο ειδικά από Ευρωπαϊκές ομάδες χρησιμοποιείται συνεχώς αν η απόσταση μεγαλώσει πιστεύω το παιχνίδι θα γίνει πιο εντυπωσιακό".
Στην ερώτηση: Γιατί χάθηκε ο τελικός με την Μπανταλόνα απάντησε: "(αφού χαμογέλασε) Επειδή για εφτά λεπτά δεν βάλαμε καλάθι και επειδή οι βολές μας στο τέλος ήταν 1/8. Όσο καλός και αν είσαι πάντα χρειάζεσαι την τύχη. Για παράδειγμα φέτος ο Ολυμπιακός έχασε 2 παιχνίδια έχοντας αυτός την τελευταία επίθεση. Όταν το ματς πάει στον πόντο τότε χρειάζεσαι και την εύνοια της τύχης".
Για το ποια θέση θα επέλεγε του Υφυπουργού ή του προπονητή απάντησε: "Του προπονητή ο αθλητισμός είναι το πιο αξιοκρατικό στοιχείο της κοινωνίας τόσο στα ομαδικά όσο και στα ατομικά αθλήματα"
"Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους τρεις (σ.σ Φ. Αλβέρτης, Δ. Παπανικολάου, Ε. Ρεντζιάς) που με κάλεσαν σήμερα εδώ και μου δώσανε αυτή την ευκαιρία και θέλω να σας επισημάνω κάτι που είπα και προηγουμένως. Μόλις θα πάτε στο λύκειο ή στο γυμνάσιο πάντα να βρίσκεται χρόνο να γυμνάζεστε και να παίζετε. Ο αθλητισμός θα σας κρατήσει έξω από τους παράδρομους και θα σας κάνει να σκέφτεσαι με ένα διαφορετικό τρόπο ο οποίος και θα σας βοηθήσει πάρα πολύ στη ζωή σας".
Αφού ολοκληρώθηκαν οι ερωτήσεις το λόγο πήρε ο Δημήτρης Παπανικολάου δηλώνοντας: "Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Υφυπουργό Γιάννη Ιωαννίδη για το χρόνο που μας αφιέρωσε διότι γνωρίζουμε ότι ο χρόνος του είναι πολύτιμος και οι υποχρεώσεις του πολλές. Επιπλέον πρέπει να σας τονίσω ότι είναι η πρώτη του επίσκεψη σε Basketball Camp. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία σε κάθε καινούργια του προσπάθεια".
Στην συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Φώτης Κατσικάρης δηλώνοντας πως: "Και εγώ με την σειρά μου χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι εδώ μαζί σας. Δεν θέλω να χάσουμε ώρα μιλώντας για θεωρητικά ζητήματα από τη στιγμή που έχουμε την δυνατότητα να σας δείξω στο παρκέ κάτι πιο ενδιαφέρον".
Στη συνέχεια ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ, της Δυναμό Πετρούπολης και της Παμέσα Βαλένθια ανέλυσε με δύο ομάδες που δημιούργησε από τους αθλητές της Triple Crown ένα δικό του σύστημα που επικεντρώνεται ιδιαίτερα στο παιχνίδι ένας εναντίον ενός απ’ όλες τις θέσεις.
Όταν ερωτήθηκε για το ποια Ελληνική ομάδα θεωρεί καλύτερη απάντησε: "Και οι δύο μεγάλες μας ομάδες, (σ.σ Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός) έχουν εξαιρετικό υλικό και βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο. Το αβαντάζ του Παναθηναϊκού είναι ότι έχει ένα προπονητή για πολλά χρόνια και ο κορμός του δουλεύει περισσότερο καιρό μαζί".
Για το αν ο Τσίλντρες αξίζει τα χρήματα που έχει συμφωνήσει στο συμβόλαιο του απάντησε: "Ο Τσίλντρες κατά τη γνώμη μου είναι ένας πολύ καλός παίχτης. Είναι λάθος να κρίνεις ένα παίχτη με το τα νούμερα του συμβολαίου του. Πάντως πιστεύω ότι δεν είναι ο παίχτης που μπορεί να σηκώσει στις πλάτες του τον Ολυμπιακό".
Όταν ερωτήθηκε για να σχολιάσει τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη απάντησε: "Ο Σοφοκλής είναι ένα ιδιαίτερο ταλέντο, είναι κρίμα να χαθεί"
Όταν ερωτήθηκε για το τι στοιχεία πρέπει να διαθέτει απάντησε: "Είναι πολύ σημαντικό να έχει σωστή νοοτροπία και να θέλει να βελτιώνεται καθημερινά. Προτιμώ να έχω ένα παίχτη με λιγότερο ταλέντο αλλά με περισσότερη θέληση παρά το αντίθετο. Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι συνεργασίας και για αυτό χρειάζονται παίχτες με θέληση και όρεξη για δουλειά. Μην επαναπαύεστε στο ταλέντο σας".
Στη συνέχεια του ζητήθηκε να σχολιάσει τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όπου έχει συμμετάσχει: "Κατά τη γνώμη μου το Ελληνικό πρωτάθλημα έχει μια ταυτότητα που δεν έχει αλλάξει μέσα στα χρόνια, μια φήμη σκληρού πρωταθλήματος που συνδυάζει τα προσόντα με το μυαλό. Στο Ρώσικο πρωτάθλημα υπάρχει έλλειψη καλών προπονητών όμως οι νέοι παίχτες είναι ιδιαίτερα ταλαντούχοι με φοβερή ταχύτητα στο παιχνίδι τους. Τέλος για το ισπανικό πρωτάθλημα το μόνο που έχω να δηλώσω είναι ότι είναι το καλύτερο. Μόνο δύο ομάδες έχουν μεγάλο ποδοσφαιρικό κοινό με αποτέλεσμα ο φίλαθλος κόσμος να αγαπάει περισσότερο το μπάσκετ απ’ ότι σε άλλες χώρες".
Οι ιδρυτές αφού ευχαρίστησαν θερμά τους δύο λαμπερούς προσκεκλημένους τόνισαν πως η ανταπόκριση των παιδιών είναι το κίνητρο για να συνεχίσουν την προσπάθεια τους με ενθουσιασμό και υποσχέθηκαν στους νεαρούς αθλητές ότι θα ακολουθήσουν περισσότερες εκπλήξεις τις υπόλοιπες μέρες του 1ου Triple Crown Basketball Camp.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Θέματα

1o Triple Crown Basketball Camp - 2009 (8) 2ο C.T.C. (Christmas Training Camp) (2) 2o Christmas Basketball Camp (1) 2o Triple Crown Basketball Camp - 2010 (7) 3o Ilion Basketball Camp (2) 81 points (1) Α.Ο ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ (3) Α.Ο. Ένωση Ιλίου (2) Α.Ο.Ν.Σ ΜΙΛΩΝ (2) Αθλητική Ψυχολογία (1) Αθλητικός Τύπος (2) ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ (1) Άμυνα (4) Ανάπτυξη παικτών (2) Αναπτυξιακή ηλικία (3) αναπτυξιακό πρόγραμμα (1) Αντωνόπουλος (1) ΑΟ ΑΡΗΣ ΣΥΡΟΥ (1) ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ (1) Απεργία (1) Απόλλων Πάτρας (1) Αρθρογραφία (7) Αρμονία (1) Άρσεις Θανάτου (1) Ασκήσεις (2) Άσκήσεις (1) Ασκήσεις ντρίπλας (1) Ασκήσεις χειρισμού (1) Άσκηση Αποφυγής (1) Άσκηση ελιγμού (1) Ατομική προπόνηση (1) Αυτοπεποίθηση (1) Β' Εθνική (1) Βαϊδάκης (1) Βάρη (1) βιολογική ηλικία (1) ΒΟΒ (1) Γ' Εθνική (2) Γενικά (1) Γλουτοί (1) Δεξιότητες (2) Δημήτρης Διαμαντίδης (3) Διαιτησία (1) Διαιτητές (1) Διαμαντίδης (2) Διείσδυση (1) Δρόσσος (1) Εθνική Ελλάδας (4) Εισαγωγική πάσα (2) Εξάστερος (1) Επίθεση (3) Επίθεση Εναντίον Ζώνης (1) Επικοινωνία (1) ΕΣΑΚΕ (4) Ευρωλίγκα (2) Εφές (1) ζώνη (1) Θωμάς Κυρίτσης (1) Ικανότητες Καλαθοσφαιριστών (1) Ισορροπία (1) ΚΑΕ Παναθηναϊκός (1) Καλάθης (1) Καναρέλης Γιάννης (1) Κανόνας 3 δευτερολέπτων (1) Καντού (1) Καραχοντζίτης (1) κάρφωμα (1) ΚΕΜΑΛ (1) Κινητική Ευφυΐα (1) Κινητική Μάθηση (1) Κογκαλίδης (1) Κουφός (1) Κόψιμο (1) Κύπελλο Ελλάδος (1) ΛΑΖΑΡΟΣ (1) Λειτουργική επίθεση (2) Λήψη αποφάσεων (1) Λίλαρντ (1) μάθηση (1) Μούστα (1) Μπάσκετ (11) Μπασκετική κουλτούρα (1) Μπασκετικό I.Q (1) Μπασκετικοί Μύθοι (1) Μπίκας Κώστας (1) Μπουρούσης (1) Μπράμος (1) μυϊκή ενδυνάμωση (1) Νεστέροβιτς (1) ντρίπλα (1) Ξυνή (1) Ολυμπιακός (17) Ομάδα (1) ΟΣΦΠ (5) Παναθηναικός (8) Παναθηναϊκός (22) ΠΑΝΟΥΛΙΑΣ (20) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (1) Παπαλουκάς. Eurolegue (1) Περιστροφές (1) Πίνακας (1) Πλάνο (1) Προθέρμανση (2) Προπόνηση (6) Προπονητική (2) Προπονητική μονάδα (1) Πρωτοσέλιδα (1) ΠΣΑΚ (1) ραγδαία αύξηση ύψους (1) Ραντούλιτσα (1) Ρεάλ (1) Ρούσης (1) Σάκης Δέλλιος (1) ΣΕΠΚ (2) ΣΕΠΚ. NCAA (1) Σκαλωμένος (1) Σκορτσιανίτης (1) Σκριν (1) Σουτ (4) Σοφία Ράμμου (3) Σπανούλης (1) Συνέντευξη (1) Τάκης Πανούλιας (4) Ταλέντο (1) Τελικοί (1) Τελικός Basket League ΟΠΑΠ (1) Τέσσερις Παράγοντες Επιτυχίας (1) Τζέιμς Νέισμιθ (1) Τριγωνική Επίθεση (1) Τρίλιζα (1) Τρίποντο (1) Τσιτσόπουλος (1) Φυσική κατάσταση (1) Χάος (1) χρονολογική ηλικία (1) A1 (1) A2 (1) ACB (1) Adolph Rupp (1) Agility (1) Agility Ladder (1) Air Jordan (3) alley oop (1) Amazing Shots (1) Andrew Wiggins (1) Assist (2) athleticism (1) ATO (1) B' Εθνική (3) backdoor (1) Ball Handling (6) Barcelona (4) Basketball (22) Basketball Legends (1) Basketball Myths (1) Basketball Philosophy (1) Basketball Statistics (2) basketblog (1) Basketblog.gr (27) Batum (1) Baylor University (1) BC Khimki (1) Best-of-five (2) Blake Griffin (1) Block (1) Block out (1) blog (1) BOB (1) Bob Hurley (1) Bob Knight (1) Boozer (1) Box Offense (1) Brawl (1) Brittney Griner (1) Calling the Shots (12) Camp (1) Camps (1) Capitals (1) Chaos (1) Charcoal Air Jordan 9 (1) Charlotte Hornets (1) Cinderella Story (1) Coach Panoulias (15) COACHBASKETBALL (5) coachbasketball.gr (9) Coaching (8) Corner play (1) crossover (1) Crossover Dribble (1) CSKA (1) D' Antoni (1) dailythunder (1) Damian Lillard (1) Damon Harge (1) deadlift (1) Dean Smith (1) Decision making (4) Defender of the Year (1) Defense (2) Denver Nuggets (1) Derrick Rose (2) dexterity (1) Draft (1) Dribble Penetration (2) Dribbling (8) Drill (6) Drills (7) Dunks (2) Dusan Ivkovic (1) Dynamic Warm Up (1) eFG% (1) EL (1) EOK (1) ESPN (1) Euro Step (2) Euroleague (22) Fast Break (2) fiba (4) FIBA CHAMPIONSHIPS (2) Final Four (4) Final Four 2013 (2) Finishing (2) Flex Offense (1) Floater (2) Flopping (1) Florida (1) Fly in Five (1) Flywire (1) Founding Rules (1) front cut (1) FTR% (1) Functional Training (1) Functional Warm up (1) Fundamentals (4) Gist (1) Golden State Warriors (2) Great Dunks (2) Greece (1) Greek League (1) Harmony (1) Highlights (1) Hockey Assist (1) House of Hoops (8) Hubie Brown (2) in and out (1) Inside Hand Attack (1) inside hand stretch lay up (1) Jabari Parker (1) James Flight White (1) James Naismith (1) Jason Kidd (1) Jeremy Lin (2) Jim Calhoun (1) John Calipari (1) John Wooden (1) Jonas Vaanciunas (2) Jordan IX Retro (1) Kanarelis (3) Kansas State (1) kicks (4) Knicks (2) Kobe (3) Krstic (1) Lakers (1) Lasme (1) Last shot of game (1) Last shot of half (1) Lay up (1) LeBron 8 (2) LeBron James (1) London (1) Luke Babbitt (1) Maciilis (1) Magic Johnson (1) Manos Stavropoulos (1) March Madness (1) Marketing (1) Match up Zone (1) McDonald’s All American Game (1) McDonald's All-American Game (1) medicine ball (1) Mental Game (1) Miami Heat (1) Michael Jordan (4) Mikans (1) Mike ''Coach K'' Krzyzewski (1) Minutemen (1) MJ (2) Model (1) Modesto Christian (1) Motion (1) Moves (1) MVP (2) NAIA (1) NBA (11) NBA Players (4) NC State (2) NCAA (8) Network Analysis in Basketball (1) Nevada College (1) Nike (3) Nike 3-on-3 Slam Dunk Contest (1) Notre Dame (1) Oakland University (1) Obradovic (1) Offense (1) Offensive Transition (1) Ohio St (1) Oklahoma City Thunder (1) Olympiakos (2) OR% (1) Pac Man (1) Palau Sant Jordi (1) Panathinaikos (3) Panathinaikos B.C (3) Papailiou (1) Passing (1) Pat Riley (2) Peak Height Velocity (1) Personal Training (3) Petrekur Johannesson (1) Phenom (1) Phil Jackson (1) Philosophy (1) pick 'n roll (1) Pick and Roll (4) play (2) play X (1) Play-offs (5) playbook (1) Player Development (2) Playoff (1) playoffs (1) plays (1) Point Guard (3) Post Play (1) Practice (2) Price of Anarchy in Basketball (1) Przemyslaw Karnowski (2) Quickness (1) Ray Allen (2) Real (1) Real Madrid (3) rear cut (1) Recap (1) Referees (1) Release (1) Reverse Lay ups (1) Reverse Mikans (1) Rim (1) Rodriguez (1) Ronny Turiaf (1) Sakis Delios (2) Sakis Koutinas (2) Salary Cap (1) San Antonio Spurs (1) scout4players (1) Scouting (1) Screen (2) screens (1) Serbia (1) Shaquille O'Neal (1) Shaquille O’Neal (1) Shooting (6) Shooting Camp (2) Shot (2) Shuffle Offense (1) Silent Night (1) Silent Night Game (1) Skylar Diggins (1) Slum Dunk Contest (1) Sneaker Dave (1) Sneakers (1) SOB SLOB (1) Soccer (1) Space Jam (1) spin move (1) SPORTS SCIENCE (3) Spread (1) Statistics (2) Stephen Curry (1) Steve Brooks (1) Steve Nash (1) Stiles (1) Streetball (1) Stretching. Dynamic stretching (1) T-Dub (1) Takis Panoulias (13) Taylor University (1) TBD (25) TBD Personal Training (8) Team (1) Teamwork (1) teardrop (1) Tehmeena (1) Terry Stotts (1) TGfU (1) The Four Factors of Basketball Success (1) Thomas Bauer (1) Three pointer (1) Three Second Rule (1) THY Euroleague (1) tic tac toe (1) Tigers (1) TO% (1) Tony Parker (1) Top -10 (1) Total Basketball Development (52) Transition (1) Travis Bader (1) Triangle Offense (1) Triple Crown Basketball Academy (5) Triple Crown Videos (2) Trojans (1) Tulsa Shock (1) Turkish Airlines (1) U18 European Championship (2) Unicaja Malaga (1) University of Kentucky (1) University of Massachusetts (1) Videos (10) Volleyball (1) Warm up (2) weak hand (2) Werm.Team Flight Brothers (1) windshield wiper dribble (1) WNBA (1) World Championship 2010 (6) XI (1) Youth Basketball (3) zone offense (1)