Ο Σλούκας και ο Λούκας


Του Τάκη Πανούλια
28/01/2012

Όταν την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε περιγράψει την πρώτη αγωνιστική αναφέραμε ότι δεν υπήρχαν εκπλήξεις. Δεν είχαμε στο μυαλό μας την πιθανότητα να γίνει μια δική μας ομάδες θύμα έκπληξης (Παναθηναϊκός). Έκπληξη αλλά και δίκαια νίκη της "σταχτοπούτας" Unics από το μακρινό Kazan.

Ο έτερος εκπρόσωπος μας το γύρισε, το πάλεψε, το έστειλε στην παράταση με το απίστευτο τρίποντο του… Σλούκας για να χάσει στην παράταση από τον πρώην "ερυθρόλευκοLucas.

Για του λόγου το αληθές δείτε το παρακάτω clip και θαυμάστε το τρίποντο του παίκτη του Ολυμπιακού και στο 0.18 πως τον αναφέρει ο Βαγγέλης Ιωάννου.  




Φταίει το δίμηνο; 

Η Unics κέρδισε τον Παναθηναϊκό σε μια από τις εκπλήξεις της αγωνιστικής με την συνηθισμένη κάμψη του στο διάστημα Ιανουαρίου Φεβρουαρίου που συμπίπτει με το Top-16. Πλέον έχει νικήσει 8 στα 10 τελευταία παιχνίδια στην λίγκα και με το 2-0 βλέπει αισιόδοξα το μέλλον.

Τα μαθηματικά του… basketball

Σε ερώτηση Ρώσου δημοσιογράφου μετά το παιχνίδι στον Obradovic για το γεγονός ότι ενώ έχανε με κάποιους πόντους διαφορά, δεν κάλεσε time out ο σέρβος προπονητής απάντησε: "Πιθανότατα ξέρω καλά την ομάδα μου. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος στον κόσμο να γνωρίζει την ομάδα καλύτερα από μένα. Δεν είναι ότι δεν ήθελα να αλλάξω κάτι. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Αλλά το να καλέσεις time out δεν είναι ο μόνος τρόπος για να αλλάξεις κάτι".

Ο γκουρού των στατιστικών στο μπάσκετ Dean Oliver θεωρεί ότι Τέσσερις Παράγοντες της Επιτυχίας (The Four Factors of Basketball Success), δίνουν μία πειστική απάντηση στο ερώτημα "Πώς μπορείς να κερδίσεις έναν αγώνα  μπάσκετ". Μια ομάδα πρέπει πρώτιστα να επικρατήσει της αντιπάλου της στους εξής 4 στατιστικούς τομείς:

1. Στο ποσοστό εντός παιδιάς (Shooting) και ειδικότερα αυτό που στα στατιστικά του μπάσκετ ορίζεται σαν effective field goal percentage (eFG%) ή Adj FG%που διαφέρει από το απλό FG% στο ότι συνυπολογίζει το γεγονός ότι το τρίποντο έχει μεγαλύτερη αξία από το δίποντο.

2. Στα λάθη (Turnovers) και ειδικά το ποσοστό των λαθών σε σχέση με τις συνολικές κατοχές της ομάδας (TO %).

3. Στα επιθετικά ριμπάουντ (Offensive Rebounding) ποσοστιαία σε σχέση με τα διεκδικούμενα. Αν μία ομάδα μπορεί να ανακτήσει την μπάλα από άστοχο σουτ, τότε κερδίζει επιπλέον ευκαιρίες στην ίδια επίθεση και περιορίζει τη "ζημία" στον παράγοντα "ποσοστό εντός παιδιάς".

4. Στην συχνότητα που κερδίζει μια ομάδα ελεύθερες βολές (%). Αυτός ο παράγοντας εκφράζει και το πόσο συχνά πάει μια ομάδα στη γραμμή των βολών (πόσο αποτελεσματική είναι στο να κερδίζει φάουλ).

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός σε σχέση με την Unics είχε:

Four Factors
ΟΜΑΔΑ
Pace
eFG%
FTA/FGA
OR%
TO%
Παναθηναϊκός
73
59.6
36.84
25.0
15.30
Unics
72
63.9
46.29
15.6
15.43

Επομένως απλά κάνετε την σύγκριση στα νούμερα και θα δείτε γιατί έχασε οΠαναθηναϊκός. Σωστά;;; Μπα δεν νομίζω.

Αν τα πράγματα ήταν τόσο απλά να εξηγηθούν η προπονητική θα είχε ανατεθεί σεμαθηματικούς. Όταν λέω να εξηγηθούν δεν εννοώ την στατιστική απεικόνιση που δείχνει ξεκάθαρα ότι οι "πράσινοι"… σούταραν χειρότερα από την Unics, πήραν περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ, πήγαν στις βολές αρκετά λιγότερο και χειρίστηκαν την μπάλα σχεδόν πανομοιότυπα με βάση τα λάθη.

Να τα απλοποιήσουμε περισσότερο οι Ρώσοι επιτύχαιναν 1,23 πόντους ανά επίθεση και οι "πράσινοι" 1,17 πόντους ανά επίθεση.

Το χάος του… basketball

Το σημαντικό θέμα όμως (προπονητικά) είναι ΓΙΑΤΙ η ομάδα δεν απέδωσε και ενώ πέτυχε ένα δίποντο παραπάνω από τον αντίπαλο, δέχτηκε ένα τρίποντο παραπάνω και πέντε περισσότερες βολές.

Γιατί στην ουσία αυτό λέει ο πρώτος πίνακας σε τελική ανάλυση. Το ΓΙΑΤΙ έχασε ο πρωταθλητής Ευρώπης το γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους ο προπονητής του. Και το φώναξε στην συνέντευξη τύπου. Χάσαμε επειδή δεν παίξαμε καλή άμυνα και δεν κάναμε σωστή χρήση των φάουλ.   

"Αλλιώς είχαμε προετοιμαστεί να παίξουμε και αλλιώς εκτελέσαμε στον αγωνιστικό χώρο″.

Η αλήθεια λέω εγώ… είναι ότι ο Παναθηναϊκός στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν "τσαπατσούλης" στην επίθεση και τραγικός στην άμυνα (89 πόντους) τόσο που δεν θυμάμαι αν έχει δεχθεί περισσότερους την τελευταία πενταετία στο ΟΑΚΑ.

Το καταραμένο ΓΙΑΤΙ όμως είναι το "χάος" στο μπάσκετ. Είναι τόσοι πολλοί οι παράγοντες για να αποδώσει μια ομάδα που η ίδια τακτική πανομοιότυπα σχεδιασμένη… σπάνια σου κερδίζει ένα παιχνίδι δύο φορές.

Ας μην ξεχνάμε ότι παίζει και ο "καταραμένοςαντίπαλος (αυτόν που τον βάζεις).   

Τι θέλω να πω για να μην σας κουράζω. Πολλοί δημοσιογράφοιφίλαθλοι ήπαράγοντες, απλοποιούν πολλές φορές διάφορες καταστάσεις, υπεραπλουστεύοντας την τακτική ή τα τεκταινόμενα στον αγωνιστικό χώρο.

Η αλήθεια είναι ότι το μπάσκετ ξεκινά πολύ δομημένο (plays, συστήματα) και καταλήγει χαοτικό με την προσωπική ενέργεια του αθλητή ή την συνεργασία αθλητών (έμπνευση). Το αντίθετο συμβαίνει στο ποδόσφαιρο.

Επομένως ένα απλό time out δεν θα γλύτωνε τον Παναθηναϊκό από την ήττα αλλά πολλά περισσότερα που έπρεπε να κάνει για να βγει αυτός νικητής από την μάχη. Πράγματα που δεν έγιναν επειδή μια σειρά από λόγους ατομικούς και ομαδικούς δεν λειτούργησαν για να επιτευχθεί η καλή απόδοση.

Μια λάθος αλλαγή, μια περιστροφή της άμυνας που έγινε λίγο αργά, μια λάθος τοποθέτηση στην άμυνα, μια βιαστική επιλογή, ένα σκριν με λάθος συγχρονισμό, όλα αυτά και πολλά άλλα ταυτόχρονα.

Αν όλα αυτά δεν είναι χαοτικά τότε τι είναι. Ποιο είναι το φάρμακο; Ηομαδικότητα και η δουλειά που γίνεται στην προπόνηση και με το βίντεο για να αναπτυχθούν οι ικανότητες και να φθάσουν σε ανώτατο επίπεδοαυτοματοποιημένης εκτέλεσης οι συνεργασίες.

Αυτό θα κάνει όπως το κάνει πάντα ο Παναθηναϊκός στην προπόνηση για να εμφανιστεί καλύτερος και να μάθει από τα λάθη του.

No Maric… no quality frontline

Εντάξει λίγο υπερβολικός ο τίτλος αλλά χρειάζεται και αυτός για να γίνει μεγαλύτερη και ποιοτικότερη η γραμμή ψηλών του Παναθηναϊκού. Δεν ξέρω τους λόγους που ο πρώην MVP της Euroleague είναι σε αυτή την κατάσταση αλλά αν θέλει ο Παναθηναϊκός να κάνει κάτι καλό εφέτος θα πρέπει να αναστήσει τον Αυστραλό. Μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα σε άμυνα και επίθεση.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το inside της ιστορίας αλλά όπως πέρυσι είχαμε πει ότι ο Καλάθης θα πρέπει να παίξει για να δείξει το ίδιο λέμε και Maric. Ακόμα και οLogan πρέπει να περάσει από το στάδιο της προσαρμογής στο στάδιο της απόδοσης. Ο φόβος δεν βοήθησε κανέναν στον αθλητισμό. Γενικά στον Παναθηναϊκόχρειάζεται κάποιοι να κάνουν ένα βήμα μπροστά ΤΩΡΑ αν θέλουν repeat.

Ο Σλούκας και ο Λούκας 

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Galatasaray έχει σχεδόν επισκιαστεί από το εκπληκτικό πραγματικά τρίποντο του Κώστα Σλούκα που άφησε τους πάντεςάφωνους και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Πάντως αδικούμε τον νεαρό παίκτη με το να τον μνημονεύουμε μόνο για το τρίποντο γιατί όπως όλοι ξέρουμε τέτοια σουτ έχουν πολύ δόση τύχης. Δεν είχε άλλωστε τα περιθώρια να κάνει κάτι άλλο.

Είναι όμως ένας παίκτης με ταλέντο και ψυχοσύνθεση να πρωταγωνιστήσει σε υψηλό επίπεδο (σε 24 λεπτά είχε 10 πόντους, 1/3 δίποντα 2/4 τρίποντα, 2/2 βολές, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και κανένα λάθος). Στην αρχή δεν ήταν στα πλάνα του προπονητή του. Σταδιακά όμως κέρδισε το δικαίωμα στο rotation της ομάδας και τελευταία δείχνει ψήγματα του ταλέντου του.

Ο Jamon Lucas όμως ήταν εκείνος που με προσωπικά καλάθια στο έξτρα πεντάλεπτο και ένα κρίσιμο κόψιμο στον Σπανούλη έκρινε τον αγώνα ενάντια στην προηγούμενη ομάδα του με 17 πόντους και 2 ασίστ.

Σε μια καυτή ατμόσφαιρα οι "ερυθρόλευκοι" γύρισαν δύο φορές το παιχνίδι και με το ψυχολογικό monster-shot του Σλούκα είχαν την ευκαιρία να κλέψουν την νίκη από τους πρόσκαιρα ψυχολογικά καταβεβλημένους παίκτες τηςGalatasaray.
 
Ακόμα και ο Oktay Mahmuti έδειχνε στο βλέμμα του την μεγάλη απογοήτευση του. Όμως τελικά η τουρκική ομάδα αντέδρασε και με αιχμή του δόρατος τον Lucas(πέτυχε και το νικητήριο καλάθι), ψυχραιμία στις βολές κατόρθωσαν να πάρουν την νίκη.
Το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν συναρπαστικό αλλά όχι ιδιαίτερα ποιοτικό σε αντίθεση με το παιχνίδι του Ολυμπιακού την προηγούμενη εβδομάδα με τηνCSKA. Είχε όμως εναλλαγέςαγωνίαπάθος και το μεγάλο σουτ πιθανότητα  όλου του Top-16.

Το επόμενο παιχνίδι πλέον του Ολυμπιακού με την Anadolu Efes είναι καθοριστικό. Οι Law και Dorsey είναι ακόμα non factors στην ομάδα και θα περιμένουμε να δούμε στην πορεία.

Έκαναν κρότο Siena και McCalebb

Τελικά η Montepaschi Siena απλά δεν λέει να χαθεί και να πάει σιωπηλή και σε αυτή την διοργάνωση. Απλά δεν γίνεται. Παρά το γεγονός ότι είχε τραυματισμούς και δεν έδειχνε να είναι στα καλύτερα της πριν από λίγο είσαι κουτός αν την υποτιμήσεις.

Η σκληροτράχηλη ιταλική ομάδα τα τελευταία χρόνια είναι πάντα εκεί. Η Real δεν μπόρεσε καν να διεκδικήσει το παιχνίδι. Με έναν McCalebb από άλλο πλανήτη τσάκισε την "βασίλισσα" μέσα στο σπίτι της.

Ο άνθρωπος είχε τα παρακάτω στατιστικά στο παιχνίδι σε 31 λεπτά συμμετοχής:
PTS
2PM/A
2P%
3PM/A
3P%
FTM/A
FT%
AST
STL
TO
REB
RKG
+/-
25
9/10
90.0
1/2
50.0
4/4
100
6
1
1
3
36
20

Έχει δε συνολικά στην Euroleague 73.9% στα δίποντα61.1% στα τρίποντα,86.8% στις βολές3.1 ασίστ με 2.3 λάθη.

Αναπάντεχα κακό παιχνίδι
 
Όταν υπάρχει παιχνίδι Maccabi-Barcelona στην Nokia Arena είναι η χαρά του κάθε φίλου του μπάσκετ. Περιμένεις θέαμα, γρήγορο και εντυπωσιακό μπάσκετ. Κόντρα σε κάθε  προσδοκία το παιχνίδι ήταν κάκιστο. Η γηπεδούχος σημείωσε μόνο57 πόντους που είναι το χαμηλότερο στο γήπεδο της (φετινό αλλά και διαχρονικά). Η Barcelona πήρε την νίκη κυρίως χάρη στην άμυνα της αλλά και τον Lorbek που ήταν ασταμάτητος στο low post.

Η άμυνα τους με την ψηλή πεντάδα (Huertas, Ingles, Mickeal, Lorbek, Perovic) κράτησε το Σχορτσιανίτη στους 4 πόντους. Σε συνδυασμό με το απίστευτο 0/6 (!!!) τρίποντα που είχε συνολικά η Maccabi T-A τι να περιμένει περισσότερο. Η μπάλα στα χέρια των Langford και Mallet και πάμε.

Στα υπόλοιπα 

Η Cantu κέρδισε δύσκολα κάνοντας επαναφορά την Zalgiris, με πολύ κουβέντα να γίνεται για την φάση του Weems που έχασε επίτηδες την βολή και πήρε το ριμπάουντ για να κάνει το 78-78 πριν ο Shermadini κλειδώσει το παιχνίδι με δική του βολή.

Η Fenerbahce εγκαινίασε το νέο της γήπεδο με νίκη εναντίον της (σταθερά) τραγικής Armani MI, χωρίς η ίδια να εντυπωσιάσει. Δύσκολα και οι δύο θα κάνουν κάτι καλό στην συνέχεια με την Unics και τον Παναθηναϊκό να είναι οι καλύτερες ομάδες σε αυτόν τον όμιλο.

Εύκολη νίκη για την Bilbao στον ισπανικό εμφύλιο (έναν ακόμα) με την  Unicaja.

Η CSKA έλειωσε την Anadolu Efes 96-68 με άλλο ένα 30άρι στο ranking τουKirilenko και κολόνα τον Krstic και τον πολύτιμο Khryapa.

The Young Guns (είπαμε το νέο αίμα)

Ο Mirotic δεν εντυπωσίασε αυτή την αγωνιστική και έμεινε στους 7 πόντους. Στα ρηχά ο Gentile της Armani MI (Guard, 1.96-1992) με 2 πόντους, όπως και oΠαπανικολάου αυτή την εβδομάδα. Παίρνει διαρκώς περισσότερο χρόνο ο Τούρκος Aldemir (Forward, 2.07-1991) με 6 πόντους και 4 ριμπάουντ. 

Κορυφαίος όλων…ποιος άλλος ο Κώστας Σλούκας (PG, 1.90-  1990) με την συνολική εμφάνιση του αλλά και (ας το πούμε για μια ακόμα φορά), το μεγάλο του σουτ… από το σπίτι του. 

Την επόμενη εβδομάδα έχουμε στο Παναθηναϊκό να πηγαίνει στην Τουρκία να αντιμετωπίσει την Fenerbahce και τον Ολυμπιακό να υποδέχεται την Anadolu Efes σε καθοριστικές Ελληνοτουρκικές μονομαχίες.

Ελπίζουμε σε νίκες γιατί το 0-2 δεν αντέχεται… 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Θέματα

1o Triple Crown Basketball Camp - 2009 (8) 2ο C.T.C. (Christmas Training Camp) (2) 2o Christmas Basketball Camp (1) 2o Triple Crown Basketball Camp - 2010 (7) 3o Ilion Basketball Camp (2) 81 points (1) Α.Ο ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ (3) Α.Ο. Ένωση Ιλίου (2) Α.Ο.Ν.Σ ΜΙΛΩΝ (2) Αθλητική Ψυχολογία (1) Αθλητικός Τύπος (2) ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ (1) Άμυνα (4) Ανάπτυξη παικτών (2) Αναπτυξιακή ηλικία (3) αναπτυξιακό πρόγραμμα (1) Αντωνόπουλος (1) ΑΟ ΑΡΗΣ ΣΥΡΟΥ (1) ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ (1) Απεργία (1) Απόλλων Πάτρας (1) Αρθρογραφία (7) Αρμονία (1) Άρσεις Θανάτου (1) Ασκήσεις (2) Άσκήσεις (1) Ασκήσεις ντρίπλας (1) Ασκήσεις χειρισμού (1) Άσκηση Αποφυγής (1) Άσκηση ελιγμού (1) Ατομική προπόνηση (1) Αυτοπεποίθηση (1) Β' Εθνική (1) Βαϊδάκης (1) Βάρη (1) βιολογική ηλικία (1) ΒΟΒ (1) Γ' Εθνική (2) Γενικά (1) Γλουτοί (1) Δεξιότητες (2) Δημήτρης Διαμαντίδης (3) Διαιτησία (1) Διαιτητές (1) Διαμαντίδης (2) Διείσδυση (1) Δρόσσος (1) Εθνική Ελλάδας (4) Εισαγωγική πάσα (2) Εξάστερος (1) Επίθεση (3) Επίθεση Εναντίον Ζώνης (1) Επικοινωνία (1) ΕΣΑΚΕ (4) Ευρωλίγκα (2) Εφές (1) ζώνη (1) Θωμάς Κυρίτσης (1) Ικανότητες Καλαθοσφαιριστών (1) Ισορροπία (1) ΚΑΕ Παναθηναϊκός (1) Καλάθης (1) Καναρέλης Γιάννης (1) Κανόνας 3 δευτερολέπτων (1) Καντού (1) Καραχοντζίτης (1) κάρφωμα (1) ΚΕΜΑΛ (1) Κινητική Ευφυΐα (1) Κινητική Μάθηση (1) Κογκαλίδης (1) Κουφός (1) Κόψιμο (1) Κύπελλο Ελλάδος (1) ΛΑΖΑΡΟΣ (1) Λειτουργική επίθεση (2) Λήψη αποφάσεων (1) Λίλαρντ (1) μάθηση (1) Μούστα (1) Μπάσκετ (11) Μπασκετική κουλτούρα (1) Μπασκετικό I.Q (1) Μπασκετικοί Μύθοι (1) Μπίκας Κώστας (1) Μπουρούσης (1) Μπράμος (1) μυϊκή ενδυνάμωση (1) Νεστέροβιτς (1) ντρίπλα (1) Ξυνή (1) Ολυμπιακός (17) Ομάδα (1) ΟΣΦΠ (5) Παναθηναικός (8) Παναθηναϊκός (22) ΠΑΝΟΥΛΙΑΣ (20) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (1) Παπαλουκάς. Eurolegue (1) Περιστροφές (1) Πίνακας (1) Πλάνο (1) Προθέρμανση (2) Προπόνηση (6) Προπονητική (2) Προπονητική μονάδα (1) Πρωτοσέλιδα (1) ΠΣΑΚ (1) ραγδαία αύξηση ύψους (1) Ραντούλιτσα (1) Ρεάλ (1) Ρούσης (1) Σάκης Δέλλιος (1) ΣΕΠΚ (2) ΣΕΠΚ. NCAA (1) Σκαλωμένος (1) Σκορτσιανίτης (1) Σκριν (1) Σουτ (4) Σοφία Ράμμου (3) Σπανούλης (1) Συνέντευξη (1) Τάκης Πανούλιας (4) Ταλέντο (1) Τελικοί (1) Τελικός Basket League ΟΠΑΠ (1) Τέσσερις Παράγοντες Επιτυχίας (1) Τζέιμς Νέισμιθ (1) Τριγωνική Επίθεση (1) Τρίλιζα (1) Τρίποντο (1) Τσιτσόπουλος (1) Φυσική κατάσταση (1) Χάος (1) χρονολογική ηλικία (1) A1 (1) A2 (1) ACB (1) Adolph Rupp (1) Agility (1) Agility Ladder (1) Air Jordan (3) alley oop (1) Amazing Shots (1) Andrew Wiggins (1) Assist (2) athleticism (1) ATO (1) B' Εθνική (3) backdoor (1) Ball Handling (6) Barcelona (4) Basketball (22) Basketball Legends (1) Basketball Myths (1) Basketball Philosophy (1) Basketball Statistics (2) basketblog (1) Basketblog.gr (27) Batum (1) Baylor University (1) BC Khimki (1) Best-of-five (2) Blake Griffin (1) Block (1) Block out (1) blog (1) BOB (1) Bob Hurley (1) Bob Knight (1) Boozer (1) Box Offense (1) Brawl (1) Brittney Griner (1) Calling the Shots (12) Camp (1) Camps (1) Capitals (1) Chaos (1) Charcoal Air Jordan 9 (1) Charlotte Hornets (1) Cinderella Story (1) Coach Panoulias (15) COACHBASKETBALL (5) coachbasketball.gr (9) Coaching (8) Corner play (1) crossover (1) Crossover Dribble (1) CSKA (1) D' Antoni (1) dailythunder (1) Damian Lillard (1) Damon Harge (1) deadlift (1) Dean Smith (1) Decision making (4) Defender of the Year (1) Defense (2) Denver Nuggets (1) Derrick Rose (2) dexterity (1) Draft (1) Dribble Penetration (2) Dribbling (8) Drill (6) Drills (7) Dunks (2) Dusan Ivkovic (1) Dynamic Warm Up (1) eFG% (1) EL (1) EOK (1) ESPN (1) Euro Step (2) Euroleague (22) Fast Break (2) fiba (4) FIBA CHAMPIONSHIPS (2) Final Four (4) Final Four 2013 (2) Finishing (2) Flex Offense (1) Floater (2) Flopping (1) Florida (1) Fly in Five (1) Flywire (1) Founding Rules (1) front cut (1) FTR% (1) Functional Training (1) Functional Warm up (1) Fundamentals (4) Gist (1) Golden State Warriors (2) Great Dunks (2) Greece (1) Greek League (1) Harmony (1) Highlights (1) Hockey Assist (1) House of Hoops (8) Hubie Brown (2) in and out (1) Inside Hand Attack (1) inside hand stretch lay up (1) Jabari Parker (1) James Flight White (1) James Naismith (1) Jason Kidd (1) Jeremy Lin (2) Jim Calhoun (1) John Calipari (1) John Wooden (1) Jonas Vaanciunas (2) Jordan IX Retro (1) Kanarelis (3) Kansas State (1) kicks (4) Knicks (2) Kobe (3) Krstic (1) Lakers (1) Lasme (1) Last shot of game (1) Last shot of half (1) Lay up (1) LeBron 8 (2) LeBron James (1) London (1) Luke Babbitt (1) Maciilis (1) Magic Johnson (1) Manos Stavropoulos (1) March Madness (1) Marketing (1) Match up Zone (1) McDonald’s All American Game (1) McDonald's All-American Game (1) medicine ball (1) Mental Game (1) Miami Heat (1) Michael Jordan (4) Mikans (1) Mike ''Coach K'' Krzyzewski (1) Minutemen (1) MJ (2) Model (1) Modesto Christian (1) Motion (1) Moves (1) MVP (2) NAIA (1) NBA (11) NBA Players (4) NC State (2) NCAA (8) Network Analysis in Basketball (1) Nevada College (1) Nike (3) Nike 3-on-3 Slam Dunk Contest (1) Notre Dame (1) Oakland University (1) Obradovic (1) Offense (1) Offensive Transition (1) Ohio St (1) Oklahoma City Thunder (1) Olympiakos (2) OR% (1) Pac Man (1) Palau Sant Jordi (1) Panathinaikos (3) Panathinaikos B.C (3) Papailiou (1) Passing (1) Pat Riley (2) Peak Height Velocity (1) Personal Training (3) Petrekur Johannesson (1) Phenom (1) Phil Jackson (1) Philosophy (1) pick 'n roll (1) Pick and Roll (4) play (2) play X (1) Play-offs (5) playbook (1) Player Development (2) Playoff (1) playoffs (1) plays (1) Point Guard (3) Post Play (1) Practice (2) Price of Anarchy in Basketball (1) Przemyslaw Karnowski (2) Quickness (1) Ray Allen (2) Real (1) Real Madrid (3) rear cut (1) Recap (1) Referees (1) Release (1) Reverse Lay ups (1) Reverse Mikans (1) Rim (1) Rodriguez (1) Ronny Turiaf (1) Sakis Delios (2) Sakis Koutinas (2) Salary Cap (1) San Antonio Spurs (1) scout4players (1) Scouting (1) Screen (2) screens (1) Serbia (1) Shaquille O'Neal (1) Shaquille O’Neal (1) Shooting (6) Shooting Camp (2) Shot (2) Shuffle Offense (1) Silent Night (1) Silent Night Game (1) Skylar Diggins (1) Slum Dunk Contest (1) Sneaker Dave (1) Sneakers (1) SOB SLOB (1) Soccer (1) Space Jam (1) spin move (1) SPORTS SCIENCE (3) Spread (1) Statistics (2) Stephen Curry (1) Steve Brooks (1) Steve Nash (1) Stiles (1) Streetball (1) Stretching. Dynamic stretching (1) T-Dub (1) Takis Panoulias (13) Taylor University (1) TBD (25) TBD Personal Training (8) Team (1) Teamwork (1) teardrop (1) Tehmeena (1) Terry Stotts (1) TGfU (1) The Four Factors of Basketball Success (1) Thomas Bauer (1) Three pointer (1) Three Second Rule (1) THY Euroleague (1) tic tac toe (1) Tigers (1) TO% (1) Tony Parker (1) Top -10 (1) Total Basketball Development (52) Transition (1) Travis Bader (1) Triangle Offense (1) Triple Crown Basketball Academy (5) Triple Crown Videos (2) Trojans (1) Tulsa Shock (1) Turkish Airlines (1) U18 European Championship (2) Unicaja Malaga (1) University of Kentucky (1) University of Massachusetts (1) Videos (10) Volleyball (1) Warm up (2) weak hand (2) Werm.Team Flight Brothers (1) windshield wiper dribble (1) WNBA (1) World Championship 2010 (6) XI (1) Youth Basketball (3) zone offense (1)