Καλοκαιρινοί Μουσώνες


Του Τάκη Πανούλια 
19/07/2011

Είχα πάρει την απόφαση να μην ξαναγράψω στο blog μας μέχρι να υποκύψει η εργοδοσία στις απαιτήσεις μου. Με ενοχλούσε αφάνταστα ότι οι εργαζόμενοι δεν κερδίζαμε το 57% των εσόδων και έκανα την κίνηση μου. Στο κρίσιμο ραντεβού έθεσα το θέμα επί τάπητος (όπως ο Ντούντα τα μεταγραφικά), και ήμουν σίγουρος ότι θα κέρδιζα την παρτίδα.

Η εργοδοσία αντεπιτέθηκε και με απείλησε με lockout. Τότε πέταξα το κρυφό μου χαρτί και απείλησα με την σειρά μου ότι θα πάω να γράψω σε άλλο site. "Θα αφήσεις τις ανέσεις που έχεις εδώ να πας σε άλλο site" μου είπαν ξέροντας ότι δεν μου αρέσουν οι αλλαγές.  

Οι μέρες πέρασαν, η στέρηση με κατέβαλε και αφού τουλάχιστον πήρα εγγυήσεις ότι θα πάω περισσότερες μέρες διακοπές, επέστρεψα. Έτσι θα ενσωματωθώ στο ξεκίνημα της νέας περιόδου αργότερα από τους άλλους σαν τους διεθνείς των ομάδων.  

Μουσώνες
   
Λοιπόν ξέρετε τι είναι οι καλοκαιρινοί μουσώνες; Οι μουσώνες είναι ισχυροί εποχικοί άνεμοι που δημιουργούνται κυρίως στον Ινδικό Ωκεανό και στη Ν. Σινική θάλασσα. Το όνομα τους προέρχεται από την αραβική λέξη "μονσούν", που σημαίνει εποχικός.  

Οι μουσώνες ανάλογα με την εποχή που πνέουν, διακρίνονται σε χειμερινούς και σε θερινούς μουσώνες, και παρουσιάζουν αντίθετες μεταξύ τους φορές (διευθύνσεις). Τους χειμερινούς μήνες πνέουν από τις Ηπείρους προς τους Ωκεανούς, ενώ τους θερινούς μήνες αντίστροφα, από τους Ωκεανούς προς τις Ηπείρους.  

Υπάρχουν και οι λεγόμενοι Ευρωπαϊκοί μουσώνες ή όπως είναι περισσότερο γνωστοί, the Return of the Westerlies. Τα γεγονότα στον χώρο του μπάσκετ αυτό το καλοκαίρι είναι τόσο έντονα και καταιγιστικά σε Ευρώπη και Αμερική, όσο και οι μουσώνες.  

Με τ' εμποδίων

Πολλά και σημαντικά τα εμπόδια για τον Ηλία Ζούρο στο ξεκίνημα του στην εθνική μας ομάδα. Κάποια αναμενόμενα και κάποια άλλα απρόσμενα. Η οριστική αποχώρηση των δύο χαρισματικών guards Διαμαντίδη Παπαλουκά σηματοδοτεί σημαντικές αλλαγές στην ραχοκοκαλιά της ομάδας. Νέα πρόσωπα θα πλαισιώσουν τους ΣπανούληΖήση και Καλάθη στις θέσεις των guards με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.  

Ο τραυματισμός του Καλάθη στις διακοπές, μια από τις πιο αξιόπιστες λύσεις στην περιφέρεια ξαφνικά μεγάλωσε το πρόβλημα αφού κινδυνεύει να χάσει τοEurobasket της Λιθουανίας.  

Οι ΣλούκαςΜάντζαρης από το νέο αίμα και ο πάντα πολύτιμος και έμπειρος πλέον Ξανθόπουλος θα πρέπει να καλύψουν την ηγετική παρουσία αλλά και τιςπολλές και ποιοτικές δουλειές που προσέφεραν οι Διαμαντίδης-Παπαλουκάς. Ο ελληνοαμερικανός Michael Bramos, ένα υβρίδιο ψηλού shooting guard και small forward (1.98μ), με το εκπληκτικό άνοιγμα χεριών (2.13μ), ίσως μπορεί να δώσει μια λύση.  

Πάντως δεν ωφελεί σε τίποτα να αναπολούμε αυτούς που δεν παίζουν αλλά να βρεθούν οι κατάλληλοι αντικαταστάτες. Άλλωστε η αλλαγή φρουράς είναιαναγκαστικό γεγονός. Για να κερδίσεις τους νέους παίκτες η λύση είναι πάντα μονόδρομος. Πρέπει να τους εμπιστευτείς.  

Δεν εξετάζεις αν μπορούν να κάνουν την δουλειά των προκατόχων τους αλλά αν μπορούν να σταθούν στο επίπεδο της Εθνικής ομάδας με τα δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.  

Εδώ παίζει ρόλο το "μάτι" του προπονητή και η ικανότητα του να προσαρμόσει το στυλ της ομάδας σε νέα δεδομένα. Δεν είναι εύκολο ειδικά σε αυτό το μεταβατικό στάδιο και όλοι αναγνωρίζουμε την δυσκολία του εγχειρήματος.  

Προσωπική μου άποψη και ελπίδα είναι αυτή την φορά να είναι στην δωδεκάδα και ο Βασιλειάδης που αξίζει μια ευκαιρία. Παίκτης με το σουτ του χρειάζεται και δεν έχουμε πολλούς καθαρόαιμους σουτέρ. Αν δεν είναι και τώρα στην δωδεκάδα, η κλήση στο μέλλον για προετοιμασία θα είναι ψυχοφθόρα διαδικασία για το παιδί.

Η υπεροπλία στους ψηλούς ήταν τα καλά νέα για τον Ζούρο παρά τα προβλήματα τραυματισμών του Μπουρούση και του Σχορτσιανίτη. Αλλά και εκεί η άρνηση του
Μαυροκεφαλίδη δημιούργησε αναταραχές. Δεν είναι τόσο η απουσία του (αφού υπάρχουν εναλλακτικές) αλλά η γκρίνια για το αν και κατά πόσο αποτελεί εθνική προδοσία η συμμετοχή ή όχι στις υποχρεώσεις της Εθνικής.

Το δεύτερο είναι το χειρότερο αφού προκαλεί μια συζήτηση που μπορεί να βλάψει άμεσα και στο μέλλον την υπόθεση της Εθνικής μας ομάδας μπάσκετ. Οι απόψεις αντιμαχόμενες αλλά συνήθως μιλάνε περισσότερο οι παράγοντες και οι δημοσιογράφοι. Θα θέλαμε να ακούμε περισσότερο τη γνώμη των παικτών και των προπονητών γι' αυτό το ζήτημα.  

Δική μου άποψη είναι, ότι κάθε υπόθεση είναι ιδιαίτερη και πρέπει να κρίνεται κάτω από το πρίσμα της γενικότερης συμπεριφοράς του αθλητή αλλά και του προβλήματος του. Ένας αθλητής αποδεδειγμένα τραυματίας, ή στα πρόθυρα τραυματισμού λόγω υπερβολικής κόπωσης, ή με κάποιο ιδιαίτερο προσωπικό πρόβλημα, μήπως τελικά δεν πρέπει να συμμετέχει;  

Άλλωστε εύκολο είναι να διαπιστωθεί αν αληθεύει κάποιο από τα παραπάνω και να συνεκτιμηθεί η γενικότερη προσφορά και συμπεριφορά του παίκτη απέναντι στον θεσμό της Εθνικής. Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να μιλούν οι ίδιοι οι παίκτες και οι προπονητές και να εξηγούν με ειλικρίνεια την κατάσταση. Είναι καλύτερα από το χαλασμένο τηλέφωνο.  

Ας ελπίσουμε να σταματήσει αυτή η κακοδαιμονία και η γκρίνια για να μπορέσει η Εθνική ομάδα να δουλέψει με την ησυχία της πάνω στο πλάνο του προπονητή της. Εμείς όλοι ευχόμαστε καλή επιτυχία στην νέα αυτή περιπέτεια

Μαζικές αποχωρήσεις και γκρίνια
 
Η οικονομική κρίση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα είναι λογικό να αγγίξει και το μπάσκετ. Οι μεγάλοι σύλλογοι, συνηθισμένοι σε πολυδάπανες και εντυπωσιακές μεταγραφικές κινήσεις κατά το μεταγραφικό παζάρι, εμφανίζονται αναγκαστικά πολύ πιο "λογικοί".  

ΦώτσηςNicholas κούνησαν μαντήλι στους "πράσινους", ενώ το λιμάνι αποχωρίστηκαν εν ριπή οφθαλμού οι ΜπουρούσηςΜαυροκεφαλίδηςGordon,TeodosicHalperinNesterovic και η καταμέτρηση συνεχίζεται και για τις δύο ομάδες. Ας μην ξεχνάμε ότι από τον Ολυμπιακό αποχώρησαν(;) οιΑγγελόπουλοι ενώ από τον Παναθηναϊκό θέλουν να αποχωρήσουν(;) και οι Γιαννακόπουλοι.  

Όλα αυτά έχουν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις από τους οπαδούς των δύο ομάδων αλλά και του τύπου. Το περίεργο είναι ότι ενώ οι αποχωρήσεις και η έλλειψη τίτλων είναι περισσότερες στον Ολυμπιακόη γκρίνια είναι μεγαλύτερη στον Παναθηναϊκό! Οι οπαδοί των "κόκκινων" στηρίζουν και θέλουν επιστροφή των αδελφών, σε αντίθεση με τους "πράσινους" που συγκριτικά "χαλάνε" τον κόσμο.  

Σαν να κόλλησαν από την ποδοσφαιρική γκρίνια, ολοένα και περισσότερο ακούγονται φωνές κατά τις οικογένειας, τόσο από φιλάθλους όσο και από τον "πράσινο" Τύπο. Βέβαια υπάρχουν και πολλοί που "κατανοούν" την κατάσταση, εκφράζουν την συμπάθεια και τις ευχαριστίες τους για όσα έχουν προσφέρει στον μπασκετικό Παναθηναϊκό.  

Άποψη μου είναι ότι αν κάποιος θέλει να αποχωρήσει από μια ομάδα στην οποία βάζει χρήματα είναι δικαίωμα του. Ειδικά αν η προσφορά του είναι πολυετής. Στις ομάδες όλοι έρχονται και παρέρχονται. Άλλοι σύντομα και άλλοι μετά από πολλά χρόνια παρουσίας. Η ζωή συνεχίζεται και βρίσκει τον τρόπο να προσαρμόζεται σε νέα δεδομένα. Υπάρχουν οι περίοδοι ακμής αλλά και παρακμής.  

Το τι έχουν στο μυαλό τους σαν διοίκηση στον Παναθηναϊκό δεν το γνωρίζω. Ίσως το ότι δεν βγαίνει να μιλήσει κάποιος επίσημα να δημιουργεί και αυτή την νευρικότητα. Εμένα αυτό που πάντα με τρέλαινε σε τέτοιες είδους καταστάσεις είναι οι υστερίες και οι κραυγές. Η ευαισθητοποίηση καταστάσεων που μόνο έτσι δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται. Το κλάμα και το ανάθεμα για παίκτες που έφυγαν ή και που έρχονται πολλές φορές με ξαφνιάζει

Δεν λέω η αποχώρηση παικτών και προπονητών ειδικά αν η παρουσία τους έχει συνδυαστεί με τίτλους και έχουν δεθεί με τον κόσμο της ομάδας είναι φυσιολογικό να είναι δυσάρεστη. Και για τις δύο πλευρέςΑλλά ο επαγγελματικός αθλητισμός τα έχει αυτά. Οι ομάδες είναι ζωντανοί οργανισμοί άλλωστε και πάντα υπάρχουν αλλαγές.  

Όταν κάποιος παίκτης δεν δέχεται την μείωση (δικαίωμα του) και αλλάζει ομάδα, έτσι και η ομάδα έχει το δικαίωμα να επιλέξει να συνεργαστεί με άλλους παίκτες. Ή θα έχουμε συναισθηματισμούς και από τις δύο πλευρές ή θα έχουμε επαγγελματισμό (πάλι εκατέρωθεν).  

Οι οπαδοί των ομάδων και οι δημοσιογράφοι δεν είναι λογιστές για να ασχολούνται με τα οικονομικά των ομάδων. Οι επαγγελματικές ομάδες όμως έχουν υποχρέωση να ασχολούνται με τα οικονομικά αν θέλουν να υπάρχουν. Το value for money είναι συνήθως η βασική τους επιδίωξη στις μεταγραφές.  

Σε τελική ανάλυση ο κόσμος της κάθε ομάδας πρέπει να στέκεται στο πλευρό της ανεξάρτητα από πρόσωπα. Τα πρόσωπα τα εκτιμάς, τα θυμάσαι, τα σέβεσαι αλλά υποστηρίζεις την ομάδα. Δεν πρέπει να ξεχνούν άλλωστε αυτούς που μένουν πίσω στην ομάδα και μάχονται για το καλό της.  

Ο αθλητισμός σε αυτό το επίπεδο προκαλεί έντονα συναισθήματα και συγκινήσεις σε όλους όσους συμμετέχουν και παρακολουθούν κατά την διάρκεια της δράσης. Όμως σε επίπεδο σχεδιασμού συνήθως (υπάρχουν και εξαιρέσεις) κυριαρχεί η λογική και ο προγραμματισμός.  

Κυρίως απαιτείται να ολοκληρωθούν οι κινήσεις στο σύνολο των ομάδων για να έχει κανείς ολοκληρωμένη εικόνα. Όλα τα άλλα είναι φιλολογικές συζητήσεις.  

Ο D-Will
   
Η αλά Dominique Wilkins μεταγραφή του Deron Williams στη Μπεσικτάς προκαλεί "σεισμό" στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο superstar των New Jersey Netsμε 20.1 πόντους μ.ο και 10.3 ασίστ, αφήνει το NBA και μετακομίζει στην Κωνσταντινούπολη εξ αιτίας του lockout. Με τον όρο ότι αν γίνει άρση του lockout μπορεί να λύσει το συμβόλαιο του και να επιστρέψει στις ΗΠΑ.  

Ένας από τους καλύτερους point guard του κόσμου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και όλοι προσπαθούν να αξιολογήσουν την κίνηση του Deron. Πήρε την σωστή ή λάθος απόφαση ή απλά γίνεται για να πιεστούν οι ιδιοκτήτες του NBA και να προχωρήσουν σε άρση του 
lockout. Πολλοί υποθέτουν ότι η κίνησή του θα ανοίξει το δρόμο και σε άλλους παίκτες από τον φανταστικό κόσμο του NBA προς την Ευρώπη.  

Ο Billy Hunter, ο επικεφαλής του σωματείου παικτών του NBA, έστειλε πρόσφατα γράμμα στους παίκτες και τους προτρέπει να εξετάσουν την πιθανότητα να παίξουν σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αν το NBA επιμείνει στο lockout. Πολλοί ερμηνεύουν αυτή την κίνηση περισσότερο ως μπλόφα για να πιέσουν καταστάσεις με τους ιδιοκτήτες. 

Από την άλλη πολλοί αναλυτές του NBA θεωρούν λανθασμένη την επιλογή του Deron Williams γιατί θεωρούν ότι οι παίκτες του διαμετρήματος του δεν θα μπορέσουν να προσαρμοστούν στην ζωή και τον τρόπο παιχνιδιού στην Ευρώπη και ρισκάρουν το ενδεχόμενο τραυματισμού με συνέπεια να χάσουν τα παχυλά συμβόλαια που έχουν με τις ομάδες τους.  

Βέβαια όλοι αυτοί σε καμιά περίπτωση δεν θέλουν να γίνει πραγματικότητα το εφιαλτικό για αυτούς σενάριο όπου και το lockout θα συνεχιστεί αλλά και οι παίκτες θα παίξουν στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και θα το ευχαριστηθούν. Οι απολύσεις καραδοκούν αν πάψει να υπάρχει το αντικείμενο τους.

Ήδη, για να μην το ξεχνάμε, πάνω από 100 υπάλληλοι έχασαν την δουλειά τους στο NBA. Το σίγουρο είναι ότι θα έχουμε ένα συναρπαστικό μπασκετικό καλοκαίρι. Μουσώνες φίλοι μου… καλοκαιρινοί μουσώνες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Θέματα

1o Triple Crown Basketball Camp - 2009 (8) 2ο C.T.C. (Christmas Training Camp) (2) 2o Christmas Basketball Camp (1) 2o Triple Crown Basketball Camp - 2010 (7) 3o Ilion Basketball Camp (2) 81 points (1) Α.Ο ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ (3) Α.Ο. Ένωση Ιλίου (2) Α.Ο.Ν.Σ ΜΙΛΩΝ (2) Αθλητική Ψυχολογία (1) Αθλητικός Τύπος (2) ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ (1) Άμυνα (4) Ανάπτυξη παικτών (2) Αναπτυξιακή ηλικία (3) αναπτυξιακό πρόγραμμα (1) Αντωνόπουλος (1) ΑΟ ΑΡΗΣ ΣΥΡΟΥ (1) ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ (1) Απεργία (1) Απόλλων Πάτρας (1) Αρθρογραφία (7) Αρμονία (1) Άρσεις Θανάτου (1) Ασκήσεις (2) Άσκήσεις (1) Ασκήσεις ντρίπλας (1) Ασκήσεις χειρισμού (1) Άσκηση Αποφυγής (1) Άσκηση ελιγμού (1) Ατομική προπόνηση (1) Αυτοπεποίθηση (1) Β' Εθνική (1) Βαϊδάκης (1) Βάρη (1) βιολογική ηλικία (1) ΒΟΒ (1) Γ' Εθνική (2) Γενικά (1) Γλουτοί (1) Δεξιότητες (2) Δημήτρης Διαμαντίδης (3) Διαιτησία (1) Διαιτητές (1) Διαμαντίδης (2) Διείσδυση (1) Δρόσσος (1) Εθνική Ελλάδας (4) Εισαγωγική πάσα (2) Εξάστερος (1) Επίθεση (3) Επίθεση Εναντίον Ζώνης (1) Επικοινωνία (1) ΕΣΑΚΕ (4) Ευρωλίγκα (2) Εφές (1) ζώνη (1) Θωμάς Κυρίτσης (1) Ικανότητες Καλαθοσφαιριστών (1) Ισορροπία (1) ΚΑΕ Παναθηναϊκός (1) Καλάθης (1) Καναρέλης Γιάννης (1) Κανόνας 3 δευτερολέπτων (1) Καντού (1) Καραχοντζίτης (1) κάρφωμα (1) ΚΕΜΑΛ (1) Κινητική Ευφυΐα (1) Κινητική Μάθηση (1) Κογκαλίδης (1) Κουφός (1) Κόψιμο (1) Κύπελλο Ελλάδος (1) ΛΑΖΑΡΟΣ (1) Λειτουργική επίθεση (2) Λήψη αποφάσεων (1) Λίλαρντ (1) μάθηση (1) Μούστα (1) Μπάσκετ (11) Μπασκετική κουλτούρα (1) Μπασκετικό I.Q (1) Μπασκετικοί Μύθοι (1) Μπίκας Κώστας (1) Μπουρούσης (1) Μπράμος (1) μυϊκή ενδυνάμωση (1) Νεστέροβιτς (1) ντρίπλα (1) Ξυνή (1) Ολυμπιακός (17) Ομάδα (1) ΟΣΦΠ (5) Παναθηναικός (8) Παναθηναϊκός (22) ΠΑΝΟΥΛΙΑΣ (20) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (1) Παπαλουκάς. Eurolegue (1) Περιστροφές (1) Πίνακας (1) Πλάνο (1) Προθέρμανση (2) Προπόνηση (6) Προπονητική (2) Προπονητική μονάδα (1) Πρωτοσέλιδα (1) ΠΣΑΚ (1) ραγδαία αύξηση ύψους (1) Ραντούλιτσα (1) Ρεάλ (1) Ρούσης (1) Σάκης Δέλλιος (1) ΣΕΠΚ (2) ΣΕΠΚ. NCAA (1) Σκαλωμένος (1) Σκορτσιανίτης (1) Σκριν (1) Σουτ (4) Σοφία Ράμμου (3) Σπανούλης (1) Συνέντευξη (1) Τάκης Πανούλιας (4) Ταλέντο (1) Τελικοί (1) Τελικός Basket League ΟΠΑΠ (1) Τέσσερις Παράγοντες Επιτυχίας (1) Τζέιμς Νέισμιθ (1) Τριγωνική Επίθεση (1) Τρίλιζα (1) Τρίποντο (1) Τσιτσόπουλος (1) Φυσική κατάσταση (1) Χάος (1) χρονολογική ηλικία (1) A1 (1) A2 (1) ACB (1) Adolph Rupp (1) Agility (1) Agility Ladder (1) Air Jordan (3) alley oop (1) Amazing Shots (1) Andrew Wiggins (1) Assist (2) athleticism (1) ATO (1) B' Εθνική (3) backdoor (1) Ball Handling (6) Barcelona (4) Basketball (22) Basketball Legends (1) Basketball Myths (1) Basketball Philosophy (1) Basketball Statistics (2) basketblog (1) Basketblog.gr (27) Batum (1) Baylor University (1) BC Khimki (1) Best-of-five (2) Blake Griffin (1) Block (1) Block out (1) blog (1) BOB (1) Bob Hurley (1) Bob Knight (1) Boozer (1) Box Offense (1) Brawl (1) Brittney Griner (1) Calling the Shots (12) Camp (1) Camps (1) Capitals (1) Chaos (1) Charcoal Air Jordan 9 (1) Charlotte Hornets (1) Cinderella Story (1) Coach Panoulias (15) COACHBASKETBALL (5) coachbasketball.gr (9) Coaching (8) Corner play (1) crossover (1) Crossover Dribble (1) CSKA (1) D' Antoni (1) dailythunder (1) Damian Lillard (1) Damon Harge (1) deadlift (1) Dean Smith (1) Decision making (4) Defender of the Year (1) Defense (2) Denver Nuggets (1) Derrick Rose (2) dexterity (1) Draft (1) Dribble Penetration (2) Dribbling (8) Drill (6) Drills (7) Dunks (2) Dusan Ivkovic (1) Dynamic Warm Up (1) eFG% (1) EL (1) EOK (1) ESPN (1) Euro Step (2) Euroleague (22) Fast Break (2) fiba (4) FIBA CHAMPIONSHIPS (2) Final Four (4) Final Four 2013 (2) Finishing (2) Flex Offense (1) Floater (2) Flopping (1) Florida (1) Fly in Five (1) Flywire (1) Founding Rules (1) front cut (1) FTR% (1) Functional Training (1) Functional Warm up (1) Fundamentals (4) Gist (1) Golden State Warriors (2) Great Dunks (2) Greece (1) Greek League (1) Harmony (1) Highlights (1) Hockey Assist (1) House of Hoops (8) Hubie Brown (2) in and out (1) Inside Hand Attack (1) inside hand stretch lay up (1) Jabari Parker (1) James Flight White (1) James Naismith (1) Jason Kidd (1) Jeremy Lin (2) Jim Calhoun (1) John Calipari (1) John Wooden (1) Jonas Vaanciunas (2) Jordan IX Retro (1) Kanarelis (3) Kansas State (1) kicks (4) Knicks (2) Kobe (3) Krstic (1) Lakers (1) Lasme (1) Last shot of game (1) Last shot of half (1) Lay up (1) LeBron 8 (2) LeBron James (1) London (1) Luke Babbitt (1) Maciilis (1) Magic Johnson (1) Manos Stavropoulos (1) March Madness (1) Marketing (1) Match up Zone (1) McDonald's All-American Game (1) McDonald’s All American Game (1) medicine ball (1) Mental Game (1) Miami Heat (1) Michael Jordan (4) Mikans (1) Mike ''Coach K'' Krzyzewski (1) Minutemen (1) MJ (2) Model (1) Modesto Christian (1) Motion (1) Moves (1) MVP (2) NAIA (1) NBA (11) NBA Players (4) NC State (2) NCAA (8) Network Analysis in Basketball (1) Nevada College (1) Nike (3) Nike 3-on-3 Slam Dunk Contest (1) Notre Dame (1) Oakland University (1) Obradovic (1) Offense (1) Offensive Transition (1) Ohio St (1) Oklahoma City Thunder (1) Olympiakos (2) OR% (1) Pac Man (1) Palau Sant Jordi (1) Panathinaikos (3) Panathinaikos B.C (3) Papailiou (1) Passing (1) Pat Riley (2) Peak Height Velocity (1) Personal Training (3) Petrekur Johannesson (1) Phenom (1) Phil Jackson (1) Philosophy (1) pick 'n roll (1) Pick and Roll (4) play (2) play X (1) Play-offs (5) playbook (1) Player Development (2) Playoff (1) playoffs (1) plays (1) Point Guard (3) Post Play (1) Practice (2) Price of Anarchy in Basketball (1) Przemyslaw Karnowski (2) Quickness (1) Ray Allen (2) Real (1) Real Madrid (3) rear cut (1) Recap (1) Referees (1) Release (1) Reverse Lay ups (1) Reverse Mikans (1) Rim (1) Rodriguez (1) Ronny Turiaf (1) Sakis Delios (2) Sakis Koutinas (2) Salary Cap (1) San Antonio Spurs (1) scout4players (1) Scouting (1) Screen (2) screens (1) Serbia (1) Shaquille O'Neal (1) Shaquille O’Neal (1) Shooting (6) Shooting Camp (2) Shot (2) Shuffle Offense (1) Silent Night (1) Silent Night Game (1) Skylar Diggins (1) Slum Dunk Contest (1) Sneaker Dave (1) Sneakers (1) SOB SLOB (1) Soccer (1) Space Jam (1) spin move (1) SPORTS SCIENCE (3) Spread (1) Statistics (2) Stephen Curry (1) Steve Brooks (1) Steve Nash (1) Stiles (1) Streetball (1) Stretching. Dynamic stretching (1) T-Dub (1) Takis Panoulias (13) Taylor University (1) TBD (25) TBD Personal Training (8) Team (1) Teamwork (1) teardrop (1) Tehmeena (1) Terry Stotts (1) TGfU (1) The Four Factors of Basketball Success (1) Thomas Bauer (1) Three pointer (1) Three Second Rule (1) THY Euroleague (1) tic tac toe (1) Tigers (1) TO% (1) Tony Parker (1) Top -10 (1) Total Basketball Development (52) Transition (1) Travis Bader (1) Triangle Offense (1) Triple Crown Basketball Academy (5) Triple Crown Videos (2) Trojans (1) Tulsa Shock (1) Turkish Airlines (1) U18 European Championship (2) Unicaja Malaga (1) University of Kentucky (1) University of Massachusetts (1) Videos (10) Volleyball (1) Warm up (2) weak hand (2) Werm.Team Flight Brothers (1) windshield wiper dribble (1) WNBA (1) World Championship 2010 (6) XI (1) Youth Basketball (3) zone offense (1)